Bagte kartofler med sprøde linser og tomatsalat

Af Pure Dansk™

Bagte kartofler med sprøde linser og tomatsalat
Vegetarisk
Vegetarisk
Glutenfri
Glutenfri
Bagte kartofler med sprøde linser og tomatsalat

Nemme og mættende bagte kartofler med sprøde Anicia linser, som smager fantastisk sammen med den varme kartoffel, frisk tomatsalat og cremet creme fraiche dressing.

Kom et fyldigt og sprødt fyld af bælgfrugter i dine bagte kartofler

Disse fyldte kartofler toppes med sprøde linser, en frisk tomatsalat og hjemmelavet creme fraiche dressing, som skaber en perfekt balance mellem en cremet og knasende tekstur. Anicia linser er en fantastisk kilde til protein, og gør denne ret både mættende og næringsrig. Perfekt som en nem hverdagsret eller smagfuld tilbehør til sommerens grillmenu.  

Sådan anvender du udblødte linser i salater og som sprød topping

Udblødte små linser som vores nyligt høstede grønne danske Anicia linser, kan efter iblødsætning i køleskabet i 10-12 timer anvendes rå i salater eller bagte kartofler.  Udblødningen aktiverer spiringsprocessen, som gør linserne mere fordøjelige og reducerer naturligt forekommende stoffer som lektiner og fytinsyre. Ved kun at udbløde linserne får du en linse med et let crunch, frisk smag af grønne ærter og masser af protein, kostfibre og mineraler – uden at du behøver at koge dem. Brug linserne som topping på salater, i fyldte kartofler eller ovenpå rugbrødsmadden. En nem måde at få flere bælgfrugter i hverdagen på en frisk og spændende måde.

 

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Bagte kartofler med sprøde linser og tomatsalat

Antal
4 personer
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 4 bagekartofler 
  • Olie 
  • Salt og peber 
  • Frisk timian 
  • 250 g cherry tomater 
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld persille
  • Dressing

  • 1 håndfuld purløg
  • 200 g creme fraiche
  • 1 tsk. dijon sennep 
  • 2 knivspids salt 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Anicia linser, og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. Hæld iblødsætningvandet fra de udblødte Anicia linser og stil dem til side. 
  • Skyl bagekartoflerne og skær et stort kryds i midten. Stil dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld lidt olie over kartoflerne og krydr dem med salt og peber.
  • Bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader varmluft i 45 minutter.  
  • Mens kartoflerne er i ovnen tilberedes tilbehøret. Skyl tomaterne og skær dem i mindre skriver.
  • Pil og hak rødløg fint, og hak persillen.
  • Kom tomater, rødløg, persille og de friske udblødte Anicia linser i en skål. Rør det hele godt sammen med ske.
  • Bland hakket purløg, creme fraiche, dijonsennep og salt til en hjemmelavet dressing.
  • Tag de bagte kartofler ud af ovnen, og åben dem så der er plads til fyldet.
  • Kom tomat- og linsesalaten i de varme kartofler, og hæld dressing over. Top eventuelt inden servering med lidt friskhakket persille.
  • Serveringsforslag

    Vores bagte kartofler med Anicia linser og tomatsalat smager perfekt som en del af flere små retter, på sommerens grillmenu og som et enkelt frokost- eller aftenmåltid.

    Tip

    I denne opskrift skal Anicia linserne ikke koges, men anvendes udblødte i den bagte kartoffel. Har du en rest kogte linser, kan de også anvendes som fyld og tilsættes i tomatsalaten i denne opskrift.

    Grill Forår Sommer Hverdagsmad Børnevenlig Nem Tilbehør Frokost Forret Aftensmad Tapas Ovnret Dansk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter