Hjemmelavet kebab med danske Anicia linser og kartofler. Det lækreste og nemmeste fyld til alt fra fladbrød, madpandekager, pita og wraps. Fantastisk smag og konsistens - så du vil ikke savne det klassiske kebabkød. Opskriften er både vegansk og glutenfri.
Forberedelse 40 min / Tilberedning 55 min / I fryseren 6 timer / I alt 7 time og 35 min.
Opskriften giver til 10 portioner
Kebaben skal opbevares i fryseren. Du skal skære stykker af den, mens den frossen. Skær de stykker, som du skal anvende, og stil den tilbage i fryseren. Tilbered derfor gerne hele linsekebaben på én gang, så du altid har noget klar fra frost, som hurtigt og nemt skal steges på panden.
Ingredienser:
- 300 g tørrede Danske Anicia Linser
- 250 g kogte kartofler
- 2 dl kogevand fra Anicia linserne
- 50 g kartoffelmel
- 4 tsk. salt
- 1 dl god olivenolie
- 5 g sukker
- 2 dl fløde, eventuelt vegansk
- 1 spsk. tomatpure
- 2 tsk. sort peber
- ½ spsk. løgpulver
- ½ spsk. spidskommen
- ½ spsk. stødt bukkehornsfrø
- 1 spsk. paprika
- 1 tsk. stødt korianderfrø
- 5 nelliker, stødt
- 1 tsk. hvidløgspulver
- Wraps, fladbrød, madpandekager med ærtemel eller pita
- Syltet rødkål
- Syltede rødløg
- Salat
- Agurk
- Tomat
- Chilidressing
- Persille
- Cremefraiche dressing
Fremgangsmåde
- Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt letsaltet vand i 20-25 minutter til de er helt møre. Gem 2 dl af kogevand, når du hælder vandet fra de kogte Anicia linser.
- Skræl og kog kartoflerne i rigeligt letsaltet vand i 15 minutter til de er møre.
- Blend de kogte Anicia linser, kogte kartofler, kogevand fra Anicia linserne, salt og kartoffelmel til en ensartet masse med en stavblender eller i en almindelig blender i 5 min ,og stil blandingen til side.
- Varm olivenolie op i en gryde og rist spidskommen, bukkehornsfrø, paprika, tomatpuré, røget paprika, stødt nelliker og korianderfrøene af i et par minutter.
- Tilsæt fløde, løgpulver, hvidløgspulver og sukker i gryden.
- Rør linsefarsen sammen med krydderierne til en ensartet masse.
- Kom farsen i en form og dæk den med sølvpapir.
- Bag farsen ved 150 grader varmluft i 50 minutter.
- Køl farsen ned til stuetemperatur og kom den i fryseren natten over.
- Skær linsekebaben i tynde strimler (ca. 1-2 cm) og steg dem på en pande ved middelvarme i ca. 8 -10 minutter med olivenolie til kebaben bliver gylden. Vend ikke stykkerne før de har fået stegeskorpe, ellers går de i stykker.
- Kom kebabstykkerne i din wrap eller pitabrød med sprød salat, løg, agurk, tomat og din ynglings dressing.