Pitabrød med masser af grønt og krydrede gråærter

Af Pure Dansk™

Gråærte-fyld - Pure Dansk™
Fryseegnet
Fryseegnet
Gråærte-fyld - Pure Dansk™

Er du vild med pitabrød? Det er vi. Krydret fyld med gråærter er et stort hit hjemme hos os, da det tilfører masser af smag, saftighed og umami i din pita.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Gråærter.

Opskriften er udviklet af Umut Sakarya for Pure Dansk.

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Pitabrød med masser af grønt og krydrede gråærter

Antal
4 personer
Tid
50 minutter

Ingredienser

Krydret gråærtefyld

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Gråærter
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • ½ dl koldpresset jomfruolivenolie
  • 2 tsk. spidskommen
  • 3 tsk. paprika
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 2 tsk. peber
  • 2 tsk. salt
  • 1 spsk. smør
  • 2 dl kogevand fra gråærterne
  • Tilbehør

  • Pitabrød, wraps eller madpandekager med ærtemel
  • Grønt

  • 1 agurk
  • ½ rødkål eller crisp salat
  • ½ rødløg
  • 150 g cherrytomater
  • Lille håndfuld friskhakket persille
  • Dressing

  • Chilidressing eller cremefraichedressing
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede gråærter, og sæt dem i blød i rigeligt vand i køleskabet i minimum 12 timer. Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne, og kog dem i 30-35 minutter i letsaltet vand. Hæld kogevandet fra de kogte gråærter, og gem det. Kogevandet skal anvendes senere i opskriften.
  • Hak hvidløg og løg fint. Kom olivenolie i en gryde, og sautér løg og hvidløg i 3 minutter. Tilsæt spidskommen, paprika, tomatpuré, peber, salt og smør, og rør godt rundt. Tilsæt de kogte gråærter, og lad det hele sautere i 5 minutter. Kom 2 dl af kogevandet fra ærterne i gryden, og kog det, til næsten al væsken er fordampet.
  • Gråærtefyldet kan nydes både varmt og koldt i pitabrødet.
  • Skyl salat og grøntsager, og skær det i både eller skiver. Skær løget i tynde ringe, og snit kål eller salat fint.
  • Lun pitabrødene i ovnen eller på en brødrister.
  • Fyld dine pita med lune krydrede gråærter, grøntsager og din yndlingsdressing.
  • Tip

    Lav en dobbelt portion af det krydrede gråærtefyld, og frys det ned. Så er der til en nem frokost eller aftensmad. Gråærtefyldet kan holde sig på køl i fire dage og tre måneder i fryseren.

    Denne opskrift finder du i vores Kogebog — Bælgfrugter
    Krydret Hverdagsmad Efterår Vinter Sommer Forår Frokost Aftensmad

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter