En dejlig linsegryde med smag som hvis den havde simret hele dagen. Smagfuld fylde fra Anicia linser, aubergine, cherrytomater og dejlige krydderier.
Forberedelse 20 min / Tilberedning 50 min / I alt 1 t og 10 min
Opskriften giver til 4 personer
Ingredienser
- 2 dl (180 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 3 spsk olie
- 3 fed hvidløg
- 1 stort rødløg
- ½ spsk friske timianblade, alternativt anvend tørret timian
- 2 små aubergine eller 1 stor (svarende til 450 g)
- 200 g cherrytomater
- ½ l grøntsagsbouillon
- ¾ dl hvidvin
- Salt og peber
Til servering:
- 100 g cremefraiche
- ½ tsk chiliflager til servering
- 2 tsk friske oreganoblade
Fremgangsmåde
- Pil rødløg og hvidløg og finsnit det.
- Skyl og skær aubergine i grove tern.
- Skyl Anicia linser
- Varm en pande op, helst med høje sider, med 2 spsk olie på medium høj varme.
- Steg hvidløg, rødløg, timianblade og en knivspids salt til de er bløde og gyldne. Hæld det i en skål og sæt til side.
- Kom auberginetern og cherrytomater i en skål med salt og peber. Varm panden op igen med resterende olie. Når du kan se det ryger fra panden kommes aubergine og cherrytomater på. Steg dem i ca. 10 min. ved medium høj varme og vend dem ofte. Steg til aubergine er bløde og gyldne og tomaterne begynder at blive let gyldne.
- Kom hvidløg og rødløg tilbage på panden sammen med Anicia linser, grøntsagsbouillon, vin og ¾ tsk salt.
- Lad det hele simre i 35 min. til linserne er møre og auberginestykkerne er godt bløde.