Banangranola med ahornsirup og danske Anicia linser

Banangranola med ahornsirup og danske Anicia linser

Af Pure Dansk

Banangranola med ahornsirup og danske Anicia linser

En lækker crunchy banangranola, der kan spises som topping på din yoghurt eller is. Anicia linserne giver en nøddeagtig smag og sprødt bid. Bananerne giver sødme og binder godt. Har du et par modne brune og plettede bananer, er de ekstra søde og gode at anvende, og du mindsker samtidig madspild ved ikke at smide dem ud. 

Forberedelse 10 min  / Tilberedning 35 min / Tid i alt 45 min
Denne opskrift giver et glas granola 

 

Ingredienser

  • 2 modne bananer
  • ½ dl tørrede Anicia linser
  • 30 g sirup 
  • 100 g bygflager
  • 100 g havregryn
  • 1 knivspids salt
  • ½-1 tsk kanel
  • 30 g kokosmel
  • 35 g græskarkerner
  • 35 g solsikkekerner
  • 60 g mandler
  • 3 spsk tørrede bær (fx rosiner eller tranebær)

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft
  2. Skyl Anicia linserne og kog i 25 min. Hæld vandet fra efterfølgende
  3. Mos bananerne grundigt i en skål og rør det godt rundt med sirup 
  4. Bland alle de øvrige ingredienser i, undtagen de tørrede bær.
    Bland det godt rundt 
  5. Beklæd en bageplade med bagepapir og vend granolaen ud på
  6. Bag det i ca. 25-35 minutter. Rør rundt i det 2-3 gange i løbet af bagetiden. Hold øje med det undervejs, så det ikke bliver alt for mørkt 
  7. Lad det afkøle og bland de tørrede bær i. Opbevar i en lufttæt beholder