Cowboytoast med fyld af Anicia linser, bløde løg og smeltet ost

Cowboytoast med fyld af Anicia linser, bløde løg og smeltet ost

Af Pure Dansk

Cowboytoast med fyld af Anicia linser, bløde løg og smeltet ost

Snasket cowboytoast med danske Anicia linser, bløde løg og ost. Med masser af velsmag og fylde fra linsefyldet, dybde fra de bløde, karamelliserede løg og en cremet smag fra smeltet ost. Fyldt med smag, som en klassisk cowboytoast skal være.

Forberedelse 50 min. / Tilberedning 10 min. / I alt 1 time 
Giver til 8 stk.


Ingredienser: 

  • 200 g tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 spsk. smør
  • 1 løg, skåret i tern
  • 2 fed knust hvidløg
  • 1 spsk. god ketchup
  • 1 spsk. worcestershire sauce
  • 1 spsk. soya
  • 1 spsk. paprika
  • 1 knivspids karry
  • 1 tsk. sort peber
  • 1 tsk. spidskommen
  • 2 dl vand
  • Salt

    Til toasten: 

    • 8 skiver toastbrød
    • 50 g modnet fast ost, f.eks. vesterhavsost, gudenå gylden
    • 50 g mellemlagret ost, f.eks. Søhøjland krystal
    • Smør, til tilberedning i toastmaskinen
     
    Bløde løg:
    • 4 løg i skiver
    • 2 fed hvidløg
    • 2 spsk sukker
    • 1 spsk smør
    • 1 tsk sort peber
     
    Trøffelmayonnaise:
    • 1 helt æg
    • 3 dl smagsneutral olie
    • 1 spsk trøffelpaste
    • 2 spsk eddike
    • 1 tsk salt

    Til topping:

    • Ristede løg

    Fremgangsmåde

    1. Skyl Anicia linserne grundigt og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 40 minutter. Efter kogning sies vandet fra - husk at gemme vandet til senere brug. 
    2. Sautér løg, sort peber, spidskommen og paprika i en gryde i 3 minutter.
    3. Tilsæt de kogte linser i gryden, sammen med hvidløg, ketchup, worcestershire sauce og soya.
    4. Kom 2 dl linsevand i gryden med de øvrige ingredienser. Lad indholdet koge i 10 minutter, eller indtil massen får en tykkere konsistens.

    Bløde løg:
    5. Lav de bløde løg imens linserne koger. Start med at smelte sukkeret i en lille gryde, indtil det er karamelliseret.
    6. Tilsæt løg, hvidløg, smør og sort peber til gryden, og sautér i 3 minutter.
    7. Kom låg på og lad det simre i 15 minutter ved meget lav varme.

    Trøffelmayonnaise: 
    8. Lav trøffelmayonnaisen ved at blend et helt æg, salt og eddike i 2 minutter med en stavblender.
    9. Tilsæt olien lidt ad gangen, imens du blender massen.
    10. Kom trøffelpastaen i mayonnaisen og rør det hele sammen.

    Samling af toast: 
    11. Skær 8 skiver af dit brød og smør brødet.
    12. Saml din toast med 1 spsk bløde løg, 1 spsk Anicia linsefyld, revet fast modnet ost, samt 1 skive mellemlagret ost.  

    Efter toasten er færdigtilberedt og har fået en gylden og sprød skorpe, toppes den med ristede løg og trøffelmayonnaise. 
     
    Tip:
    Du kan med fordel lave en stor portion linsefyld, som du kan fryse ned og opvarme, når tiden er knap, og du har lyst til noget lækkert. Det frosne linsefyld kan optøs/opvarmes direkte i mikroovnen. Linsefyldet kan holde sig på køl i op til 4 dage og op til 3 måneder i fryseren.

    Opskriften er udviklet af Umut Sakarya 

    Danske Anicia Linser

    Den danske Anicia linse er en delikatesselinse, også kendt som Puy-linsen. Smuk og grønmeleret med en let krydret smag. Samt noter af friske ærter og peber.

    → Køb Danske Anicia Linser