Socca med linse-romesco, squash, oliven og artiskok

Af Pure Dansk™

Socca med linse-romesco, squash, oliven og artiskok - Pure Dansk™
Glutenfri
Glutenfri
Socca med linse-romesco, squash, oliven og artiskok - Pure Dansk™

Alternativ pizza: Glutenfri socca lavet med ærtemel og toppet med linse-romesco, squash, oliven, artiskok og feta.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel og Danske Anicia Linser.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Socca med linse-romesco, squash, oliven og artiskok

Antal
2 stk.
Tid
50 minutter

Ingredienser

Socca med ærtemel

  • 2 dl (140 g) Dansk Ærtemel
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 dl vand
  • Lidt olie eller smør til stegning 
  • Lidt salt 
  • Romesco med Anicia linser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 2 røde peberfrugt 
  • 50 g mandler
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g soltørrede tomater
  • ½ tsk. røget paprika
  • ½ rød chili 
  • Saft fra 1 citron
  • ½ dl olivenolie
  • Salt og peber
  • Fyld

  • 1 squash 
  • 6-8 Artiskokhjerter
  • 4 spsk. Kalamata oliven
  • 50 g græsk fetaost
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 220 °C
  • Pisk ærtemel, vand, olivenolie og salt godt sammen til der ikke er klumper i dejen. Du kan evt. bruge en stavblender.
  • Mens dejen trækker laver du dit fyld

  • Skyl squashen og skær den i skiver. Bland dem med olie og fordel på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med salt. Bag i ovnen i ca. 15-20 minutter til de er gyldne. 
  • Lav nu romesco med Anicia linser

  • Skyl og kog Anicia linser i 20-25 minutter med rigeligt letsaltet vand.
  • Hæld kogevandet fra linserne, og stil dem til side. 
  • Tænd ovnen på grillfunktion.
  • Halvér peberfrugterne og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir med skind siden opad. Grill dem til skindet er sort, det tager ca. 20-30 min.
  • Tag dem ud og kom dem i en frysepose i 10-15 min. Så løsnes skindet nemmere. 
  • Imens ristes mandlerne på en tør pande til de er gyldne. 
  • Tag skindet af peberfrugterne og kom det i en foodprocessor sammen med de kogte linser og de øvrige ingredienser - undtagen olivenolie. Blend det hele godt sammen. 
  • Tilsæt olivenolie langsomt imens der blendes. Hold øje med romescoen undervejs, for at se om den skal have mere eller mindre olie. Smag til med salt og peber.
  • Lav til sidst dine socca pizzabunde

  • Opvarm en mellemstor pande (der kan tåle at komme i ovnen) med olie. Panden skal blive varm. Kom halvdelen af dejen på panden og fordel dejen på hele panden. Lad den stege til den har sat sig lidt ude i kanten. Sæt panden i ovnen i ca. 10 min til den er gylden og sprød. Vend Soccabunden over på en tallerken. Gør det samme med den anden halvdel af dejen. 
  • Serveringsforslag

    Servér dine 2 socca toppet med romesco med Anicia linser og fyld af squash, oliven, feta og artiskokhjerter.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter