Okonomiyaki med ærtemel

Af Pure Dansk™

Okonomiyaki med ærtemel - Pure Dansk™
Vegetarisk
Vegetarisk
Okonomiyaki med ærtemel - Pure Dansk™

Okonomiyaki er en skøn nem hverdagsret. Det er en traditionel japansk pandekage med grønt, hvor du kan bruge lige hvad du har i køleskabet. Denne udgave er med ærtemel, spidskål og gulerødder og toppet med forårsløg, ærteskud, mayonnaise og ristede Anicia linser.

Fusion mellem japansk tradition og danske bælgfrugter

Japansk street food får et grønt løft med en sprød og smagfuld Okonomiyaki lavet på ærtemel. Japansk mad behøver ikke være kompliceret, og med en mættende sprød pandekage fyldt med kål, forårsløg og umamifyldt topping, er der en ny hverdagsret til vegetarer og nysgerrige foodies, der elsker at eksperimentere i køkkenet.

Det danske ærtemel giver både struktur og en mild, nøddeagtig smag, som klæder de klassiske ingredienser fra det japanske køkken.

Kombinationen af japansk tradition og moderne plantebaserede ingredienser gør Okonomiyaki med ærtemel til et frisk bud på asiatisk mad hjemme i dit eget køkken.

Top din okonomiyaki med lige, hvad du ønsker for eksempel med tunfri-salat på Ingrid ærter eller hjemmerørt mayo lavet på aquafaba.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel og Danske Anicia Linser.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Okonomiyaki med ærtemel

Antal
4 personer
Tid
45 minutter

Ingredienser

  • 200 g Dansk Ærtemel
  • 100 g hvedemel 
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 æg
  • ½ spidskål 
  • 2 gulerødder
  • 4 spsk soya
  • Peber
  • Olie til stegning
  • Topping

  • Ristede Danske Anicia Linser
  • Fintsnittet forårsløg
  • Mayonnaise eller chilimayo
  • Ærteskud 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Rør ærtemel, hvedemel og grøntsagsbouillon sammen i en skål, så det bliver en tyk dej. Lad det stå og trække i 10 minutter. 
  • Pil løg og hvidløg, og snit det fint. 
  • Varm en pande op med lidt olie ved middelvarme, og steg løgene gyldne og bløde. Krydr med peber. 
  • Snit spidskålen helt fint. 
  • Riv gulerødderne på den grove side af rivejernet.
  • Rør løg, æg, soya, spidskål og gulerødder i dejen. 
  • Varm en pande godt med olie og steg 1 pandekage i 2-3 min. på hver side. Du kan både lave Okonomiyaki på størrelse med panden eller små. 
  • Pynt dine Okonomiyaki med fintsnittet forårsløg, friske ærteskud, mayonnaise, ristede Anicia linser eller andet ønskede topping.