Kebab med Anicia linser

Kebab med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Kebab med Anicia linser

Hjemmelavet kebab med danske Anicia linser og kartofler. Det lækreste og nemmeste fyld til alt fra fladbrød, madpandekager, pita og wraps. Fantastisk smag og konsistens - så du vil ikke savne det klassiske kebabkød. Opskriften er både vegansk og glutenfri. 

Forberedelse 40 min / Tilberedning 55 min / I fryseren 6 timer / I alt 7 time og 35 min. 
Opskriften giver til 10 portioner

Kebaben skal opbevares i fryseren. Du skal skære stykker af den, mens den frossen. Skær de stykker, som du skal anvende, og stil den tilbage i fryseren. Tilbered derfor gerne hele linsekebaben på én gang, så du altid har noget klar fra frost, som hurtigt og nemt skal steges på panden. 

Ingredienser: 

  • 300 g tørrede Danske Anicia Linser
  • 250 g kogte kartofler
  • 2 dl kogevand fra Anicia linserne 
  • 50 g kartoffelmel
  • 4 tsk. salt
  • 1 dl god olivenolie 
  • 5 g sukker
  • 2 dl fløde, eventuelt vegansk 
  • 1 spsk. tomatpure 
  • 2 tsk. sort peber 
  • ½ spsk. løgpulver 
  • ½ spsk. spidskommen 
  • ½ spsk. stødt bukkehornsfrø
  • 1 spsk. paprika 
  • 1 tsk. stødt korianderfrø 
  • 5 nelliker, stødt 
  • 1 tsk. hvidløgspulver 
    Tilbehør: 
    Forslag til fyld: 
    • Syltet rødkål 
    • Syltede rødløg 
    • Salat
    • Agurk
    • Tomat
    • Chilidressing 
    • Persille 
    • Cremefraiche dressing 

    Fremgangsmåde

    Dagen før: 
    1. Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt letsaltet vand i 20-25 minutter til de er helt møre. Gem 2 dl af kogevand, når du hælder vandet fra de kogte Anicia linser. 
    2. Skræl og kog kartoflerne i rigeligt letsaltet vand i 15 minutter til de er møre. 
    3. Blend de kogte Anicia linser, kogte kartofler, kogevand fra Anicia linserne, salt og kartoffelmel til en ensartet masse med en stavblender eller i en almindelig blender i 5 min ,og stil blandingen til side. 
    4. Varm olivenolie op i en gryde og rist spidskommen, bukkehornsfrø, paprika, tomatpuré, røget paprika, stødt nelliker og korianderfrøene af i et par minutter. 
    5. Tilsæt fløde, løgpulver, hvidløgspulver og sukker i gryden. 
    6. Rør linsefarsen sammen med krydderierne til en ensartet masse.
    7. Kom farsen i en form og dæk den med sølvpapir.
    8. Bag farsen ved 150 grader varmluft i 50 minutter.
    9. Køl farsen ned til stuetemperatur og kom den i fryseren natten over.
    På dagen: 
    1. Skær linsekebaben i tynde strimler (ca. 1-2 cm) og steg dem på en pande ved middelvarme i ca. 8 -10 minutter med olivenolie til kebaben bliver gylden. Vend ikke stykkerne før de har fået stegeskorpe, ellers går de i stykker.  
    2. Kom kebabstykkerne i din wrap eller pitabrød med sprød salat, løg, agurk, tomat og din ynglings dressing.
                    Opskriften er udviklet af Umut Sakarya 

                    Danske Anicia Linser

                    Den danske Anicia linse er en delikatesselinse, også kendt som Puy-linsen. Smuk og grønmeleret med en let krydret smag. Samt noter af friske ærter og peber.

                    → Køb Danske Anicia Linser