Grøntsagstærte med Anicia linser og karamelliserede løg

Af Pure Dansk™

Grøntsagstærte med Anicia linser, karamelliserede løg - Pure Dansk™
Grøntsagstærte med Anicia linser, karamelliserede løg - Pure Dansk™

Grøntsagstærter er altid gode, da de kan varieres alt efter hvad man har i køleskabet og sæsonen. Denne er med Anicia linser, karamelliserede løg og spinat og ekstra cremet med Gammel Knas Creme fra Arla Unika tilsat i æggemassen.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Grøntsagstærte med Anicia linser og karamelliserede løg

Antal
4-6 personer
Tid
1 time og 15 minutter

Ingredienser

Hjemmelavet tærtebund

  • 1¾ dl hvedemel
  • 1¼ dl grahamsmel eller havremel (blendet havregryn)
  • ¼ dl olie
  • 1 dl vand
  • Fyld

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 2 håndfuld frisk spinat 
  • 1 peberfrugt
  • 2 spsk. smør
  • 3 store løg 
  • 3 spsk. balsamico
  • 1 spsk. honning 
  • Salt
  • Æggemasse

  • 5 æg
  • 1 dl creme fraiche (18%) 
  • 2 spsk. Gammel Knas Creme, Arla Unika (alternativ en naturel smøreost)
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt vand i ca. 25 min.
  • Hæld vandet fra de kogte linser, og stil dem til side.
  • Tærtebund

  • Bland alle ingredienserne til tærtebunden sammen, og rul den ud på et let meldrysset bord. Læg den i en smurt tærteform (ca. 22 cm).
  • Prik bunden med en gaffel og bag den i ca. 10 min. ved 175 grader (alm. ovn).
  • Karameliserede løg og tærtefyld

  • Pil løgene og halvere dem. Skær i små både. 
  • Varm en pande op til middelvarme med smør og steg løg til de begynder at karamellisere. Hav tålmodighed, da det godt kan tage lidt tid (10-12 min.).
  • Tilsæt balsamico og honning og rør rundt. Drys med salt. Tag de karameliserede løg af varmen.
  • Skyl spinat og peberfugt, skær peberfrugt i mundrette stykker.
  • Æggemasse

  • Slå æggene ud i en skål og pisk det sammen med creme fraiche, salt og peber. Tilsæt Gammelknas creme og bland godt sammen.
  • Bland spinat, linser og peberfrugt i æggemassen.
  • Fordel æggemassen på den forbagte tærtebund. Top med karamelliserede løg. 
  • Bag tærten i ovnen ved 200 °C (alm. ovn) i ca. 30 min. 
  • Serveringsforslag

    Servér med en af vores salater med bælgfrugter, eller hummus af Ingrid ærter.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter