Bagte persillerødder er en lækker rodfrugt, som smager fantastisk toppet med grøn linsepesto. Servér som hovedmåltid eller tilbehør til hovedretten.
Forberedelse 10 min / Tilberedning 45 min / I alt 55 min.
Denne opskrift er til 3-4 personer.
Ingredienser
- 500 g persillerødder
- 3 spsk. rapsolie
- Flagesalt
Linsepesto:
- 2 dl (180 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 1 stor håndfuld frisk bredbladet persille
- 1 fed hvidløg
- 1 dl rapsolie eller anden smagsneutral olie
- 25 g fast modnet ost, eg. Arla unika havgus 12
- Saften af ½ citron
- Salt
- Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt vand i ca. 25 min.
- Hæld vandet fra de kogte linser, og lad dem køle af
- Tænd ovnen på 200 °C (varmluft)
- Skrub persillerødderne rene, behold skrællen på og skær toppene af de rensede persillerødder.
- Vend rødderne med salt og olie og fordel dem i et ildfast fad.
- Bag persillerødderne møre i ovnen i ca. 45 minutter.
Linsepesto med persille