Pirogger er en god snack eller mellemmåltid til madpakken, havefesten eller udflugtsturen. Disse krydrede piroger med danske Anicia linser, spinat, soltørrede tomater og feta er både hurtige og nemme at lave, velsmagende og mætter godt.
Forberedelse 35 min / Tilberedning 20 min / I alt 55 min
Opskrift giver til 16 pirogger
Ingredienser
Hjemmelavet dej:
- 200 g hvedemel
- 200 g grahamsmel
- 2 tsk. salt
- 200 g smør
- 2 æg
Fyld:
- 1½ dl (135 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 600-800 g frossen spinat (300 g optøet)
- 2 spsk. hakkede soltørrede tomater i olie
- 1 peberfrugt
- 200 g feta
- 2 æg
Pensling:
- 1 æg
Fremgangsmåde
Dej:- Bland de to meltyper og salt i en skål
- Tilsæt smør i små tern og smuldr det ud i melet, til det får en grynet konsistens
- Tilsæt 2 æg og rør det ud i melblandingen med en gaffel. Brug hænderne til at samle dejen, til du har en samlet kugle. Lad stå til senere.
- Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt vand i ca. 20 min.
- Pres væden fra den optøede spinat og kom det i en skål
- Skær soltørrede tomater og peberfrugt i små tern. Smuldr feta. Kom det i en skål sammen med 2 æg og kogte linser. Krydr med peber
- Del dejen i 16 stykker og rul hver del til en kugle. Kom lidt mel på bordet og rul kuglerne ud
- Fordel fyldet på den ene halvdel af dejen og fold den anden over, så du får en pirog. Tryk kanterne sammen evt. med en gaffel
- Kom piroggerne på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med 1 sammenpisket æg
- Bag piroggerne i ca. 20 min ved 200 grader varmluft, til de er sprøde og gyldne