Socca er et italiensk fladbrød med kun 4 ingredienser. Vi har anvendt dansk ærtemel, som alternativ til kikærtemel. Socca kan anvendes som et nemt alternativ til pizzabund, eller nydes med dips og spreads.
Forberedelse 5 min / Tilberedning 15 min / I alt 20 minutter
Opskriften giver til 2 stk
Ingredienser
- 2 dl (140 g) Dansk Ærtemel
- 2 spsk olivenolie
- 2 dl vand
- Lidt olie eller smør til stegning
- lidt salt
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 220 °C
- Pisk ærtemel, vand, olivenolie og salt godt sammen til der ikke er klumper i dejen. Du kan evt. bruge en stavblender.
- Opvarm en mellemstor pande (tåle at komme i ovnen) med olie. Panden skal være helt varm.
- Kom halvdelen af dejen på den varme panden, og fordel dejen på hele panden. Lad dejen stege til den har sat sig lidt ude i kanten af panden.
- Sæt panden i ovnen i ca. 10 min til dejen er gylden og sprød.
- Vend Soccabunden over på en tallerken.
- Gør det samme med den anden halvdel af dejen.
Servér med romesco med Anicia linser, hummus med Ingrid ærter eller en af vores mange andre spreads eller som glutenfri pizza med romesco med Anicia linser, oliven, squash, artiskokhjerter og feta