Socca med linse-romesco, squash, oliven og artiskok - Pure Dansk™

Socca med linse-romesco, squash, oliven og artiskok

Af Pure Dansk™

Socca med linse-romesco, squash, oliven og artiskok - Pure Dansk™

Alternativ pizza: Glutenfri socca lavet med ærtemel og toppet med linse-romesco, squash, oliven, artiskok og feta

Forberedelse 20 min. / Tilberedning 30 min. / I alt 50 min.
Opskriften giver til 2 stk.

Ingredienser 

Socca med ærtemel

  • 2 dl (140 g) Dansk Ærtemel
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 dl vand
  • Lidt olie eller smør til stegning 
  • Lidt salt 

    Romesco med Anicia linser 

    • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
    • 2 røde peberfrugt 
    • 50 g mandler
    • 1 fed hvidløg
    • 50 g soltørrede tomater
    • ½ tsk. røget paprika
    • ½ rød chili 
    • Saft fra 1 citron
    • ½ dl olivenolie
    • Salt og peber

    Fyld

    • 1 squash 
    • 6-8 Artiskokhjerter
    • 4 spsk. Kalamata oliven
    • 50 g græsk fetaost
       

    Fremgangsmåde 

    1. Tænd ovnen på 220 °C
    2. Pisk ærtemel, vand, olivenolie og salt godt sammen til der ikke er klumper i dejen. Du kan evt. bruge en stavblender.
    Mens dejen trækker laver du dit fyld.
    1. Skyl squashen og skær den i skiver. Bland dem med olie og fordel på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med salt. Bag i ovnen i ca. 15-20 minutter til de er gyldne. 
    Lav nu romesco med Anicia linser
    1. Skyl og kog Anicia linser i 20-25 minutter med rigeligt letsaltet vand.
    2. Hæld kogevandet fra linserne, og stil dem til side. 
    3. Tænd ovnen på grillfunktion.
    4. Halvér peberfrugterne og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir med skind siden opad. Grill dem til skindet er sort, det tager ca. 20-30 min.
    5. Tag dem ud og kom dem i en frysepose i 10-15 min. Så løsnes skindet nemmere. 
    6. Imens ristes mandlerne på en tør pande til de er gyldne. 
    7. Tag skindet af peberfrugterne og kom det i en foodprocessor sammen med de kogte linser og de øvrige ingredienser - undtagen olivenolie. Blend det hele godt sammen. 
    8. Tilsæt olivenolie langsomt imens der blendes. Hold øje med romescoen undervejs, for at se om den skal have mere eller mindre olie. Smag til med salt og peber.
    Lav til sidst dine socca pizzabunde
    1. Opvarm en mellemstor pande (der kan tåle at komme i ovnen) med olie. Panden skal blive varm. Kom halvdelen af dejen på panden og fordel dejen på hele panden. Lad den stege til den har sat sig lidt ude i kanten. Sæt panden i ovnen i ca. 10 min til den er gylden og sprød. Vend Soccabunden over på en tallerken. Gør det samme med den anden halvdel af dejen. 

                  Servér dine 2 socca toppet med romesco med Anicia linser og fyld af squash, oliven, feta og artiskokhjerter