Bagte persillerødder med grøn linsepesto

Af Pure Dansk™

Bagte persillerødder med grøn linsepesto - Pure Dansk™
Bagte persillerødder med grøn linsepesto - Pure Dansk™

Bagte persillerødder er en lækker rodfrugt, som smager fantastisk toppet med grøn linsepesto. Servér som hovedmåltid eller tilbehør til hovedretten.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Bagte persillerødder med grøn linsepesto

Antal
3-4 personer
Tid
55 minutter

Ingredienser

  • 500 g persillerødder
  • 3 spsk. rapsolie
  • Flagesalt 
  • Linsepesto

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 stor håndfuld frisk bredbladet persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl rapsolie eller anden smagsneutral olie
  • 25 g fast modnet ost, eg. Arla unika havgus 12 
  • Saften af ½ citron
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt vand i ca. 25 min.
  • Hæld vandet fra de kogte linser, og lad dem køle af.
  • Tænd ovnen på 200 °C (varmluft).
  • Skrub persillerødderne rene, behold skrællen på og skær toppene af de rensede persillerødder.
  • Vend rødderne med salt og olie og fordel dem i et ildfast fad.
  • Bag persillerødderne møre i ovnen i ca. 45 minutter. 
  • Linsepesto med persille

  • Skyl persillen og dup den tør med et viskestykke
  • Kom persille, olie, citronsaft, kogte Anicia linser, hvidløg og osten i en blender eller minihakker.
  • Blend det hele godt sammen til pestoen er ensartet, og smag til med salt og peber. Server de færdigbagte persillerødder halveret, og fordel linsepestoen over de lune persillerødder.
  • Serveringsforslag

    Riv evt. lidt ost over og pynt med friske bredbladet persille blade. 

    Tilbehør

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter