
Lækre luftige gulerodsbrud med solsikkekerner og dansk ærtemel, som tilfører ekstra protein og kostfibre til bollerne.
Forberedelse 1 t og 30 min / Tilberedning 15 min / I alt 1 t og 45 minutter
Opskriften giver til 10-12 stk
Ingredienser
- 30 g gær
- 2½ dl lunkent vand
- 30 g sukker
- 2 tsk. salt
- 400 g hvedemel
- 100 g Dansk Ærtemel
- 1 æg
- 50 g blødt smør
- 2 store gulerødder
- 80 g solsikkekerner
Fremgangsmåde
- Hæld lunkent vand i en skål, og rør gæren ud heri
- Tilsæt sukker, salt, ærtemel og hvedemel, og ælt dejen glat og ensartet
- Tilsæt det bløde smør, og ælt det ind i dejen til den er smidig
- Lad dejen hæve i en 1 time på køkkenbordet med et klæde over
- Skræl og riv gulerødderne groft
- Kom dejen på et meldrysset bord, og lav en fordybning i midten af dejen
- Slå ægget ud i fordybningen, og tilsæt de revne gulerødder og solsikkekerner
- Fold dejens sider ind over fyldet, og hak dejen sammen med en kniv eller dejskraber, så ægget, gulerødder og solsikkekerner blandes med dejen.
- Hak dejen i 10-12 tilfældige stykker (brud), og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir
- Tænd ovnen på 200 °C (varmluft)
- Lad gulerodsbrudene hæve i 30 minutter med et klæde over
- Bag dem i cirka 15 minutter og køl af inden servering
Gulerodsbrudene kan spises lige som de er - både med og uden smør. De er gode på morgenbordet, fødselsdagsbordet eller i madpakken. Vi er anbefaler vores gulerodsbrud med ærtemel i madpakken med f.eks. hønsefrisalat, linsepostej eller rødbedehummus.