Samosa med kartofler, spinat, feta og Anicia linser - Pure Dansk™

Samosa med kartofler, spinat, feta og Anicia linser

Af Pure Dansk™

Samosa med kartofler, spinat, feta og Anicia linser - Pure Dansk™

Sprøde samosa med Anicia linser er perfekte som snacks, i madpakken eller et let aftensmåltid med en fyldig salat til. 

Forberedelse 30 min / Tilberedning 20 min / I alt 50 min
Opskriften giver 8 stk

Ingredienser

  • 3/4 dl (67 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 200 g kartofler
  • 1/2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 chili - alt efter styrke
  • 50 g frisk spinat
  • 90 g feta
  • 1 pakke butterdej eller filodej
  • Olie til stegning og pensling (hvis du bruger filodej)

Fremgangsmåde

  1. Skyld og kog Anicia linserne i rigeligt vand, letsaltet vand i 20-25 minutter.
  2. Skræl kartoflerne og dem med 1 tsk. salt i ca. 20 minutter alt efter kartoflernes størrelse. De skal have et let bid. 
  3. Hæld koge vandet fra linserne og kartoflerne, og lad begge dele køle af.
  4. Skær kartoflerne i små tern, og kom dem i en skål sammen med linserne. 
  5. Hak løg, hvidløg og chili fint, og steg det i olie i 2-3 minutter, til løgene er klare. 
  6. Skyl den friske spinat, og afdryp den for væde, inden den hakkes groft. 
  7. Tilsæt spinat, stegte løg, hvidløg og chili i skålen med kartofler og linser, og rør det hele godt sammen.
  8. Rul filodejen eller butterdejen ud, og skær den i 8 rektangler.
  9. Tænd ovnen på  200 grader varmluft. Sæt 2 sk. fyld og 1 tsk. smuldret feta på et stykke dej, og fold den til en trekant. Klem dejen godt sammen rundt langs kanten, så trekanten er helt lukket. 
  10. Forsæt med at lave dine samosaer til du har 8 stk. i alt. 
  11. De færdige samosa lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Hvis du har anvendt filodej, skal de pensles med olie inden bagning i ovnen. 
  12. Bag dem i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne. 

Servér dem lune med en yoghurtdressing eller med en stærk chilisauce. De smager dejligt både lune og kolde, og er gode at have med på tur eller i madpakken.

Danske Anicia Linser

Den danske Anicia linse er en delikatesselinse, også kendt som Puy-linsen. Smuk og grønmeleret med en let krydret smag. Samt noter af friske ærter og peber.

→ Køb Danske Anicia Linser