Jordbærtrifli med sprød linsegranola

Af Pure Dansk™

Jordbærtrifli med sprød granola med Anicia linser - Pure Dansk™
Jordbærtrifli med sprød granola med Anicia linser - Pure Dansk™

Frisk og sommerlig dessert med danske jordbær, vaniljeråcreme og et strejf af sprøde danske Anicia linser. Jordbærrene er i denne opskrift citronmarinerede, som tilfører en let syrlighed til den sødmefulde dessert.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Jordbærtrifli med sprød linsegranola

Antal
4 portioner
Tid
45 minutter

Ingredienser

Citronmarinerede jordbær

  • 450 g Danske jordbær
  • 4 spsk. sukker
  • ½ usprøjtet citron
  • Sprød granola med linser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 dl honning
  • 1½ spsk smør
  • ½ dl vand 
  • 4 dl grovvalsede havregryn 
  • 1 dl græskarkerner
  • 75 g groft hakkede hasselnødder 
  • 1 knivspids flagesalt 
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. stødt kanel
  • Råcreme

  • 3 pasteuriserede æggeblomme
  • 50 g sukker
  • 2 dl piskefløde
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Citronmarinerede jordbær

  • Skyl jordbærrene og skær dem i mindre stykker.
  • Pres saften af den halve citron.
  • Vend jordbærrene i friskpresset citronsaft og sukker.
  • Stil det i køleskabet i 30 minutter.
  • Granola med linser

  • Skyl de tørrede Anicia linser i en sigte, og kog dem i 25 minutter i rigeligt vand. Hæld kogevandet fra.
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Smelt honning, smør og vand i en gryde ved svag varme.
  • Bland de kogte linser, havregryn, græskarkerner, hakkede nødder, vaniljesukker og kanel i en skål.
  • Tilsæt den smeltede smør og honning i skålen, og rør godt rundt.
  • Fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir. 
  • Bag din linse granola i 15-20 minutter til den er gylden og sprødt. Husk at røre rundt undervejs så den bliver nogenlunde ens gylden. 
  • Lad granolaen køle af. Mens den afkøles piskes råcremen.
  • Råcreme

  • ​​Kom æggeblommer, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk det til en luftig æggesnaps med en elpisker.
  • Kom piskefløden i en ren skål og pisk den til en let flødeskum.
  • Bland forsigtigt flødeskummen og æggesnapsen sammen.
  • Anret jordbærtriflien i 4 glas

  • Fordel citronmarinerede jordbær, granola og råcreme lagvis i glas. 
  • Først et lag marinerede jordbær, dernæst et lag granola og et lag vaniljeråcreme. 
  • Afslut med en skefuld råcreme drysset med linse granola. 
  • Dessert

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter