
Broccoli og porre tærte med ærtemel

Glutenfri tærte med ærtemel og fyld af broccoli, porre. Du kan tilsætte bacon for en røget smag. Nem og lækker aftensmad eller frokost.
Forberedelse 20 min / Tilberedning 25 min / I alt 55 min
Opskriften giver til 1 tærte
Ingredienser
Glutenfri tærtedej
- 200 g Dansk Ærtemel
- 1 dl cremefraiche
- 100 g smør
- ½ tsk. salt
Tærtefyld
- 2 porrer
- ½ broccoli
- 100 g bacon
- 5 æg
- 1 dl mælk
- Friske krydderurter, eller 1 tsk oregano, 1 tsk chiliflager, 1 tsk frisk timian
- Friskkværnet peber og salt
Fremgangsmåde
- Bland ærtemel og salt, og smuldre det kolde smør heri med hænderne
- Tilsæt cremefraiche og rør rundt med en ske
- Smør et tærtefad med smør
- Fordel dejen ud i formen med fingrene
- Prik små huller i dejen med en gaffel
- Forbag dejen i ovnen i 5 minutter på 175 °C varmluft
- Skyl og skær porre og broccoli i mundrette stykker
- Skær bacon i mindre stykker.
- Pisk æg, mælk, krydderurter, peber og salt til en ensartet masse.
- Fordel fyldet i den forbagte tærtedej og hæld æggemassen over.
- Bag tærten i ovnen på 200 °C varmluft i 20-30 minutter, til æggemassen har sat sig