Socca med linse-romesco, squash, oliven og artiskok

Af Pure Dansk™

Socca med linse-romesco, squash, oliven og artiskok
Glutenfri
Glutenfri
Vegetarisk
Vegetarisk
Uden æg
Uden æg
Socca med linse-romesco, squash, oliven og artiskok

Alternativ pizza: Glutenfri socca lavet med ærtemel og toppet med linse-romesco, squash, oliven, artiskok og feta.

Prøv en anderledes glutenfri pizzabund og top med alskens lækkerier

Socca er en klassisk streetfood fra middelhavet – glutenfri, proteinrig og uhyre enkel at lave. Socca laves med kun fire ingredienser, men kan varieres på et utal af måder. Man kan bruges den som fladbrød til antipasta og tapas og dyppe de gyldne stykker i forskellige dips, eller man kan bruge soccaen som en bund med fyld på, som en alternativ pizza.

Her serveres den i en vegetarisk version med hjemmelavet rød romesco lavet på Anicia linser og en grøn topping af squash, oliven og artiskok, der giver en rig, umamifyldt smag med middelhavsinspiration. En virkelig dejlig sommer servering, hvor gode råvarer giver en smagfuld oplevelse.

Det er en taknemmelig bund at arbejde med, og du kan komme lige det fyld på, du har lyst til, og på den måde er det en god måde at undgå madspild, hvis du har nogle madvarer i køleskabet, du gerne vil have brugt på en ny måde.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel og Danske Anicia Linser.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Socca med linse-romesco, squash, oliven og artiskok

Antal
2 stk.
Tid
50 minutter

Ingredienser

Socca med ærtemel

  • 2 dl (140 g) Dansk Ærtemel
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 dl vand
  • Lidt olie eller smør til stegning 
  • Lidt salt 
  • Romesco med Anicia linser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 2 røde peberfrugt 
  • 50 g mandler
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g soltørrede tomater
  • ½ tsk. røget paprika
  • ½ rød chili 
  • Saft fra 1 citron
  • ½ dl olivenolie
  • Salt og peber
  • Fyld

  • 1 squash 
  • 6-8 Artiskokhjerter
  • 4 spsk. Kalamata oliven
  • 50 g græsk fetaost
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 220 °C
  • Pisk ærtemel, vand, olivenolie og salt godt sammen, til dejen ikke klumper. Du kan evt. bruge en stavblender.
  • Mens dejen trækker, laver du dit fyld

  • Skyl squashen og skær den i skiver. Bland dem med olie og fordel på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med salt. Bag i ovnen i ca. 15-20 minutter, til de er gyldne. 
  • Lav nu romesco med Anicia linser

  • Skyl og kog Anicia linser i 20-25 minutter med rigeligt letsaltet vand.
  • Hæld kogevandet fra linserne, og stil dem til side. 
  • Tænd ovnen på grillfunktion.
  • Halvér peberfrugterne og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir med skind siden opad. Grill dem til skindet er sort, det tager ca. 20-30 minutter.
  • Tag dem ud og kom dem i en frysepose i 10-15 minutter. Så løsnes skindet nemmere. 
  • Imens ristes mandlerne på en tør pande, til de er gyldne. 
  • Tag skindet af peberfrugterne og kom dem i en foodprocessor sammen med de kogte linser og de øvrige ingredienser - undtagen olivenolie. Blend det hele godt sammen. 
  • Tilsæt olivenolie langsomt imens der blendes. Hold øje med romescoen undervejs for at se, om den skal have mere eller mindre olie. Smag til med salt og peber.
  • Lav til sidst dine to socca pizzabunde

  • Opvarm en mellemstor pande (der kan tåle at komme i ovnen) med olie. Panden skal blive varm. Kom halvdelen af dejen på panden og fordel dejen på hele panden. Lad den stege til den har sat sig lidt ude i kanten. Sæt panden i ovnen i ca. 10 minutter, til den er gylden og sprød. Vend Soccabunden over på en tallerken. Gør det samme med den anden halvdel af dejen. 
  • Serveringsforslag

    Servér dine to socca toppet med romesco med Anicia linser og fyld af squash, oliven, feta og artiskokhjerter.