Banangranola med danske Anicia linser

Af Pure Dansk

Banangranola med ahornsirup og danske Anicia linser
Vegansk
Vegansk
Banangranola med ahornsirup og danske Anicia linser

En lækker crunchy banangranola, der kan spises som topping på din yoghurt eller is. Anicia linserne giver en nøddeagtig smag og sprødt bid. Bananerne giver sødme og binder godt.

Start dagen på en sund og god måde!

Morgenmad med et højt proteinindhold behøver hverken være kedelig eller kompliceret. Granola lavet med modne bananer, ristede linser og sirup kombinerer naturlig sødme med plantebaseret næring.

En knasende og mættende topping til morgenmadsfavoritter som skyr, chiagrød og yoghurt. Vores banangranola er vegansk og kan også spises med plantebaserede mælkevarianter. Top den med friske bær!

Linserne er en bæredygtig proteinkilde, dyrket i Danmark, der bringer ny karakter til klassisk granola. Granolaen kan holde sig sprød længe i en lufttæt beholder og kan nemt varieres med frø, kerner eller tørret frugt.

Top den med frisk frugt eller bær, og du får et lækkert indslag på brunchbordet i weekenden, eller et sødt og nærende mellemmåltid.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Banangranola med danske Anicia linser

Tid
45 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 2 modne bananer
  • 30 g lys sirup 
  • 100 g bygflager
  • 100 g havregryn
  • 1 knivspids salt
  • ½-1 tsk. kanel
  • 30 g kokosmel
  • 35 g græskarkerner
  • 35 g solsikkekerner
  • 60 g mandler
  • 3 spsk. tørrede bær (fx rosiner eller tranebær)
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft
  • Skyl Anicia linserne og kog i ca. 25 minutter. Hæld vandet fra efterfølgende.
  • Mos bananerne grundigt i en skål, og rør det godt rundt med sirup
  • Hak mandlerne groft.
  • Bland alle ingredienser i skålen med banan og sirup, undtagen de tørrede bær. Rør det godt rundt. 
  • Beklæd en bageplade med bagepapir, og vend granolaen ud på bagepladen.
  • Bag granolaen i cirka 25-35 minutter. Rør rundt i det 1-2 gange i løbet af bagetiden. Hold øje med det undervejs, så det ikke bliver alt for mørkt.
  • Lad det afkøle og bland de tørrede bær i. Opbevar i en lufttæt beholder
  • Tip

    Har du et par modne brune og plettede bananer, er de ekstra søde og gode at anvende, og du mindsker samtidig madspild ved ikke at smide dem ud.

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter