Okonomiyaki er en skøn nem hverdagsret. Traditionel japansk pandekage med grønt, hvor du kan bruge lige hvad du har i køleskabet. Denne udgave er med ærtemel, spidskål og gulerødder og toppet med forårsløg, ærteskud, mayonnaise og ristede Anicia linser.
Forberedelse 30 min / Tilberedning 15 min / I alt 45 min
Opskriften giver til 4 personer
Ingredienser:
- 200 g Dansk Ærtemel
- 100 g hvedemel
- 4 dl grøntsagsbouillon
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 4 æg
- ½ spidskål
- 2 gulerødder
- 4 spsk soya
- Peber
- Olie til stegning
Topping:
- Fintsnittet forårsløg
- Mayonnaise eller chilimayo
- Ristede Danske Anicia Linser
- Ærteskud
Fremgangsmåde
- Rør Ærtemel, hvedemel og grøntsagsbouillon sammen i en skål, så det bliver en tyk dej. Lad det stå og trække i 10 min.
- Pil løg og hvidløg og snit det fint.
- Varm en pande op med lidt olie ved middelvarm og steg løgene gyldne og bløde. Krydr med peber.
- Snit spidskålen helt fint.
- Riv gulerødderne på den grove side af rivejernet.
- Rør løg, æg, soya, spidskål og gulerødder i dejen.
- Varm en pande godt med olie og steg 1 pandekage i 2-3 min. på hver side. Du kan både lave Okonomiyaki på størrelse med panden eller små.
- Pynt dine Okonomiyaki med fintsnittet forårsløg, friske ærteskud, mayonnaise, ristede Anicia linser eller andet ønskede topping.