Okonomiyaki med ærtemel - Pure Dansk™

Okonomiyaki med ærtemel

Af Pure Dansk™

Okonomiyaki med ærtemel - Pure Dansk™

Okonomiyaki er en skøn nem hverdagsret. Traditionel japansk pandekage med grønt, hvor du kan bruge lige hvad du har i køleskabet. Denne udgave er med ærtemel, spidskål og gulerødder og toppet med forårsløg, ærteskud, mayonnaise og ristede Anicia linser. 

Forberedelse 30 min / Tilberedning 15 min / I alt 45 min 
Opskriften giver til 4 personer  

Ingredienser: 

  • 200 g Dansk Ærtemel
  • 100 g hvedemel 
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 æg
  • ½ spidskål 
  • 2 gulerødder
  • 4 spsk soya
  • Peber
  • Olie til stegning

Topping: 

Fremgangsmåde

  1. Rør Ærtemel, hvedemel og grøntsagsbouillon sammen i en skål, så det bliver en tyk dej. Lad det stå og trække i 10 min. 
  2. Pil løg og hvidløg og snit det fint. 
  3. Varm en pande op med lidt olie ved middelvarm og steg løgene gyldne og bløde. Krydr med peber. 
  4. Snit spidskålen helt fint. 
  5. Riv gulerødderne på den grove side af rivejernet.  
  6. Rør løg, æg, soya, spidskål og gulerødder i dejen. 
  7. Varm en pande godt med olie og steg 1 pandekage i 2-3 min. på hver side. Du kan både lave Okonomiyaki på størrelse med panden eller små. 
  8. Pynt dine Okonomiyaki med fintsnittet forårsløg, friske ærteskud, mayonnaise, ristede Anicia linser eller andet ønskede topping. 

Dansk Ærtemel

Mel af Ingrid ærter har en mild smag af ærter, let sødme med noter af majs og nødder. Ingrid ærtemel minder i udseende og anvendelsesmuligheder om kikærtemel, og kan derfor anvendes som alternativ.

→ Køb Dansk Ærtemel