Gryderet med Anicia linser og aubergine - Pure Dansk™

Gryderet med Anicia linser og aubergine

Af Pure Dansk™

Gryderet med Anicia linser og aubergine - Pure Dansk™

En dejlig linsegryde med smag som hvis den havde simret hele dagen. Smagfuld fylde fra Anicia linser, aubergine, cherrytomater og dejlige krydderier. 

Forberedelse 20 min / Tilberedning 50 min / I alt 1 t og 10 min
Opskriften giver til 4 personer

Ingredienser 

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 3 spsk olie
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stort rødløg
  • ½ spsk friske timianblade, alternativt anvend tørret timian
  • 2 små aubergine eller 1 stor (svarende til 450 g)
  • 200 g cherrytomater
  • ½ l grøntsagsbouillon
  • ¾ dl hvidvin
  • Salt og peber

Til servering: 

  • 100 g cremefraiche
  • ½ tsk chiliflager til servering
  • 2 tsk friske oreganoblade

Fremgangsmåde

  1. Pil rødløg og hvidløg og finsnit det.
  2. Skyl og skær aubergine i grove tern. 
  3. Skyl Anicia linser 
  4. Varm en pande op, helst med høje sider, med 2 spsk olie på medium høj varme. 
  5. Steg hvidløg, rødløg, timianblade og en knivspids salt til de er bløde og gyldne. Hæld det i en skål og sæt til side. 
  6. Kom auberginetern og cherrytomater i en skål med salt og peber. Varm panden op igen med resterende olie. Når du kan se det ryger fra panden kommes aubergine og cherrytomater på. Steg dem i ca. 10 min. ved medium høj varme og vend dem ofte. Steg til aubergine er bløde og gyldne og tomaterne begynder at blive let gyldne. 
  7. Kom hvidløg og rødløg tilbage på panden sammen med Anicia linser, grøntsagsbouillon, vin og ¾ tsk salt.  
  8. Lad det hele simre i 35 min. til linserne er møre og auberginestykkerne er godt bløde.
Servér aubergine-linsegryden lun toppet med cremefraiche, chiliflager og frisk oregano. 

              Danske Anicia Linser

              Den danske Anicia linse er en delikatesselinse, også kendt som Puy-linsen. Smuk og grønmeleret med en let krydret smag. Samt noter af friske ærter og peber.

              → Køb Danske Anicia Linser