Kebab med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Kebab med Anicia linser
Vegetarisk
Vegetarisk
Kebab med Anicia linser

Hjemmelavet kebab med danske Anicia linser og kartofler. Det lækreste og nemmeste fyld til alt fra fladbrød, madpandekager, pita og wraps. Fantastisk smag og konsistens - så du vil ikke savne det klassiske kebabkød.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Opskriften er udviklet af Umut Sakarya for Pure Dansk.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Kebab med Anicia linser

Antal
10 portioner
Tid
1 time og 35 minutter

Ingredienser

  • 300 g tørrede Danske Anicia Linser
  • 250 g kogte kartofler
  • 2 dl kogevand fra Anicia linserne 
  • 50 g kartoffelmel
  • 4 tsk. salt
  • 1 dl god olivenolie 
  • 5 g sukker
  • 2 dl fløde, eventuelt vegansk 
  • 1 spsk. tomatpure 
  • 2 tsk. sort peber 
  • ½ spsk. løgpulver 
  • ½ spsk. spidskommen 
  • ½ spsk. stødt bukkehornsfrø
  • 1 spsk. paprika 
  • 1 tsk. stødt korianderfrø 
  • 5 nelliker, stødt 
  • 1 tsk. hvidløgspulver 
  • Tilbehør

  • Wraps, fladbrød, madpandekager med ærtemel eller pita
  • Forslag til fyld

  • Syltet rødkål 
  • Syltede rødløg 
  • Salat
  • Agurk
  • Tomat
  • Chilidressing 
  • Persille 
  • Cremefraiche dressing 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Dagen før

  • Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt letsaltet vand i 20-25 minutter til de er helt møre. Gem 2 dl af kogevand, når du hælder vandet fra de kogte Anicia linser. 
  • Skræl og kog kartoflerne i rigeligt letsaltet vand i 15 minutter til de er møre. 
  • Blend de kogte Anicia linser, kogte kartofler, kogevand fra Anicia linserne, salt og kartoffelmel til en ensartet masse med en stavblender eller i en almindelig blender i 5 min ,og stil blandingen til side. 
  • Varm olivenolie op i en gryde og rist spidskommen, bukkehornsfrø, paprika, tomatpuré, røget paprika, stødt nelliker og korianderfrøene af i et par minutter. 
  • Tilsæt fløde, løgpulver, hvidløgspulver og sukker i gryden. 
  • Rør linsefarsen sammen med krydderierne til en ensartet masse.
  • Kom farsen i en form og dæk den med sølvpapir.
  • Bag farsen ved 150 grader varmluft i 50 minutter.
  • Køl farsen ned til stuetemperatur og kom den i fryseren natten over.
  • På dagen

  • Skær linsekebaben i tynde strimler (ca. 1-2 cm) og steg dem på en pande ved middelvarme i ca. 8 -10 minutter med olivenolie til kebaben bliver gylden. Vend ikke stykkerne før de har fået stegeskorpe, ellers går de i stykker.  
  • Kom kebabstykkerne i din wrap eller pitabrød med sprød salat, løg, agurk, tomat og din ynglings dressing.
  • Frokost Aftensmad Tyrkisk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter