Glutenfri tærte med ærtemel og fyld af broccoli, porre. Du kan tilsætte bacon for en røget smag. Nem og lækker aftensmad eller frokost.
Forberedelse 20 min / Tilberedning 25 min / I alt 55 min
Opskriften giver til 1 tærte
Ingredienser
Glutenfri tærtedej
- 200 g Dansk Ærtemel
- 1 dl cremefraiche
- 100 g smør
- ½ tsk. salt
Tærtefyld
- 2 porrer
- ½ broccoli
- 100 g bacon
- 5 æg
- 1 dl mælk
- Friske krydderurter, eller 1 tsk oregano, 1 tsk chiliflager, 1 tsk frisk timian
- Friskkværnet peber og salt
Fremgangsmåde
- Bland ærtemel og salt, og smuldre det kolde smør heri med hænderne
- Tilsæt cremefraiche og rør rundt med en ske
- Smør et tærtefad med smør
- Fordel dejen ud i formen med fingrene
- Prik små huller i dejen med en gaffel
- Forbag dejen i ovnen i 5 minutter på 175 °C varmluft
- Skyl og skær porre og broccoli i mundrette stykker
- Skær bacon i mindre stykker.
- Pisk æg, mælk, krydderurter, peber og salt til en ensartet masse.
- Fordel fyldet i den forbagte tærtedej og hæld æggemassen over.
- Bag tærten i ovnen på 200 °C varmluft i 20-30 minutter, til æggemassen har sat sig