Havregrød med æbler og Anicia linser

Af Pure Dansk™

Havregrød med Anicia linser, kanel og æble
Havregrød med Anicia linser, kanel og æble

Start dagen med en dejlig, mættende portion havregrød med Anicia linser, kanel og æble. Denne opskrift på havregrød er hurtig og let at lave med linser, som har stået i blød natten over.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Havregrød med æbler og Anicia linser

Antal
2-3 personer
Tid
25 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 2 små æbler
  • 2 tsk. smør
  • ½ tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • 2 dl vand
  • 2 dl mælk
  • 1 dl finvalsede havregryn
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • Topping

  • Æblestykker og hakkede hasselnødder
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl Anicia linserne, og sæt dem i blød i køleskabet i rigeligt vand i minimum 12 timer, gerne natten over. Hæld vandet fra de udblødte linser, og stil dem til side.
  • Skyl æblerne, og skær dem i små tern.
  • Varm smørret i en gryde ved svag varme, og tilsæt kanel, kardemomme og æbletern. Rør rundt i et par minutter, til æblerne er bløde.
  • Tilsæt vand og linser i gryden, og rør rundt. Kom mælk, havregryn, salt og sukker i, og kog havregrøden op i 15 minutter under omrøring, så det ikke brænder på. Smag til med salt og sukker.
  • Serveringsforslag

    Servér havregrøden med friske æblestykker og et drys grofthakkede nødder.

    Denne opskrift finder du i vores Kogebog — Bælgfrugter
    Morgenmad

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter