Bagte persillerødder med grøn linsepesto - Pure Dansk™

Bagte persillerødder med grøn linsepesto

Af Pure Dansk™

Bagte persillerødder med grøn linsepesto - Pure Dansk™

Bagte persillerødder er en lækker rodfrugt, som smager fantastisk toppet med grøn linsepesto. Servér som hovedmåltid eller tilbehør til hovedretten. 

Forberedelse 10 min / Tilberedning 45 min / I alt 55 min.
Denne opskrift er til 3-4 personer.

Ingredienser

  • 500 g persillerødder
  • 3 spsk. rapsolie
  • Flagesalt 

Linsepesto:

  • 2 dl tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 stor håndfuld frisk bredbladet persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl rapsolie eller anden smagsneutral olie
  • 25 g fast modnet ost, eg. Arla unika havgus 12 
  • Saften af ½ citron
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl linserne i koldt vand og iblødsæt dem i rigeligt vand, natten over for at minimere kogetiden.
  2. Kog Anicia linserne i rent vand i 15-20 minutter. Hæld kogevandet fra og stil linserne til side. 
  3. Tænd ovnen på 200 °C (varmluft)
  4. Skrub persillerødderne rene, behold skrællen på og skær toppene af de rensede persillerødder.
  5. Vend rødderne med salt og olie og fordel dem i et ildfast fad.
  6. Bag persillerødderne møre i ovnen i ca. 45 minutter. 

Linsepesto med persille

7. Skyl persillen og dup den tør med et viskestykke
8. Kom persille, olie, citronsaft, kogte Anicia linser, hvidløg og osten i en blender eller minihakker.
9. Blend det hele godt sammen til pestoen er ensartet, og smag til med salt og peber. 
Server de færdigbagte persillerødder halveret, og fordel linsepestoen over de lune persillerødder. Riv evt. lidt ost over og pynt med friske bredbladet persille blade.