Socca med ærtemel

Af Pure Dansk™

Socca med ærtemel - Pure Dansk™
Glutenfri
Glutenfri
Socca med ærtemel - Pure Dansk™

Socca er et italiensk fladbrød med kun 4 ingredienser. Vi har anvendt dansk ærtemel, som alternativ til kikærtemel. Socca kan anvendes som et nemt alternativ til pizzabund, eller nydes med dips og spreads.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Socca med ærtemel

Antal
2 stk.
Tid
20 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (140 g) Dansk Ærtemel
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 dl vand
  • Lidt olie eller smør til stegning 
  • Lidt salt
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 220 °C.
  • Pisk ærtemel, vand, olivenolie og salt godt sammen til der ikke er klumper i dejen. Du kan evt. bruge en stavblender. 
  • Opvarm en mellemstor pande (tåle at komme i ovnen) med olie. Panden skal være helt varm. 
  • Kom halvdelen af dejen på den varme panden, og fordel dejen på hele panden. Lad dejen stege til den har sat sig lidt ude i kanten af panden.
  • Sæt panden i ovnen i ca. 10 min til dejen er gylden og sprød. 
  • Vend Soccabunden over på en tallerken. 
  • Gør det samme med den anden halvdel af dejen. 
  • Serveringsforslag

    Bagværk Snack Tilbehør

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter