Grøntsagstærte med Anicia linser og karamelliserede løg

Af Pure Dansk™

Grøntsagstærte med Anicia linser og karamelliserede løg
Vegetarisk
Vegetarisk
Grøntsagstærte med Anicia linser og karamelliserede løg

Grøntsagstærter er altid gode, da de kan varieres alt efter sæsonen, eller hvad man har i køleskabet. Denne er med Anicia linser, karamelliserede løg og spinat, og æggemassen er ekstra cremet med Gammel Knas Creme fra Arla Unika.

Grøn hverdagstærte med fylde

Grøntsagstærte er en klassiker i det grønne køkken, og med Anicia linser får tærten ekstra fylde og en dejlig nøddeagtig smag. Det er nem hverdagsmad, når der skal sunde retter på bordet.

Tærten er vegetarisk, men stadig mættende, fordi linserne bidrager med planteprotein og struktur. Karamelliseringen af løgene giver en smagsdybde, der minder om klassiske franske tærter, men med råvarer, der er dyrket i Norden. En ret, der forener hverdagsmad med bæredygtige valg.

Servér den til hverdag for hele familien med en af vores mange salater med bælgfrugter og et godt foccaciabrød til, eller inviter gæster på frokost og imponér med de skønne smagskombinationer.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia linser.

Danske Anicia linser

Danske Anicia linser

Grøntsagstærte med Anicia linser og karamelliserede løg

Antal
4-6 personer
Tid
1 time og 15 minutter

Ingredienser

Hjemmelavet tærtebund

  • 1¾ dl hvedemel
  • 1¼ dl grahamsmel eller havremel (blendet havregryn)
  • ¼ dl olie
  • 1 dl vand
  • Fyld

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 2 håndfuld frisk spinat 
  • 1 peberfrugt
  • 2 spsk. smør
  • 3 store løg 
  • 3 spsk. balsamico
  • 1 spsk. honning 
  • Salt
  • Æggemasse

  • 5 æg
  • 1 dl creme fraiche (18%) 
  • 2 spsk. Gammel Knas Creme, Arla Unika (alternativ en naturel smøreost)
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt vand i ca. 25 minutter.
  • Hæld vandet fra de kogte linser, og stil dem til side.
  • Tærtebund

  • Bland alle ingredienserne til tærtebunden sammen, og rul den ud på et let meldrysset bord. Læg den i en smurt tærteform (ca. 22 cm).
  • Prik bunden med en gaffel og bag den i ca. 10 minutter ved 175 grader (alm. ovn).
  • Karameliserede løg og tærtefyld

  • Pil løgene, halvér dem og skær i små både. 
  • Varm en pande op til middelvarme med smør og steg løg, til de begynder at karamellisere. Hav tålmodighed, da det godt kan tage lidt tid (10-12 minutter).
  • Tilsæt balsamico og honning, og rør rundt. Drys med salt. Tag de karameliserede løg af varmen.
  • Skyl spinat og peberfugt, skær peberfrugt i mundrette stykker.
  • Æggemasse

  • Slå æggene ud i en skål og pisk det sammen med creme fraiche, salt og peber. Tilsæt Gammelknas creme og bland godt sammen.
  • Bland spinat, linser og peberfrugt i æggemassen.
  • Fordel æggemassen på den forbagte tærtebund. Top med karamelliserede løg. 
  • Bag tærten i ovnen ved 200 °C (alm. ovn) i ca. 30 minutter. 
  • Serveringsforslag

    Servér med frisk salat og et godt brød til til frokost eller aftensmad.