Cowboytoast med fyld af Anicia linser, bløde løg og smeltet ost

Af Pure Dansk™

Cowboytoast med fyld af Anicia linser, bløde løg og smeltet ost
Fryseegnet
Fryseegnet
Cowboytoast med fyld af Anicia linser, bløde løg og smeltet ost

Snasket cowboytoast med danske Anicia linser, bløde løg og ost. Med masser af velsmag og fylde fra linsefyldet, dybde fra de bløde, karamelliserede løg og en cremet smag fra smeltet ost. Fyldt med smag, som en klassisk cowboytoast skal være.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Opskriften er udviklet af Umut Sakarya for Pure Dansk.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Cowboytoast med fyld af Anicia linser, bløde løg og smeltet ost

Antal
8 stk.
Tid
1 time

Ingredienser

  • 200 g tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 spsk. smør
  • 1 løg, skåret i tern
  • 2 fed knust hvidløg
  • 1 spsk. god ketchup
  • 1 spsk. worcestershire sauce
  • 1 spsk. soya
  • 1 spsk. paprika
  • 1 knivspids karry
  • 1 tsk. sort peber
  • 1 tsk. spidskommen
  • 2 dl vand
  • Salt
  • Til toasten

  • 8 skiver toastbrød
  • 50 g modnet fast ost, f.eks. vesterhavsost, gudenå gylden
  • 50 g mellemlagret ost, f.eks. Søhøjland krystal
  • Smør, til tilberedning i toastmaskinen
  • Bløde løg

  • 4 løg i skiver
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. smør
  • 1 tsk. sort peber
  • Trøffelmayonnaise

  • 1 helt æg
  • 3 dl smagsneutral olie
  • 1 spsk. trøffelpaste
  • 2 spsk. eddike
  • 1 tsk. salt
  • Til topping

  • Ristede løg
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl Anicia linserne grundigt og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 40 minutter. Efter kogning sies vandet fra - husk at gemme vandet til senere brug.
  • Sautér løg, sort peber, spidskommen og paprika i en gryde i 3 minutter.
  • Tilsæt de kogte linser i gryden, sammen med hvidløg, ketchup, worcestershire sauce og soya.
  • Kom 2 dl linsevand i gryden med de øvrige ingredienser. Lad indholdet koge i 10 minutter, eller indtil massen får en tykkere konsistens.
  • Bløde løg

  • Lav de bløde løg imens linserne koger. Start med at smelte sukkeret i en lille gryde, indtil det er karamelliseret.
  • Tilsæt løg, hvidløg, smør og sort peber til gryden, og sautér i 3 minutter.
  • Kom låg på og lad det simre i 15 minutter ved meget lav varme.
  • Trøffelmayonnaise

  • Lav trøffelmayonnaisen ved at blend et helt æg, salt og eddike i 2 minutter med en stavblender.
  • Tilsæt olien lidt ad gangen, imens du blender massen.
  • Kom trøffelpastaen i mayonnaisen og rør det hele sammen.
  • Samling af toast

  • Skær 8 skiver af dit brød og smør brødet.
  • Saml din toast med 1 spsk bløde løg, 1 spsk Anicia linsefyld, revet fast modnet ost, samt 1 skive mellemlagret ost.
  • Serveringsforslag

    Efter toasten er færdigtilberedt og har fået en gylden og sprød skorpe, toppes den med ristede løg og trøffelmayonnaise.

    Tip

    Du kan med fordel lave en stor portion linsefyld, som du kan fryse ned og opvarme, når tiden er knap, og du har lyst til noget lækkert. Det frosne linsefyld kan optøs/opvarmes direkte i mikroovnen. Linsefyldet kan holde sig på køl i op til 4 dage og op til 3 måneder i fryseren.

    Frokost

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter