Kartoffelsalat med marinerede gråærter

Af Pure Dansk™

Kartoffelsalat med marinerede gråærter
Vegetarisk
Vegetarisk
Kartoffelsalat med marinerede gråærter

Kartoffelsalat er en klassiker på sommerbordet – men her får du en nyfortolkning med danske, marinerede gråærter, som giver ekstra bid, smag og protein. En grøn og mættende salat, der passer perfekt til sommerens grillmad eller som tilbehør til aftensmaden.

Dansk sommerklassiker med gråærter, radiser og friske ærteskud

Kogte kartofler møder marinerede gråærter og en smagsfuld dressing i denne moderne fortolkning af kartoffelsalat. Gråærter er en sikker proteinbombe og et klimavenligt alternativ til mere gængse ingredienser.

En frisk og mættende salat, hvor kartofler og gråærter går op i en højere enhed. Marinerede gråærter giver både smag, tekstur og næring – og gør kartoffelsalaten til et sundere alternativ med masser af planteprotein. Ideel til picnickurven, buffeten eller som grøn hverdagsmad i sommervarmen.

Er du til den creme version af en kartoffelsalat, skulle du prøve vores variant af kold kartoffelsalat med Ingrid ærter.

Psst... Ingen kartoffelsalat uden frikadeller! Prøv vores vegetariske version af svampefrikadeller med Ingrid ærter.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Gråærter.

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Kartoffelsalat med marinerede gråærter

Antal
1 kartoffelsalat
Tid
45 minutter

Ingredienser

Kartoffelsalat

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Gråærter 
  • 1 kg kartofler 
  • 1 bundt radiser
  • 1 håndfuld friske ærteskud til pynt 
  • Marinade

  • 2 spsk. olivenolie 
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. hvidvinseddike eller citron
  • 1 spsk. Dijonsennep
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede gråærter, og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra gråærterne, og kog dem i 30-35 minutter i rigeligt vand med lidt salt. 
  • Hæld kogevandet fra ærterne, og lad dem køle af. 
  • Skyl og rens kartoflerne for jordrester, og kog dem i 15-20 minutter, til de er møre. Lad de kogte kartofler køle af, mens marinaden tilberedes. 
  • Bland olivenolie, honning, hvidvinseddike og dijonsennep sammen i en skål, og smag marinaden til med salt og peber. 
  • Vend de let afkølede kogte gråærter i marinaden, og lad dem trække i 5-10 minutter.
  • Skyl radiserne og skær dem i mindre stykker.
  • Skær de kogte kartofler i mundrette stykker.
  • Kom de marinerede gråærter, kartofler og radiser i en skål, og vend det hele let sammen.
  • Pynt til sidst kartoffelsalaten med friske ærteskud inden servering.
  • Kartoffelsalaten kan serveres både som en lun eller kold kartoffelsalat.
  • Serveringsforslag

    Kartoffelsalaten smager dejligt som en del af sommermenuen sammen med vores nemme deller med grøntsager og ærtemel eller som tilbehør til braiserede Ingrid ærter med fennikel, citron og kylling.

    Tip

    Denne kartoffelsalat smager også dejligt med marinerede hestebønner.

    Nem Proteinrig Mild Fiberrig Grill Sommer Forår Tilbehør Salat Dansk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter