Gulerodsbrud med dansk ærtemel - Pure Dansk™

Gulerodsbrud med ærtemel

Af Pure Dansk™

Gulerodsbrud med dansk ærtemel - Pure Dansk™

Lækre luftige gulerodsbrud med solsikkekerner og dansk ærtemel, som tilfører ekstra protein og kostfibre til bollerne.  

Forberedelse 1 t og 30 min / Tilberedning 15 min / I alt 1 t og 45 minutter
Opskriften giver til 10-12 stk

Ingredienser 

  • 30 g gær
  • 2½ dl lunkent vand
  • 30 g sukker
  • 2 tsk. salt
  • 400 g hvedemel
  • 100 g Dansk Ærtemel
  • 1 æg
  • 50 g blødt smør
  • 2 store gulerødder
  • 80 g solsikkekerner

Fremgangsmåde

  1. Hæld lunkent vand i en skål, og rør gæren ud heri 
  2. Tilsæt sukker, salt, ærtemel og hvedemel, og ælt dejen glat og ensartet 
  3. Tilsæt det bløde smør, og ælt det ind i dejen til den er smidig 
  4. Lad dejen hæve i en 1 time på køkkenbordet med et klæde over
  5. Skræl og riv gulerødderne groft 
  6. Kom dejen på et meldrysset bord, og lav en fordybning i midten af dejen
  7. Slå ægget ud i fordybningen, og tilsæt de revne gulerødder og solsikkekerner
  8. Fold dejens sider ind over fyldet, og hak dejen sammen med en kniv eller dejskraber, så ægget, gulerødder og solsikkekerner blandes med dejen.
  9. Hak dejen i 10-12 tilfældige stykker (brud), og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir 
  10. Tænd ovnen på 200 °C (varmluft) 
  11. Lad gulerodsbrudene hæve i 30 minutter med et klæde over
  12. Bag dem i cirka 15 minutter og køl af inden servering

Gulerodsbrudene kan spises lige som de er - både med og uden smør. De er gode på morgenbordet, fødselsdagsbordet eller i madpakken. Vi er anbefaler vores gulerodsbrud med ærtemel i madpakken med f.eks. hønsefrisalat, linsepostej eller rødbedehummus 

Dansk Ærtemel

Mel af Ingrid ærter har en mild smag af ærter, let sødme med noter af majs og nødder. Ingrid ærtemel minder i udseende og anvendelsesmuligheder om kikærtemel, og kan derfor anvendes som alternativ.

→ Køb Dansk Ærtemel