Sprøde hjemmelavede forårsruller med grønt fyld af rødt spidskål, gulerødder, svampe og danske Anicia linser der har noter af friske bønnespirer, da de kun har været udblødt i 12 timer og ikke kogt.
Forberedelse 15 min / Tilberedning 25 min / I alt 40 min
Denne opskrift giver til 8 mellemstore forårsruller
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 2 gulerødder
- 100 g blandede svampe, brun champignon og østershatte
- 200 g rødt spidskål, alternativt rødkål, hvidkål eller spidskål
- ½-1 chili, alt efter styrke
- 4 tsk soya
- evt. 1 tsk sukker, hvis soyaen ikke er sød
- 2 tsk olie
- 1 tsk østerssauce
- 1 tsk citron eller limesaft
- 3 cm ingefær
- 2 fed hvidløg
- Salt og peber
- 2 håndfulde friske koriander
- 8 stk forårsrulledej - kan købes i specialbutikker, alternativt filodej
- 2,5 dl smagsneutral olie til frittering
Fremgangsmåde
Dagen før:
- Skyl Anicia linser og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
Dagen efter:
- Hæld iblødsætningsvandet fra linserne.
- Skræl ingefær og riv fint. Hak hvidløget fint. Bland i en skål med olie, soya, østersauce, citronsaft, salt og peber,
- Skræl gulerødder og skær i tynde stave (julienne). Skyl kål og skær i tynde strimler. Rengør svampe og skær i mundrette stykker.
- Varm olieblandingen i en wokgryde eller pande. Tilføj kål, svampe og gulerødder, og lad det stege i 10 minutter ved høj varme. Tilsæt Anicia linser og finthakket friske koriander og bland det hele sammen.
- Læg 2 spsk. fyld på dejen - 3 centimeter fra kanten i den ene ende. Fold siderne ind og rul sammen. De sidste 3 centimeter klistres fast i den rullede forårsrulle med lidt vand på fingrene. Fold 8 stk og pas på de ikke ligger op ad hinanden.
- Varm 2,5 dl olie i en dyb pande, wokgryde eller gryde ved høj varme. Stik en træpind i olien, syder og bobler det omkring pinden er olien klar. Fritér forårsrullerne i olien, så de er gyldne og sprøde på alle sider.
Servér dine sprøde hjemmelavede forårsruller med sursød sauce og soya.