Broccoli og porre tærte med ærtemel

Af Pure Dansk™

Broccoli og porre tærte med ærtemel
Glutenfri
Glutenfri
Fryseegnet
Fryseegnet
Broccoli og porre tærte med ærtemel

Leder du efter en lækker og nem tærte opskrift? Prøv denne grønsagstærte med broccoli og porre, hvor bunden er lavet med vores næringsrige ærtemel. Den sprøde glutenfri tærtedej kombineret med fyld af porre og broccoli gør denne tærte til en skøn hverdagsfavorit. Perfekt tærte til både frokost og aftensmad.

Derfor skal du anvende ærtemel i din tærtedej

Glutenfri og næringsrig  – ærtemel er et fantastisk alternativ til hvedemel, da det er glutenfrit, rigt på protein, kostfibre, vitaminer og mineraler, hvilket gør din tærtedej både sund og mere mættende.

Sprød og velsmagende bund  – ærtemel giver en dejlig sprød tærtedej med en let nøddeagtig smag, der passer perfekt til både grønsagstærter, galette og andre madtærter.

Et klimavenligt valg – vores ærtemel fra økologiske danske Ingrid ærter er dyrket lokalt, og er en nem måde at få flere grønne måltider i hverdagen. Vi lover dig, at denne porre broccoli tærte er mættende, nem at lave og samtidig fuld af smag.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Broccoli og porre tærte med ærtemel

Antal
1 tærte
Tid
40 minutter

Ingredienser

Glutenfri tærtedej

  • 200 g Dansk Ærtemel
  • 1 dl cremefraiche 
  • 100 g smør
  • ½ tsk. salt 
  • Tærtefyld

  • 2 porrer 
  • ½ broccoli 
  • 100 g bacon, kan udelades 
  • 5 æg 
  • 1 dl mælk 
  • Friske eller tørrede krydderurter - som timian, oregano, rosmarin.
  • Friskkværnet peber
  • 2 tsk. salt
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Bland ærtemel og salt, og smuldr det kolde smør heri med hænderne.
  • Tilsæt cremefraiche og rør rundt med en ske eller saml dejen med hænderne. 
  • Smør et tærtefad med smør. Fordel dejen ud i formen med fingrene. 
  • Prik små huller i dejen med en gaffel. 
  • Forbag dejen i ovnen i 5 minutter ved 175 °C varmluft. 
  • Skyl og skær porre og broccoli i mundrette stykker. 
  • Skær bacon i mindre stykker. 
  • Hak krydderurterne fint. Har du ikke friske krydderurter kan tørrede anvendes.
  • Pisk æg, mælk, krydderurter, salt og peber sammen til en ensartet masse. 
  • Fordel porre, broccoli og bacon stykker ovenpå den forbagte tærtedej.
  • Hæld æggemassen over alt fyldet, og stil tærten i ovnen.
  • Bag den i ovnen ved 200 °C varmluft i 20-30 minutter til æggemassen har sat sig.
  • Serveringsforslag

    Nyd tærten sammen med en frisk grøn salat. Vores opskrift på spidskålssalat med sprøde Anicia linser, æble og fennikel passer perfekt som tilbehør til denne tærte.

    Nem Forår Sommer Efterår Hverdagsmad Børnevenlig Budgetvenlig Hurtig Proteinrig Mild Frokost Aftensmad Tærte Tapas

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter