Honningmarinerede linser

Af Pure Dansk™

Honningmarinerede linser
Honningmarinerede linser

Lækre honningmarinerede linser, som er sprøde og nærmest popper i munden. De er et dejligt sødt tilbehør enten på ostebordet eller ovenpå yoghurt og is. Her er linserne serveret med to danske oste fra Arla Unika.

Sæt prikken over i'et med hjemmelavede honningmarinerede linser

Honningmarinerede Anicia linser forener det søde med det salte og giver et helt nyt udtryk til den klassiske linse. Den naturlige sødme fra honning karamelliserer linsen let og sammen med de friske appelsinnoter, skaber det en fyldig og rund smag, der passer til både salater, grøntsagsretter og som topping på yoghurt og brød.

At marinere Anicia linser tager ingen tid, men giver et helstøbt og imponerende udtryk, når du inviterer gæster på tapas eller ostebord. Det er de små ting, der kan løfte et måltid.

Prøv også de honningmarinerede Anicia linser på hjemmebagt linseknækbrød.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia linser.

Danske Anicia linser

Danske Anicia linser

Honningmarinerede linser

Antal
1 dl
Tid
25 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 2 spsk. dansk honning 
  • 1 økologisk appelsin - der anvendes 3 tsk. appelsinsaft og 1 tsk. revet appelsinskal 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt vand i ca. 25 minutter.
  • Hæld vandet fra linserne.
  • Rist linserne på en pande i 10-15 minutter ved middel varme. De er færdige, når de er ristet, knasende og enkelte har poppet skallen åben.
  • Pres 3 tsk. appelsinsaft og riv 1 tsk. appelsinskal i en skål.
  • Skru panden ned på lav varme. Tilsæt honning, appelsinsaft og appelsinskal på panden med de ristede linser.
  • Vend rundt til honningen er smeltet, og det er en sammenhængende masse.
  • Hæld dine honningmarinerede linser over i et lille patentglas eller skål.
  • Serveringsforslag

    Køl af inden servering.

    Tip

    Vores linseknækbrød passer perfekt som tilbehør til ostebordet.