Banangranola med ahornsirup og danske Anicia linser

Banangranola med danske Anicia linser

Af Pure Dansk

Banangranola med ahornsirup og danske Anicia linser

En lækker crunchy banangranola, der kan spises som topping på din yoghurt eller is. Anicia linserne giver en nøddeagtig smag og sprødt bid. Bananerne giver sødme og binder godt. Har du et par modne brune og plettede bananer, er de ekstra søde og gode at anvende, og du mindsker samtidig madspild ved ikke at smide dem ud. 

Forberedelse 10 min  / Tilberedning 35 min / Tid i alt 45 min
Denne opskrift giver et glas granola 

 

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 2 modne bananer
  • 30 g lys sirup 
  • 100 g bygflager
  • 100 g havregryn
  • 1 knivspids salt
  • ½-1 tsk. kanel
  • 30 g kokosmel
  • 35 g græskarkerner
  • 35 g solsikkekerner
  • 60 g mandler
  • 3 spsk. tørrede bær (fx rosiner eller tranebær)

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft
  2. Skyl Anicia linserne og kog i ca. 25 min. Hæld vandet fra efterfølgende.
  3. Mos bananerne grundigt i en skål og rør det godt rundt med sirup
  4. Hak mandlerne groft.
  5. Bland alle ingredienser i skålen med banan og sirup, undtagen de tørrede bær. Rør det godt rundt. 
  6. Beklæd en bageplade med bagepapir og vend granolaen ud på bagepladen.
  7. Bag granolaen i cirka 25-35 minutter. Rør rundt i det 1-2 gange i løbet af bagetiden. Hold øje med det undervejs, så det ikke bliver alt for mørkt.
  8. Lad det afkøle og bland de tørrede bær i. Opbevar i en lufttæt beholder

 

Danske Anicia Linser

Den danske Anicia linse er en delikatesselinse, også kendt som Puy-linsen. Smuk og grønmeleret med en let krydret smag. Samt noter af friske ærter og peber.

→ Køb Danske Anicia Linser