Linsepostejen er smørbar, lækker og fungerer godt som pålæg på rugbrødsmaden. Og så er den tilmed nem og hurtig at tilberede. Linsepostejen ikke bare smager godt, den indeholder også mange gode næringsstoffer fra linserne og er et vegetarisk og mere klimavenligt alternativ til den klassiske leverpostej.
Skyl og kog Anicia linserne i ca. 25 min, hæld kogevandet fra og stil dem til side
Hak valnødderne groft og rist dem på en varm pande i 5 min og stil dem til side
Snit løg og hvidløg fint
Steg hvidløg, muskatnød og spidskommen på en pande ved høj varme i 2 min, uden at det brænder på
Tilsæt løgene og steg videre, indtil løgene er møre
Tilsæt til sidst linserne på panden og steg det hele yderligere 2 min.
Hæld blandingen over i en skål og tilsæt de ristede valnødder
Blend til en ensartet og smørbar postej
Smag til med salt og peber
Kom linsepostejen på køl inden servering
Serveringsforslag
Opgradér let rugbrødsmaden ved at toppe med f.eks. bacon, rødbeder, stegte svampe eller grønne spirer af linser.
Frokost
Over 300 gratis opskrifter
Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
Pure Dansk gør det nemmere at få linser, ærter og bønner på tallerkenen og få dem så lokalt som muligt, nemlig dyrket på de danske marker. Hele vejen fra jord til bord foregår i Danmark, hvor de høstes, renses og pakkes, før de lander på dit spisebord.