Samosa med kartofler, spinat, feta og Anicia linser

Af Pure Dansk™

Samosa med kartofler, spinat, feta og Anicia linser - Pure Dansk™
Samosa med kartofler, spinat, feta og Anicia linser - Pure Dansk™

Sprøde samosa med Anicia linser er perfekte som snacks, i madpakken eller et let aftensmåltid med en fyldig salat til.

I opskriften er der anvendt Danske Anicia Linser.

Samosa med kartofler, spinat, feta og Anicia linser

Antal
8 stk.
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • 3/4 dl (67 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 200 g kartofler
  • 1/2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 chili - alt efter styrke
  • 50 g frisk spinat
  • 90 g feta
  • 1 pakke butterdej eller filodej
  • Olie til stegning og pensling (hvis du bruger filodej)
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyld og kog Anicia linserne i rigeligt vand, letsaltet vand i 20-25 minutter.
  • Skræl kartoflerne og dem med 1 tsk. salt i ca. 20 minutter alt efter kartoflernes størrelse. De skal have et let bid. 
  • Hæld koge vandet fra linserne og kartoflerne, og lad begge dele køle af.
  • Skær kartoflerne i små tern, og kom dem i en skål sammen med linserne. 
  • Hak løg, hvidløg og chili fint, og steg det i olie i 2-3 minutter, til løgene er klare. 
  • Skyl den friske spinat, og afdryp den for væde, inden den hakkes groft. 
  • Tilsæt spinat, stegte løg, hvidløg og chili i skålen med kartofler og linser, og rør det hele godt sammen.
  • Rul filodejen eller butterdejen ud, og skær den i 8 rektangler.
  • Tænd ovnen på  200 grader varmluft. Sæt 2 sk. fyld og 1 tsk. smuldret feta på et stykke dej, og fold den til en trekant. Klem dejen godt sammen rundt langs kanten, så trekanten er helt lukket. 
  • Forsæt med at lave dine samosaer til du har 8 stk. i alt. 
  • De færdige samosa lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Hvis du har anvendt filodej, skal de pensles med olie inden bagning i ovnen. 
  • Bag dem i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne.
  • Serveringsforslag

    Servér dem lune med en yoghurtdressing eller med en stærk chilisauce. De smager dejligt både lune og kolde, og er gode at have med på tur eller i madpakken.

    Denne opskrift finder du i Kogebog — Bælgfrugter