Fortsæt til indhold
Frisk og sommerlig dessert med danske jordbær, vaniljeråcreme og et strejf af sprøde danske Anicia linser. Jordbærrene er i denne opskrift citronmarinerede, som tilfører en let syrlighed til den sødmefulde dessert.
Danske Anicia Linser
Jordbærtrifli med sprød linsegranola
4 portioner
45 minutter
Ingredienser
Citronmarinerede jordbær 450 g Danske jordbær 4 spsk. sukker ½ usprøjtet citron
Sprød granola med linser ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser 1 dl honning 1½ spsk smør ½ dl vand 4 dl grovvalsede havregryn 1 dl græskarkerner 75 g groft hakkede hasselnødder 1 knivspids flagesalt 1 tsk. vaniljesukker 1 tsk. stødt kanel
Råcreme 3 pasteuriserede æggeblomme 50 g sukker 2 dl piskefløde 3 tsk. vaniljesukker
Hold skærmen tændt
Sådan gør du
Citronmarinerede jordbær Skyl jordbærrene og skær dem i mindre stykker. Pres saften af den halve citron. Vend jordbærrene i friskpresset citronsaft og sukker. Stil det i køleskabet i 30 minutter.
Granola med linser Skyl de tørrede Anicia linser i en sigte, og kog dem i 25 minutter i rigeligt vand. Hæld kogevandet fra. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Smelt honning, smør og vand i en gryde ved svag varme. Bland de kogte linser, havregryn, græskarkerner, hakkede nødder, vaniljesukker og kanel i en skål. Tilsæt den smeltede smør og honning i skålen, og rør godt rundt. Fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag din linse granola i 15-20 minutter til den er gylden og sprødt. Husk at røre rundt undervejs så den bliver nogenlunde ens gylden. Lad granolaen køle af. Mens den afkøles piskes råcremen.
Råcreme Kom æggeblommer, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk det til en luftig æggesnaps med en elpisker. Kom piskefløden i en ren skål og pisk den til en let flødeskum. Bland forsigtigt flødeskummen og æggesnapsen sammen.
Anret jordbærtriflien i 4 glas Fordel citronmarinerede jordbær, granola og råcreme lagvis i glas. Først et lag marinerede jordbær, dernæst et lag granola og et lag vaniljeråcreme. Afslut med en skefuld råcreme drysset med linse granola.
Produkter
Pure Dansk gør det nemmere at få linser, ærter og bønner på tallerkenen og få dem så lokalt som muligt, nemlig dyrket på de danske marker. Hele vejen fra jord til bord foregår i Danmark, hvor de høstes, renses og pakkes, før de lander på dit spisebord.
→ Produkter