Jordbærtrifli med sprød granola med Anicia linser - Pure Dansk™

Jordbærtrifli med sprød linsegranola

Af Pure Dansk™

Jordbærtrifli med sprød granola med Anicia linser - Pure Dansk™

Frisk og sommerlig dessert med danske jordbær, vaniljeråcreme og et strejf af sprøde danske Anicia linser. Jordbærrene er i denne opskrift citronmarinerede, som tilfører en let syrlighed til den sødmefulde dessert. 

Forberedelse 5 min / Tilberedning 40 min / I alt 45 min
Denne opskrift giver til 4 portioner

 

Ingredienser

Citronmarinerede jordbær: 

  • 450 g Danske jordbær
  • 4 spsk. sukker
  • ½ usprøjtet citron
Sprød granola med linser: 
  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 dl honning
  • 1½ spsk smør
  • ½ dl vand 
  • 4 dl grovvalsede havregryn 
  • 1 dl græskarkerner
  • 75 g groft hakkede hasselnødder 
  • 1 knivspids flagesalt 
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. stødt kanel

Råcreme: 

  • 3 pasteuriserede æggeblomme
  • 50 g sukker
  • 2 dl piskefløde
  • 3 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

Citronmarinerede jordbær:

  1. Skyl jordbærrene og skær dem i mindre stykker
  2. Pres saften af den halve citron
  3. Vend jordbærrene i friskpresset citronsaft og sukker
  4. Stil det i køleskabet i 30 minutter

Granola med linser:

  1. Skyl de tørrede Anicia linser i en sigte, og kog dem i 25 minutter i rigeligt vand. Hæld kogevandet fra.
  2. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  3. Smelt honning, smør og vand i en gryde ved svag varme
  4. Bland de kogte linser, havregryn, græskarkerner, hakkede nødder, vaniljesukker og kanel i en skål.
  5. Tilsæt den smeltede smør og honning i skålen, og rør godt rundt.
  6. Fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir. 
  7. Bag din linse granola i 15-20 minutter til den er gylden og sprødt. Husk at røre rundt undervejs så den bliver nogenlunde ens gylden. 
  8. Lad granolaen køle af. Mens den afkøles piskes råcremen.

Råcreme: 

  1. ​​Kom æggeblommer, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk det til en luftig æggesnaps med en elpisker
  2. Kom piskefløden i en ren skål og pisk den til en let flødeskum
  3. Bland forsigtigt flødeskummen og æggesnapsen sammen

Anret jordbærtriflien i 4 glas: 

  1. Fordel citronmarinerede jordbær, granola og råcreme lagvis i glas. 
  2. Først et lag marinerede jordbær, dernæst et lag granola og et lag vaniljeråcreme. 
  3. Afslut med en skefuld råcreme drysset med linse granola. 

Danske Anicia Linser

Den danske Anicia linse er en delikatesselinse, også kendt som Puy-linsen. Smuk og grønmeleret med en let krydret smag. Samt noter af friske ærter og peber.

→ Køb Danske Anicia Linser