
Linsepostejen er smørbar, lækker og fungerer godt som pålæg på rugbrødsmaden. Og så er den tilmed nem og hurtig at tilberede. Linsepostejen ikke bare smager godt, den indeholder også mange gode næringsstoffer fra linserne og er et vegetarisk og mere klimavenligt alternativ til den klassiske leverpostej.
Opgradér let rugbrødsmaden ved at toppe med f.eks. bacon, rødbeder, stegte svampe eller grønne spirer af linser.
Forberedelse 5 min / Tilberedning 30 min / I alt 35 min.
Ingredienser
- 2 dl (180 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 2 dl valnødder
- 2 danske løg
- 2 fed hvidløg
- ½ tsk. revet muskatnød
- ½ tsk. spidskommen
- Olie
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Skyl og kog Anicia linserne i ca. 25 min, hæld kogevandet fra og stil dem til side
- Hak valnødderne groft og rist dem på en varm pande i 5 min og stil dem til side
- Snit løg og hvidløg fint
- Steg hvidløg, muskatnød og spidskommen på en pande ved høj varme i 2 min, uden at det brænder på
- Tilsæt løgene og steg videre, indtil løgene er møre
- Tilsæt til sidst linserne på panden og steg det hele yderligere 2 min.
- Hæld blandingen over i en skål og tilsæt de ristede valnødder
- Blend til en ensartet og smørbar postej
- Smag til med salt og peber
- Kom linsepostejen på køl inden servering
Nyd postejen på en skive rugbrød. Prøv med grønne spirer af linser, som en frisk knasende topping.