Varme hveder med ærtemel

Af Pure Dansk™

Varme hveder med ærtemel - Pure Dansk™
Fryseegnet
Fryseegnet
Varme hveder med ærtemel - Pure Dansk™

Hjemmelavede hveder smager dejligt. Prøv denne opskrift med ærtemel, som tilfører både en dejlig sødme, protein og ekstra kostfibre. Ristede hveder er et hit som morgenmad.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Varme hveder med ærtemel

Antal
10 hveder
Tid
1 time

Ingredienser

  • 100 g Dansk Ærtemel
  • 400 g hvedemel
  • 2 dl sødmælk
  • 50 g gær
  • 4 spsk. sukker
  • 2 tsk. stødt kardemomme
  • 2 tsk. salt
  • 1 æg
  • 75 g blødt smør
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Lun mælken i en gryde, til den er cirka 30 grader varm. Test ved at stikke en lillefinger i mælken − den skal være lidt varmere end lunken. Hæld den lune mælk i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, kardemomme, salt og æg, og rør det hele godt sammen. Rør ærtemel og hvedemel sammen
    i en anden skål, og tilsæt ⅔ del af melblandingen i skålen med de øvrige ingredienser.
  • Ælt dejen i cirka 5 minutter på en røremaskine eller med hænderne, til dejen er glat og ensartet. Tilsæt det bløde smør og resten af melet, og ælt dejen, til den er smidig og blød.
  • Del dejen i 10 lige store stykker, og form dem til 10 boller ved at rulle dem mellem hænderne. Føles dejen for klistret, kan du drysse lidt hvedemel i håndfladerne.
  • Placér de 10 boller med 1 cm’s mellemrum i et ovnfast fad (cirka 25 x 20 cm) beklædt med bagepapir. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i 1½ time et lunt sted med et viskestykke over.
  • Bag hvederne ved 200 grader i 15 minutter, til de har en gylden overflade. Lad dem afkøle på en bagerist, og servér dem lune eller ristede med smør.
  • Spises alle hvederne ikke med det samme, kan de fryses ned.
  • Denne opskrift finder du i vores NYHED! Bagebog — Bag med bælgfrugter
    Børnevenlig Bagværk Morgenmad Dansk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter