Millionbøf med Anicia linser og kartoffelmos - Pure Dansk™

Millionbøf med Anicia linser og kartoffelmos

Af Pure Dansk™

Millionbøf med Anicia linser og kartoffelmos - Pure Dansk™

Millionbøf med danske Anicia linser. 1 portion giver dine 100 g daglige bælgfrugter. Smager skønt med kartoffelmos og syltede rødbeder. Lav let retten helt kødfri, ved at udskifte med flere linser. 

Forberedelse 25 time  / Tilberedning 30 min / I alt 55 min.
Opskrift til 4 personer. 

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 450 g svampe
  • 3 spsk. tomatpure
  • 200 g hakket oksekød eller yderligere 1 dl tørrede Danske Anicia Linser
  • ¾ dl rødvin
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 4 laurbærblade
  • 6 timiankviste
  • 1 tsk. hakket rosmarin
  • 1 spsk. hvedemel
  • ½ dl vand
  • 1 spsk. brun kulør

Klassisk Kartoffelmos:

                      Fremgangsmåde

                      1. Skyl linserne og stil dem til side
                      2. Løg og hvidløg snittes fint.
                      3. Gulerødder rives på den grove side af rivejernet.
                      4. Svampe renses for snavs, helst uden af bruge vand, da svampe suger rigtig meget vand til sig. Skær dem i skiver eller tern.
                      5. Varm en dyb pande op med olie og steg løg og hvidløg til løgene er klare.
                      6. Tilsæt svampe og steg til de er gyldne. Kom de revne gulerødder på panden og steg dem af i 2 min.
                      7. Kom oksekødet i og brun det af.
                      8. Tilsæt linser, bouillon, tomatpure, vin, laurbærblade, timian og rosmarin. Lad det simre i ca. 30 min til linserne er kogte
                      9. Tag timiankvistene op.
                      10. Bland mel og vand sammen og jævn retten med det.
                      11. Tilsæt linserne, kulør og smag til med salt og peber.


                      Kartoffelmos

                      1. Kog kartoflerne med skræl i letsaltet vand til de er møre, cirka 15 minutter. 
                      2. Mos de kogte kartofler og rør smør og mælk i med en elpisker. Smag til med salt og peber

                      Servér linse-millionbøffen med syltede rødbeder og klassisk kartoffelmos eller prøv vores opskrift på kartoffelmos med danske Ingrid ærter.

                      Danske Anicia Linser

                      Den danske Anicia linse er en delikatesselinse, også kendt som Puy-linsen. Smuk og grønmeleret med en let krydret smag. Samt noter af friske ærter og peber.

                      → Køb Danske Anicia Linser