Linsepostej med nødder

Af Pure Dansk™

Linsepostej med nødder
Linsepostej med nødder

Linsepostejen er smørbar, lækker og fungerer godt som pålæg på rugbrødsmaden. Og så er den tilmed nem og hurtig at tilberede. Linsepostejen ikke bare smager godt, den indeholder også mange gode næringsstoffer fra linserne og er et vegetarisk og mere klimavenligt alternativ til den klassiske leverpostej.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Linsepostej med nødder

Tid
35 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 2 dl valnødder
  • 2 danske løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk. revet muskatnød
  • ½ tsk. spidskommen
  • Olie
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog Anicia linserne i ca. 25 min, hæld kogevandet fra og stil dem til side
  • Hak valnødderne groft og rist dem på en varm pande i 5 min og stil dem til side
  • Snit løg og hvidløg fint
  • Steg hvidløg, muskatnød og spidskommen på en pande ved høj varme i 2 min, uden at det brænder på
  • Tilsæt løgene og steg videre, indtil løgene er møre
  • Tilsæt til sidst linserne på panden og steg det hele yderligere 2 min.
  • Hæld blandingen over i en skål og tilsæt de ristede valnødder
  • Blend til en ensartet og smørbar postej
  • Smag til med salt og peber
  • Kom linsepostejen på køl inden servering
  • Serveringsforslag

    Opgradér let rugbrødsmaden ved at toppe med f.eks. bacon, rødbeder, stegte svampe eller grønne spirer af linser.

    Frokost

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter