Æggewrap med Anicia linser, gulerod og spidskål

Af Pure Dansk™

Æggewrap med Anicia linser, gulerod og spidskål
Uden mel
Uden mel
Uden mælk
Uden mælk
Vegetarisk
Vegetarisk
Glutenfri
Glutenfri
Æggewrap med Anicia linser, gulerod og spidskål

Æggewrap med Anicia linser er en sund og nem frokost eller et let aftenmåltid. Linserne tilfører sammen med æg masser af protein, mens gulerødder og spidskål bidrager med fibre og næring. Fyld den med dit yndlingsfyld - her er den fyldt med hjemmelavet tunsalat og dilddressing.

Enkel og mættende æggewrap med masser af smag og næring

Æggewrap med Anicia linser er det perfekte valg, når du vil have et sundt måltid uden at gå på kompromis med hverken smag eller mæthed. Den er hurtig at lave, kræver få ingredienser – og passer perfekt ind i en travl hverdag.

De proteinrige og nærende danske Anicia linser giver fylde og en let nøddeagtig smag, mens æggene gør din wrap luftig og saftig. Friske grøntsager som gulerødder og spidskål tilfører sprødhed og fibre, der holder dig mæt længe.

Det her er hverdagsmad, der både er nærende og nem, og som samtidig kan varieres i det uendelige. Æggewrap er en god måde, at få brugt de lidt slatne grøntsager og undgå madspild. Spis æggewrappen som den er, eller tilføj din yndlings dressing, friske krydderurter eller lidt ost for ekstra smag.

Uanset om det er frokost, madpakke eller et let aftensmåltid, får du her en glutenfri opskrift, der både er sund, fuld af smag og mættende.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia linser.

Danske Anicia linser

Danske Anicia linser

Æggewrap med Anicia linser, gulerod og spidskål

Antal
2-3 personer
Tid
40 minutter

Ingredienser

Æggewrap

  • 30 g tørrede Danske Anicia Linser
  • 6 æg
  • 4 gulerødder
  • 250 g spidskål
  • 200 g revet ost
  • Salt og peber 
  • Fyld

  • 100 g frisk spinat
  • 100 g cherrytomater
  • Syltede rødløg
  • Dilddressing

  • ½ bundt dild
  • 2 dl creme fraiche
  • kvart citron, saften heraf
  • Salt og peber
  • Tunsalat

  • 1 dåse tun i olie eller vand 
  • ½ dl mayonnaise
  • 1 tsk. dijonsennep
  • ½  løg 
  • ½ tsk. frisk chili, alt efter styrke 
  • ½ citron, saften heraf
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog Anicia linserne i rigeligt letsaltet vand i 20-25 minutter. Hæld vandet fra de kogte linser, og stil dem til side.
  • Skyl og snit spidskål fint. 
  • Skræl og riv gulerødderne groft. 
  • Riv osten groft, og kom osten sammen med æg, revne gulerødder, fintsnittet spidskål, kogte linser, salt og peber i en skål. Bland det hele godt sammen.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 
  • Fordel æggeblandingen på en bageplade beklædt med bagepapir i en tykkelse på ca. 0,5 cm.
  • Bag æggewrappen med Anicia linser i ovnen til den er let gylden i ca. 20-25 minutter.
  • Mens æggewrappen er i ovnen, tilberedes tunsalaten og dressingen.
  • Hak løg og chili fint og kom det i en skål. Dræn tunen for olie, og tilsæt det i skålen sammen med mayonnaise, sennep, citronsaft, salt og peber. Rør det hele sammen til en lækker tunsalat.
  • Skyl og hak dild fint, og bland det sammen med cremefraiche, citronsaft, salt og peber til en dilddressing. 
  • Skær tomaterne i halve og skyl spinaten.
  • Tag æggewrappen ud af ovnen, og lad den køle af. Når den er helt afkølet vendes den forsigtigt, så bagsiden vender opad. 
  • Fordel først dilddressing på æggewrappen, og herefter spinat, tomat og tunsalat. Top eventuelt til sidst med lidt syltede rødløg. 
  • Kom ikke for meget fyld i, da æggewrappen kan flække, når den rulles sammen.
  • Rul æggewrappen sammen til en roulade, brug eventuelt bagepapiret til at rulle med. Skær æggewrappen over på midten. 
  • Tip

    Du kan også lave denne wrap med squash eller andre grøntsager. Æggewrap er en god måde, at få brugt de lidt slatne grøntsager og undgå madspild.

    I denne opskrift kan du også anvende udblødte Anicia linser i stedet for kogte linser. Stil linserne i blød i en skål med vand i køleskabet i minimum 10 timer.

    Opskriftvideo