
Grøntsagstærter er altid gode, da de kan varieres alt efter hvad man har i køleskabet og sæsonen. Denne er med Anicia linser, karamelliserede løg og spinat og ekstra cremet med Gammel Knas Creme fra Arla Unika tilsat i æggemassen
Forberedelse 30 min / Tilberedning 45 min / I alt 1 time og 15 min
Opskriften giver til 4-6 personer
Ingredienser
Hjemmelavet tærtebund
- 1¾ dl hvedemel
- 1¼ dl grahamsmel eller havremel (blendet havregryn)
- ¼ dl olie
- 1 dl vand
Fyld
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 2 håndfuld frisk spinat
- 1 peberfrugt
- 2 spsk. smør
- 3 store løg
- 3 spsk. balsamico
- 1 spsk. honning
- Salt
Æggemasse
- 5 æg
- 1 dl creme fraiche (18%)
- 2 spsk. Gammel Knas Creme, Arla Unika (alternativ en naturel smøreost)
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt vand i ca. 25 min.
- Hæld vandet fra de kogte linser, og stil dem til side
- Bland alle ingredienserne til tærtebunden sammen, og rul den ud på et let meldrysset bord. Læg den i en smurt tærteform (ca. 22 cm)
- Prik bunden med en gaffel og bag den i ca. 10 min. ved 175 grader (alm. ovn)
Karameliserede løg og tærtefyld:
- Pil løgene og halvere dem. Skær i små både.
- Varm en pande op til middelvarme med smør og steg løg til de begynder at karamellisere. Hav tålmodighed, da det godt kan tage lidt tid (10-12 min.)
- Tilsæt balsamico og honning og rør rundt. Drys med salt. Tag de karameliserede løg af varmen
- Skyl spinat og peberfugt, skær peberfrugt i mundrette stykker
- Slå æggene ud i en skål og pisk det sammen med creme fraiche, salt og peber. Tilsæt Gammelknas creme og bland godt sammen
- Bland spinat, linser og peberfrugt i æggemassen
- Fordel æggemassen på den forbagte tærtebund. Top med karamelliserede løg.
- Bag tærten i ovnen ved 200 °C (alm. ovn) i ca. 30 min.
Servér med en af vores salater med bælgfrugter, eller hummus af Ingrid ærter.