Pølsehorn med ærtemel

Af Pure Dansk

Pølsehorn med ærtemel
Fryseegnet
Fryseegnet
Pølsehorn med ærtemel

Pølsehorn med ærtemel er perfekte i madpakken, på køreturen eller til en tur ud i skoven. Ærtemelet giver pølsehornene en dejlig mild smag og tilfører kostfibre, så du holder dig mæt længe.

Sunde snacks til børn og barnlige sjæle

Pølsehorn smager af børnefødselsdage og familieture i skoven, og med denne nemme opskrift, hvor vi har puttet ærtemel i dejen, får du en sundere variant end de traditionelle.

Ærtemelet giver et naturligt boost af protein og kostfibre til de bløde og hjemmebagte pølsehorn. Bælgfrugter er en god kilde til næring, og ærtemel gør det nemt at snige dem ind i hverdagsfavoritter, uden at børnene opdager det.

Både pølsehorn med ærtemel eller vores pizzasnegle med Anicia linser er en genial løsning til få flere bælgfrugter ind i børns kost på en nem og velsmagende måde.

Pølsehornene er velegnede til madpakker, picnic, børnefødselsdage eller travle hverdage, hvor der er brug for mættende snacks med bedre næringsværdi end traditionelle versioner. Med en sund snack kan du samtidig undgå ulvetimen.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Pølsehorn med ærtemel

Antal
16 pølsehorn
Tid
1 time og 15 minutter

Ingredienser

  • 150 g Dansk Ærtemel
  • 350 g hvedemel
  • 2 dl mælk
  • 30 g smør
  • 25 g gær
  • 1 dl surmælksprodukt (kærnemælk, A38, skyr eller lignende)
  • 2 tsk. sukker
  • 10 g salt
  • 8 grillpølser eller plantepølser
  • 1 æg til pensling
  • Topping

  • 50 g sesamfrø (kan udelades)
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Lun mælk og smør i en lille kasserolle, til det er lunt. Det må ikke koge. Hæld blandingen i en skål, og opløs gæren heri.
  • Tilsæt surmælksprodukt, ærtemel, hvedemel, sukker og salt. Ælt det hele godt sammen med hænderne eller på en røremaskine, til dejen er glat og smidig og slipper skålens kant.
  • Dæk dejen med husholdningsfilm og et viskestykke ovenpå, og lad den hæve i 30 minutter et lunt sted.
  • Skær pølserne i halve. Del dejen i 2 portioner, og rul dem ud i en stor cirkel (cirka 35 cm i diameter). Skær hver cirkel i 8 trekanter, og kom en pølse på hver trekant.
  • Rul dejen om pølserne, og læg pølsehornene på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Lad pølsehornene efterhæve i 30 minutter ved stuetemperatur.
  • Pensl pølsehornene med et sammenpisket æg, og drys sesamfrø henover. Bag pølsehornene ved 200 grader varmluft i 12-15 minutter.
  • Serveringsforslag

    Nyd de hjemmelavede pølsehorn med ketchup, eller som de er.

    Denne opskrift finder du i vores Bagebog — Bag med bælgfrugter

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter