Jordbærtrifli med sprød linsegranola

Af Pure Dansk™

Jordbærtrifli med sprød linsegranola
Jordbærtrifli med sprød linsegranola

Frisk og sommerlig dessert med danske jordbær, vaniljeråcreme og et strejf af sprøde danske Anicia linser. Jordbærrene er i denne opskrift citronmarinerede, som tilfører en let syrlighed til den sødmefulde dessert.

Nem jordbærtrifli med skønne lag og proteinrigt crunch

Lag på lag af sommerens jordbær, frisk råcreme og knasende linsegranola udgør en dessert, der forener friskhed med fylde. Den luftige creme binder lagene sammen, mens granolaens karamelliserede bid giver kontrast til de friske bær. Anicia linser i granolaen tilfører både fibre og protein, mens de ristede nødder og kerner giver en nøddeagtig dybde i smagen.

Klassisk trifli er en lagdelt dessert, der traditionelt består af frugt, creme og en form for sprødt element som småkager, makroner eller crumble. I denne moderne udgave får triflien et nyt twist med linsegranola, der tilfører ekstra tekstur, protein og fibre. De citronmarinerede jordbær og den bløde creme skaber en harmonisk balance, mens granolaens sprøde element giver et overraskende og moderne touch - samt et lille skud næring fra bælgfrugterne.

Det er en nem dessertopskrift med masser af dejlige smagselementer. En ideel afslutning på middagen, der både mætter og forkæler.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia linser.

Danske Anicia linser

Danske Anicia linser

Jordbærtrifli med sprød linsegranola

Antal
4 portioner
Tid
45 minutter

Ingredienser

Citronmarinerede jordbær

  • 450 g Danske jordbær
  • 4 spsk. sukker
  • ½ usprøjtet citron
  • Sprød granola med linser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 dl honning
  • 1½ spsk smør
  • ½ dl vand 
  • 4 dl grovvalsede havregryn 
  • 1 dl græskarkerner
  • 75 g groft hakkede hasselnødder 
  • 1 knivspids flagesalt 
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. stødt kanel
  • Råcreme

  • 3 pasteuriserede æggeblomme
  • 50 g sukker
  • 2 dl piskefløde
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Citronmarinerede jordbær

  • Skyl jordbærrene og skær dem i mindre stykker.
  • Pres saften af den halve citron.
  • Vend jordbærrene i friskpresset citronsaft og sukker.
  • Stil det i køleskabet i 30 minutter.
  • Granola med linser

  • Skyl de tørrede Anicia linser i en si, og kog dem i 25 minutter i rigeligt vand. Hæld kogevandet fra.
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Smelt honning, smør og vand i en gryde ved svag varme.
  • Bland de kogte linser, havregryn, græskarkerner, hakkede nødder, vaniljesukker og kanel i en skål.
  • Tilsæt den smeltede smør og honning i skålen, og rør godt rundt.
  • Fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir. 
  • Bag din linsegranola i 15-20 minutter, til den er gylden og sprødt. Husk, at røre rundt undervejs, så den bliver nogenlunde ens gylden. 
  • Lad granolaen køle af. Mens den afkøles, piskes råcremen.
  • Råcreme

  • ​​Kom æggeblommer, sukker og vaniljesukker i en skål, og pisk det til en luftig æggesnaps med en elpisker.
  • Kom piskefløden i en ren skål, og pisk den til en let flødeskum.
  • Bland forsigtigt flødeskummen og æggesnapsen sammen.
  • Anret jordbærtriflien i 4 glas

  • Fordel citronmarinerede jordbær, granola og råcreme lagvis i glas. 
  • Først et lag marinerede jordbær, dernæst et lag granola og et lag vaniljeråcreme. 
  • Afslut med en skefuld råcreme drysset med linsegranola.