
Cremet hjemmelavet bearnaise i en grønnere og sundere variant med danske Anicia linser
Forberedelse 5 min / Tilberedning 25 min / I alt 30 min.
Opskrift til 4 personer.
Ingredienser
- ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 2 store pastinakker (svarende til 250 g)
- ½ løg
- 1 fed hvidløg
- 2 tsk. salt
- Peber
- Saften fra ¼ citron
- ¼ dl æbleeddike
- ½-1 tsk. gurkemeje (afhængig af hvor gul du ønsker den. Vi brugte 1 tsk)
- ½ dl smeltet smør (svarende til 50 g i fast form)
- ½-1 dl kogevand fra Anicia linser + evt. ekstra vand
- ¼-½ dl hakket estragon
Fremgangsmåde
- Skyl og kom linserne i en gryde og hæld 1½ dl vand over dem. Lad dem koge 10 min. Imens ordnes resten af grøntsagerne.
- Skræl pastinak og skær i grove stykker.
- Pil løg og skær i grov tern
- Pil hvidløg og snit fint.
- Kom pastinak, løg og hvidløg i gryden med linser og kom vand over, så det kun lige dækker. Kog i 10-15 min. til pastinakken er mør.
Sig vandet fra og gem til senere. - Lad grøntsagerne ligge i gryden og dampe af. Blend grøntsagerne til en glat puré. Smag til med salt, citronsaft, eddike, peber og gurkemeje.
- Tilsæt smeltet smør mens du blender. Tilsæt kogevand til sovsen har den ønskede konsistens. Hak estragon og tilsæt. Smag til med salt og peber
Servér bearnaise sovsen til en af vores mange opskrifter på bøffer og frikadeller med danske bælgfrugter Ingridærtebøf, hakkebøf med hestebønner eller linsefrikadeller og rodfrugtsfritter