Millionbøf med danske Anicia linser. 1 portion giver dine 100 g daglige bælgfrugter. Smager skønt med kartoffelmos og syltede rødbeder. Lav let retten helt kødfri, ved at udskifte med flere linser.
Forberedelse 25 time / Tilberedning 30 min / I alt 55 min.
Opskrift til 4 personer.
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 450 g svampe
- 3 spsk. tomatpure
- 200 g hakket oksekød eller yderligere 1 dl tørrede Danske Anicia Linser
- ¾ dl rødvin
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 4 laurbærblade
- 6 timiankviste
- 1 tsk. hakket rosmarin
- 1 spsk. hvedemel
- ½ dl vand
- 1 spsk. brun kulør
Klassisk Kartoffelmos:
- 1 kg kartofler
- 75 g smør
- 1 dl mælk
- Salt
- Prøv også vores opskrift på kartoffelmos med danske Ingrid ærter
Fremgangsmåde
- Skyl linserne og stil dem til side
- Løg og hvidløg snittes fint.
- Gulerødder rives på den grove side af rivejernet.
- Svampe renses for snavs, helst uden af bruge vand, da svampe suger rigtig meget vand til sig. Skær dem i skiver eller tern.
- Varm en dyb pande op med olie og steg løg og hvidløg til løgene er klare.
- Tilsæt svampe og steg til de er gyldne. Kom de revne gulerødder på panden og steg dem af i 2 min.
- Kom oksekødet i og brun det af.
- Tilsæt linser, bouillon, tomatpure, vin, laurbærblade, timian og rosmarin. Lad det simre i ca. 30 min til linserne er kogte
- Tag timiankvistene op.
- Bland mel og vand sammen og jævn retten med det.
- Tilsæt linserne, kulør og smag til med salt og peber.
Kartoffelmos
- Kog kartoflerne med skræl i letsaltet vand til de er møre, cirka 15 minutter.
- Mos de kogte kartofler og rør smør og mælk i med en elpisker. Smag til med salt og peber
Servér linse-millionbøffen med syltede rødbeder og klassisk kartoffelmos eller prøv vores opskrift på kartoffelmos med danske Ingrid ærter.