Sprøde Forårsruller med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Sprøde Forårsruller med Anicia linser - Pure Dansk™
Sprøde Forårsruller med Anicia linser - Pure Dansk™

Sprøde hjemmelavede forårsruller med grønt fyld af rødt spidskål, gulerødder, svampe og danske Anicia linser der har noter af friske bønnespirer, da de kun har været udblødt i 12 timer og ikke kogt.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Sprøde forårsruller med Anicia linser

Antal
8 forårsruller
Tid
40 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 2 gulerødder 
  • 100 g blandede svampe, brun champignon og østershatte 
  • 200 g rødt spidskål, alternativt rødkål, hvidkål eller spidskål 
  • ½-1 chili, alt efter styrke 
  • 4 tsk. soya
  • evt. 1 tsk sukker, hvis soyaen ikke er sød 
  • 2 tsk. olie 
  • 1 tsk. østerssauce 
  • 1 tsk. citron eller limesaft
  • 3 cm ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • 2 håndfulde friske koriander
  • 8 stk. forårsrulledej - kan købes i specialbutikker, alternativt filodej 
  • 2,5 dl smagsneutral olie til frittering 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Anicia linser og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Hæld iblødsætningsvandet fra linserne. 
  • Skræl ingefær og riv fint. Hak hvidløget fint. Bland i en skål med olie, soya, østersauce, citronsaft, salt og peber, 
  • Skræl gulerødder og skær i tynde stave (julienne). Skyl kål og skær i tynde strimler. Rengør svampe og skær i mundrette stykker. 
  • Varm olieblandingen i en wokgryde eller pande. Tilføj kål, svampe og gulerødder, og lad det stege i 10 minutter ved høj varme. Tilsæt Anicia linser og finthakket friske koriander og bland det hele sammen. 
  • Læg 2 spsk. fyld på dejen - 3 centimeter fra kanten i den ene ende. Fold siderne ind og rul sammen. De sidste 3 centimeter klistres fast i den rullede forårsrulle med lidt vand på fingrene. Fold 8 stk og pas på de ikke ligger op ad hinanden. 
  • Varm 2,5 dl olie i en dyb pande, wokgryde eller gryde ved høj varme. Stik en træpind i olien, syder og bobler det omkring pinden er olien klar. Fritér forårsrullerne i olien, så de er gyldne og sprøde på alle sider. 
  • Serveringsforslag

    Servér dine sprøde hjemmelavede forårsruller med sursød sauce og soya. 

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter