Broccoli og porre tærte med ærtemel

Af Pure Dansk™

Broccoli og porre tærte med ærtemel
Glutenfri
Glutenfri
Broccoli og porre tærte med ærtemel

Glutenfri tærte med ærtemel og fyld af broccoli og porre. Du kan tilsætte bacon for en røget smag. Nem og lækker aftensmad eller frokost.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Broccoli og porre tærte med ærtemel

Antal
1 tærte
Tid
45 minutter

Ingredienser

Glutenfri tærtedej

  • 200 g Dansk Ærtemel
  • 1 dl cremefraiche 
  • 100 g smør
  • ½ tsk. salt 
  • Tærtefyld

  • 2 porrer 
  • ½ broccoli 
  • 100 g bacon, kan udelades 
  • 5 æg 
  • 1 dl mælk 
  • Friske krydderurter, alternativt1 tsk oregano, 1 tsk chiliflager, 1 tsk frisk timian 
  • Friskkværnet peber
  • Flagesalt
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Bland ærtemel og salt, og smuldr det kolde smør heri med hænderne
  • Tilsæt cremefraiche og rør rundt med en ske 
  • Smør et tærtefad med smør. Fordel dejen ud i formen med fingrene 
  • Prik små huller i dejen med en gaffel 
  • Forbag dejen i ovnen i 5 minutter på 175 °C varmluft 
  • Skyl og skær porre og broccoli i mundrette stykker 
  • Skær bacon i mindre stykker. 
  • Pisk æg, mælk, krydderurter, peber og salt til en ensartet masse. 
  • Fordel fyldet i den forbagte tærtedej og hæld æggemassen over. 
  • Bag tærten i ovnen på 200 °C varmluft i 20-30 minutter, til æggemassen har sat sig
  • Serveringsforslag

    Nyd tærten med en sprød salat til, prøv vores opskrift på spidskålssalat med sprøde Anicia linser, æble og fennikel.

    Nem Frokost Aftensmad Tærte

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter