Grøntsagstærte med Anicia linser, karamelliserede løg - Pure Dansk™

Grøntsagstærte med Anicia linser og karamelliserede løg

Af Pure Dansk™

Grøntsagstærte med Anicia linser, karamelliserede løg - Pure Dansk™

Grøntsagstærter er altid gode, da de kan varieres alt efter hvad man har i køleskabet og sæsonen. Denne er med Anicia linser, karamelliserede løg og spinat og ekstra cremet med Gammel Knas Creme fra Arla Unika tilsat i æggemassen 

Forberedelse 30 min / Tilberedning 45 min / I alt 1 time og 15 min
Opskriften giver til 4-6 personer 

Ingredienser

Hjemmelavet tærtebund

  • 1¾ dl hvedemel
  • 1¼ dl grahamsmel eller havremel (blendet havregryn)
  • ¼ dl olie
  • 1 dl vand

Fyld

  • 1 dl tørrede Danske Anicia Linser
  • 2 håndfuld frisk spinat 
  • 1 peberfrugt
  • 2 spsk. smør
  • 3 store løg 
  • 3 spsk. balsamico
  • 1 spsk. honning 
  • Salt

Æggemasse

  • 5 æg
  • 1 dl creme fraiche (18%) 
  • 2 spsk. Gammel Knas Creme, Arla Unika (alternativ en naturel smøreost)
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl linserne og iblødsæt i rigeligt vand på køl, i minimum 12 timer, gerne natten over. Alternativt kan du også koge linserne i 20-25 min, hvis du ikke har tid til at sætte dem i blød i 12 timer. 
Tærtebund
  1. Bland alle ingredienserne til tærtebunden sammen, og rul den ud på et let meldrysset bord. Læg den i en smurt tærteform (ca. 22 cm)
  2. Prik bunden med en gaffel og bag den i ca. 10 min. ved 175 grader (alm. ovn)

Forbered de karameliserede løg og fyldet imens 

  1. Pil løgene og halvere dem. Skær i små både. 
  2. Varm en pande op til middelvarme med smør og steg løg til de begynder at karamellisere. Hav tålmodighed, da det godt kan tage lidt tid (10-12 min.)
  3. Tilsæt balsamico og honning og rør rundt. Drys med salt. Tag de karameliserede løg af varmen
  4. Skyl spinat og peberfugt, skær peberfrugt i mundrette stykker 
Æggemasse
  1. Slå æggene ud i en skål og pisk det sammen med creme fraiche, salt og peber. Tilsæt Gammelknas creme og bland godt sammen
  2. Bland spinat, linser og peberfrugt i æggemassen 
  3. Fordel æggemassen på den forbagte tærtebund. Top med karamelliserede løg. 
  4. Bag tærten i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 30 min. 

Servér med en af vores salater med bælgfrugter, eller hummus af Ingrid ærter.