Alternativ pizza: Glutenfri socca lavet med ærtemel og toppet med linse-romesco, squash, oliven, artiskok og feta
Forberedelse 20 min. / Tilberedning 30 min. / I alt 50 min.
Opskriften giver til 2 stk.
Ingredienser
Socca med ærtemel
- 2 dl (140 g) Dansk Ærtemel
- 2 spsk. olivenolie
- 2 dl vand
- Lidt olie eller smør til stegning
- Lidt salt
Romesco med Anicia linser
- ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 2 røde peberfrugt
- 50 g mandler
- 1 fed hvidløg
- 50 g soltørrede tomater
- ½ tsk. røget paprika
- ½ rød chili
- Saft fra 1 citron
- ½ dl olivenolie
- Salt og peber
Fyld
- 1 squash
- 6-8 Artiskokhjerter
- 4 spsk. Kalamata oliven
- 50 g græsk fetaost
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 220 °C
- Pisk ærtemel, vand, olivenolie og salt godt sammen til der ikke er klumper i dejen. Du kan evt. bruge en stavblender.
- Skyl squashen og skær den i skiver. Bland dem med olie og fordel på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med salt. Bag i ovnen i ca. 15-20 minutter til de er gyldne.
- Skyl og kog Anicia linser i 20-25 minutter med rigeligt letsaltet vand.
- Hæld kogevandet fra linserne, og stil dem til side.
- Tænd ovnen på grillfunktion.
- Halvér peberfrugterne og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir med skind siden opad. Grill dem til skindet er sort, det tager ca. 20-30 min.
- Tag dem ud og kom dem i en frysepose i 10-15 min. Så løsnes skindet nemmere.
- Imens ristes mandlerne på en tør pande til de er gyldne.
- Tag skindet af peberfrugterne og kom det i en foodprocessor sammen med de kogte linser og de øvrige ingredienser - undtagen olivenolie. Blend det hele godt sammen.
- Tilsæt olivenolie langsomt imens der blendes. Hold øje med romescoen undervejs, for at se om den skal have mere eller mindre olie. Smag til med salt og peber.
- Opvarm en mellemstor pande (der kan tåle at komme i ovnen) med olie. Panden skal blive varm. Kom halvdelen af dejen på panden og fordel dejen på hele panden. Lad den stege til den har sat sig lidt ude i kanten. Sæt panden i ovnen i ca. 10 min til den er gylden og sprød. Vend Soccabunden over på en tallerken. Gør det samme med den anden halvdel af dejen.
Servér dine 2 socca toppet med romesco med Anicia linser og fyld af squash, oliven, feta og artiskokhjerter