
Hjemmelavede varme hveder smager fantastisk. Prøv denne opskrift med dansk ærtemel, som tilfører både en dejlig sødme, protein og ekstra kostfibre.
Forberedelse 1 t og 45 min / Tilberedning 15 min / I alt 2 t
Opskriften giver til 10 stk
Ingredienser
- 50 g gær
- 2 dl sødmælk
- 4 spsk. sukker
- 2 tsk salt
- 2 tsk stødt kardemomme
- 400 g hvedemel
- 100 g Dansk Ærtemel
- 1 æg
- 75 g blødt smør
Fremgangsmåde
- Lun mælken i en gryde til den er ca. 30 grader varm (test ved at stikke en lillefinger i - den skal være lidt varmere end lunken)
- Hæld den lune mælk i en skål, og rør gæren ud heri
- Bland sukker, kardemomme, salt, ærtemel og hvedemel i en skål
- Tag skålen med gæret, som du har rørt ud i den lune mælk, og tilsæt ægget og ⅔ dele af melblandingen
- Ælt dejen glat og ensartet
- Tilsæt det bløde smør og resten af melet, og ælt dejen godt til den er smidig og blød
- Beklæd et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm) eller en bradepande med bagepapir.
- Form dejen til 10 boller og placér i fadet med 1 cm afstand
- Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i 1,5 time et lunt sted med et klæde over
- Tænd ovnen på 200°C og bag hvederne i 15 minutter til de har en gylden overflade
- Afkøl dem på en bagerist, og servér dem lune eller ristet med smør
De varme hveder smager skønt ristet med smør, en skive ost og vores hjemmelavede marmelade med linser. Prøv dem også med vores nutella med hestebønner. Spises alle hvederne ikke med det samme kan de fryses ned.