Galette med ærtemel og tomater

Af Pure Dansk™

Galette med ærtemel og tomater
Vegetarisk
Vegetarisk
Galette med ærtemel og tomater

Her får du opskriften på den nemmeste pg lækreste tærte. Galette med ærtemel og fyld af tomater, kartofler og porre. Ærtemelet tilfører en mild sødmefuld smag og mættende kostfibre og protein.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Galette med ærtemel og tomater

Antal
4 personer
Tid
30 minutter

Ingredienser

Fyld

  • 1-2 store tomater 
  • 2 kartofler
  • 2 porrer
  • 100 g fastmodnet ost 
  • Salt og peber
  • 1 æg
  • 1 lille citron, skallen herfra
  • 3-4 stilke frisk timian
  • Dej

  • 50 g Dansk Ærtemel
  • 75 g smør
  • 100 g hvedemel 
  • En knivspids salt
  • 3/4 dl yoghurt naturel (1,5 % fedt) 
  • 1 æg, sammenpisket til pensling
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 °C varmluft.
  • Kom mel og salt i en skål, og smuldr smørret heri. Bland det hele sammen med hænderne til det får en rasp-lignende konsistens.
  • Tilsæt yoghurt og saml dejen med hænderne. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet imens du tilbereder tærtefyldet.
  • Rens porrerne for jord og skær dem i skiver.
  • Vask kartoflerne og skær dem i tynde skiver (evt. med et mandolin jern) cirka 2-3 mm.
  • Varm en pande op med olie, og steg porrerne til de er møre og falder sammen. Riv citronskal heri. 
  • Skær ost i mindre tern eller riv på et rivejern.
  • Kom revet ost i en skål sammen med æg, frisk timian og peber, og rør det godt sammen.
  • Tag dejen ud af køleskabet, og rul den ud til en stor cirkel mellem to stykker bagepapir.
  • Smør æggemassen ud i en stor cirkel på dejen, som lavede du en pizza. Kom ikke æggemassen helt ud til kanterne, da kanterne skal kunne bøjes op.
  • Fordel kartoffelskiverne ud på tærtedejen, gerne lidt i lag.
  • Kom porrefyldet ovenpå kartoffelskiverne. 
  • Fold siderne af dejen ind over fyldet. Det behøver ikke at være pænt, men sørg for at der ikke kommer huller i dejen, så fyldet kan flyde ud.
  • Pensl kanterne med sammenpisket æg.
  • Bag tærten i ovnen i 25-30 minutter til kanterne er gyldne og æggemassen er fast.
  • Serveringsforslag

    Servér den franske tærte med en frisk grøn salat.

    Forår Sommer Hverdagsmad Børnevenlig Budgetvenlig Hurtig Nem Aftensmad Frokost Tapas Tærte Fransk

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter