Tips og gode råd til mindre madspild med bælgfrugter
Der er generelt mindre madspild, når man anvender tørrede bælgfrugter. Det er der flere grunde til.
- Tørrede linser, ærter og bønner har en længere holdbarhed end friske, hvilket reducerer chancen for at de bliver dårlige inden at de anvendes i madlavningen.
- Du kan måle præcist den mængde af, som der skal anvendes i retten, hvilket minimere madspild.
- Du kan anvende kogevandet fra linser, hestebønner og ærter i madlavningen som smagsgiver og bouillon. Anvendes det ikke direkte efter kogning kan det stilles på køl eller fryses ned. På denne måde har du en lækker bouillon, som kan tilsættes i andre retter.
- Har du en rest kogte bønner, ærter eller linser, kan du riste dem i ovnen eller på en pande med lidt olie og krydderier. De ristede bælgfrugter er lækre som snack, eller som et sprødt element i salaten eller som topping på suppen. Har du kogte Anicia linser til overs, kan du anvende dem i brød, hvor du eksempelvis erstatter solsikkerkerner, græskarkerner eller hørfrø med en rest kogte linser.
Prøv vores Granola med Anicia linser og overmodne bananer.