Banangranola med danske Anicia linser

Af Pure Dansk

Banangranola med ahornsirup og danske Anicia linser
Banangranola med ahornsirup og danske Anicia linser

En lækker crunchy banangranola, der kan spises som topping på din yoghurt eller is. Anicia linserne giver en nøddeagtig smag og sprødt bid. Bananerne giver sødme og binder godt.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Banangranola med danske Anicia linser

Tid
45 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 2 modne bananer
  • 30 g lys sirup 
  • 100 g bygflager
  • 100 g havregryn
  • 1 knivspids salt
  • ½-1 tsk. kanel
  • 30 g kokosmel
  • 35 g græskarkerner
  • 35 g solsikkekerner
  • 60 g mandler
  • 3 spsk. tørrede bær (fx rosiner eller tranebær)
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft
  • Skyl Anicia linserne og kog i ca. 25 min. Hæld vandet fra efterfølgende.
  • Mos bananerne grundigt i en skål og rør det godt rundt med sirup
  • Hak mandlerne groft.
  • Bland alle ingredienser i skålen med banan og sirup, undtagen de tørrede bær. Rør det godt rundt. 
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og vend granolaen ud på bagepladen.
  • Bag granolaen i cirka 25-35 minutter. Rør rundt i det 1-2 gange i løbet af bagetiden. Hold øje med det undervejs, så det ikke bliver alt for mørkt.
  • Lad det afkøle og bland de tørrede bær i. Opbevar i en lufttæt beholder
  • Tip

    Har du et par modne brune og plettede bananer, er de ekstra søde og gode at anvende, og du mindsker samtidig madspild ved ikke at smide dem ud.

    Børnevenlig Nem Morgenmad Bagværk

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter