Galette med ærtemel og tomater

Galette med ærtemel og tomater

Af Pure Dansk™

Galette med ærtemel og tomater

Den nemmeste tærte. Galette med ærtemel og fyld af tomater, kartofler og porre. Ærtemelet tilfører en mild sødmefuld smag og mættende kostfibre. 

Forberedelse 30 min / Tilberedning 45 min / I alt 1 t og 15 min
Denne opskrift giver til 4 personer

Ingredienser

Fyld:

  • 1-2 store tomater 
  • 2 kartofler (afhængig af størrelsen)
  • 2 porrer (afhængig af størrelsen)
  • 100 g fastmodnet ost 
  • Salt og peber
  • 1 æg
  • 1 lille citron, skallen herfra
  • 3-4 stilke frisk timian

Dej:

  • 75 g smør
  • 100 g hvedemel 
  • 50 g  Dansk Ærtemel
  • En knivspids salt
  • 3/4 dl yoghurt naturel (1,5 % fedt) 
  • 1 æg, sammenpisket til pensling

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 °C varmluft.
  2. Smuldr smørret i mel og salt til det har et rasp lignende udseende. Tilsæt yoghurt og saml dejen. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet imens du laver fyldet.
  3. Rens porrerne for snavs og skær i skive
  4. Vask kartoflerne og skær i tynde skiver (evt. med et mandolin jern) ca. 2-3 mm.
  5. Varm en pande op med olie og steg porrerne til de er møre og faldet sammen og rør citronskal heri. 
  6. Skær osten i mindre tern eller riv på et rivejern. Kom det i en skål sammen med æg, friske timianblade og peber. Mos det godt sammen.
  7. Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud til en stor rund cirkel.Læg den på bagepapir.
  8. Smør æggemassen ud i en stor cirkel på dejen, som hvis du lavede en pizza, men ikke helt ud til kanterne.
  9. Fordel kartoffelskiverne ud på dejen, men ikke helt ud til kanterne, gerne lidt i lag. Kom porrefyldet ovenpå kartoffelskiverne. 
  10. Fold siderne af dejen ind over fyldet. Det behøver ikke at være pænt, men sørg for, at der ikke kommer huller i dejen, så fyldet kan flyde ud. Pensl kanterne med sammenpisket æg.
  11. Bag i ovnen 30 minutter, til kanterne er gyldne. 

      Servér med en sprød salat med vores danske bælgfrugter 

      Dansk Ærtemel

      Mel af Ingrid ærter har en mild smag af ærter, let sødme med noter af majs og nødder. Ingrid ærtemel minder i udseende og anvendelsesmuligheder om kikærtemel, og kan derfor anvendes som alternativ.

      → Køb Dansk Ærtemel