Pirogger med fyld af Anicia linser, spinat og feta

Af Pure Dansk™

Pirogger med fyld af Anicia linser, spinat og feta
Vegetarisk
Vegetarisk
Uden mælk
Uden mælk
Fryseegnet
Fryseegnet
Pirogger med fyld af Anicia linser, spinat og feta

Prøv disse lækre pirogger med spinat og feta. En smagfuld vegetarisk opskrift, hvor fyldet er lavet med danske Anicia linser, cremet feta og spinat. Linserne giver en dejlig krydret dybde og god konsistens. Dejen er hjemmelavet med ærtemel, som gør piroggerne både mættende og naturligt rige på kostfibre og protein. En nem opskrift på nærende pirogger, som er gode i madpakken, til frokost eller en lækker snack til den lille sult.

Hjemmelavede pirogger med danske Anicia linser, spinat og feta pakket ind i en nærende dej med ærtemel

Ærtemel smager skønt i dejen til pirogger, fordi det tilfører en mild, nøddeagtig smag og en let sødme, der passer perfekt sammen med det salte og cremede fyld af proteinrige, smagfulde Anicia linser, spinat og feta. Samtidig giver ærtemelet dejen en flot gylden farve og en blød konsistens, som gør den nem at arbejde med – både når du ruller og former dine pirogger.

Derudover er både Anicia linser og ærtemel naturligt rigt på protein, kostfibre og vitaminer, så de bidrager til at gøre piroggerne mere mættende og nærende, uden at gå på kompromis med smagen. Dette er en oplagt måde at snige flere bælgfrugter ind i hverdagdagens måltider, som i eksempelvis børnenes madpakker eller i en sund eftermiddagssnack. 

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser og Dansk Ærtemel.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Pirogger med fyld af Anicia linser, spinat og feta

Antal
12 pirogger
Tid
50 minutter

Ingredienser

Dej

  • 200 g Dansk Ærtemel
  • 200 g hvedemel
  • 2 æg
  • 200 g smør, blødt 
  • 2 tsk. salt
  • Fyld

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 125 g frisk spinat
  • 1 spsk. hakkede soltørrede tomater 
  • 50 g peberfrugt 
  • 100 g feta
  • 1 æg 
  • Friskkværnet peber
  • Pensling

  • 1 æg
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Start med at skylle og koge de tørrede Anicia linser i rigeligt vand i 20-25 minutter. Hæld kogevandet fra, og stil de kogte linser til side.
  • Dej

  • Bland ærtemel, hvedemel og salt sammen i en skål. Tilsæt blødt smør og smuldr det ud i melet, og rør det sammen til det har en grynet rasp lignende konsistens. 
  • Tilsæt 1 æg og rør det ud i melblandingen med en gaffel. Brug hænderne til at samle dejen til den er ensartet, og du har en rund kugle.
  • Lad dejen stå og hvile på køkkenbordet mens fyldet tilberedes.
  • Fyld

  • Steg den friske spinat på en pande med lidt olie til spinaten falder let sammen. 
  • Skær de soltørrede tomater, og peberfrugt i mindre stykker. Kom det i en skål sammen med 1 æg, kogte linser og spinat.
  • Smuldr feta i blandingen og rør det hele godt sammen. Krydr til sidst med friskkværnet peber.
  • Del dejen i 12 stykker, og rul dejen i 12 kugler. Kom lidt mel på bordet og rul hver kugle ud til en cirkel på cirka 10 centimeter i diameter med en kagerulle. 
  • Læg 1-2 spiseskefulde af fyldet på den ene halvdel af cirklen, men ikke helt til kanten. Fold den anden halvdel af dejen over fyldet, så dejen danner en halvmåne.
  • Tryk kanterne sammen med en gaffel, så piroggen er helt lukket og fyldet ikke falder ud. 
  • Kom piroggerne på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med 1 sammenpisket æg.
  • Bag piroggerne ved 200 grader varmluft i 15-20 minutter til de er sprøde og gyldne.
  • Serveringsforslag

    Nyd piroggerne lune eller kolde som en snack, i madpakken eller til aftensmad med en grøn salat. Prøv dem sammen med vores romesco lavet på Anicia linser.

    Tip

    I denne opskrift kan du anvende din ynglingsbælgfrugt. Du kan derfor erstatte Anicia linserne med gråærter, hestebønner eller Ingrid ærter. 

    Hverdagsmad Børnevenlig Nem Proteinrig Forår Vinter Sommer Efterår Madpakke Brunch Tapas Mellemmåltid Madbrød Frokost Bagværk Snack

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter