Bearnaise med Anicia linser

Af Pure Dansk

Bearnaise med Anicia linser - Pure Dansk™
Bearnaise med Anicia linser - Pure Dansk™

Cremet hjemmelavet bearnaise i en grønnere og sundere variant med danske Anicia linser.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Bearnaise med Anicia linser

Antal
4 personer
Tid
30 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 2 store pastinakker (svarende til 250 g)
  • ½ løg 
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk. salt
  • Peber
  • Saften fra ¼ citron
  • ¼ dl æbleeddike
  • ½-1 tsk. gurkemeje (afhængig af hvor gul du ønsker den. Vi brugte 1 tsk)
  • ½ dl smeltet smør (svarende til 50 g i fast form)
  • ½-1 dl kogevand fra Anicia linser + evt. ekstra vand
  • ¼-½ dl hakket estragon
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kom linserne i en gryde og hæld 1½ dl vand over dem. Lad dem koge 10 min. Imens ordnes resten af grøntsagerne. 
  • Skræl pastinak og skær i grove stykker. 
  • Pil løg og skær i grov tern.
  • Pil hvidløg og snit fint. 
  • Kom pastinak, løg og hvidløg i gryden med linser og kom vand over, så det kun lige dækker. Kog i 10-15 min. til pastinakken er mør. 
    Sig vandet fra og gem til senere. 
  • Lad grøntsagerne ligge i gryden og dampe af. Blend grøntsagerne til en glat puré. Smag til med salt, citronsaft, eddike, peber og gurkemeje. 
  • Tilsæt smeltet smør mens du blender. Tilsæt kogevand til sovsen har den ønskede konsistens. Hak estragon og tilsæt. Smag til med salt og peber.
  • Serveringsforslag

    Servér bearnaise sovsen til en af vores mange opskrifter på bøffer og frikadeller med danske bælgfrugter Ingridærtebøf, hakkebøf med hestebønner eller linsefrikadeller og rodfrugtsfritter.

    Tilbehør Fransk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter