Honningmarinerede linser

Af Pure Dansk™

Honningmarinerede linser - skønt tilbehør til ostebordet
Honningmarinerede linser - skønt tilbehør til ostebordet

Lækre honningmarinerede linser, som er sprøde og nærmest popper i munden. De er et dejligt sødt tilbehør enten på ostebordet eller ovenpå yoghurt og is. Her er linserne serveret med to danske oste fra Arla Unika.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Honningmarinerede linser

Antal
1 dl
Tid
25 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 2 spsk. dansk honning 
  • 1 økologisk appelsin - der anvendes 3 tsk. appelsinsaft og 1 tsk. revet appelsinskal 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt vand i ca. 25 min.
  • Hæld vandet fra linserne.
  • Rist linserne på en pande i 10-15 min. på middel varme. De er færdige, når de er ristet, knasende og enkelte har poppet skallen åben.
  • Pres 3 tsk. appelsinsaft og riv 1 tsk. appelsinskal i en skål.
  • Skru panden ned på lav varme. Tilsæt honning, appelsinsaft og appelsinskal på panden med de ristede linser.
  • Vend rundt til honningen er smeltet og det er en sammenhængende masse.
  • Hæld dine honningmarinerede linser over i et lille patentglas eller skål.
  • Serveringsforslag

    Køl af inden servering.

    Tip

    Vores linseknækbrød passer perfekt som tilbehør til ostebordet.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter