Jordbærtrifli med sprød granola med Anicia linser - Pure Dansk™

Jordbærtrifli med sprød linsegranola

Af Pure Dansk™

Jordbærtrifli med sprød granola med Anicia linser - Pure Dansk™

Frisk og sommerlig dessert med danske jordbær, vaniljeråcreme og et strejf af sprøde danske Anicia linser. Jordbærrene er i denne opskrift citronmarinerede, som tilfører en let syrlighed til den sødmefulde dessert. 

Forberedelse 5 min / Tilberedning 40 min / I alt 45 min
Denne opskrift giver til 4 portioner

 

Ingredienser

Citronmarinerede jordbær: 

  • 450 g Danske jordbær
  • 4 spsk. sukker
  • ½ usprøjtet citron
Sprød granola med linser: 
  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 dl honning
  • 1,5 spsk smør
  • 0,5 dl vand 
  • 4 dl grovvalsede havregryn 
  • 1 dl græskarkerner
  • 75 g groft hakkede hasselnødder 
  • 1 knivspids flagesalt 
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk stødt kanel

Råcreme: 

  • 3 pasteuriserede æggeblomme
  • 50 g sukker
  • 2 dl piskefløde
  • 3 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

Citronmarinerede jordbær:

  1. Skyl jordbærrene og skær dem i mindre stykker
  2. Pres saften af den halve citron
  3. Vend jordbærrene i friskpresset citronsaft og sukker
  4. Stil det i køleskabet i 30 minutter

Granola med linser:

  1. Skyl de tørrede Anicia linser i en sigte, og kog dem i 25 minutter i rigeligt vand. Hæld kogevandet fra.
  2. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  3. Smelt honning, smør og vand i en gryde ved svag varme
  4. Bland de kogte linser, havregryn, græskarkerner, hakkede nødder, vaniljesukker og kanel i en skål.
  5. Tilsæt den smeltede smør og honning i skålen, og rør godt rundt.
  6. Fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir. 
  7. Bag din linse granola i 15-20 minutter til den er gylden og sprødt. Husk at røre rundt undervejs så den bliver nogenlunde ens gylden. 
  8. Lad granolaen køle af. Mens den afkøles piskes råcremen.

Råcreme: 

  1. ​​Kom æggeblommer, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk det til en luftig æggesnaps med en elpisker
  2. Kom piskefløden i en ren skål og pisk den til en let flødeskum
  3. Bland forsigtigt flødeskummen og æggesnapsen sammen

Anret jordbærtriflien i 4 glas: 

  1. Fordel citronmarinerede jordbær, granola og råcreme lagvis i glas. 
  2. Først et lag marinerede jordbær, dernæst et lag granola og et lag vaniljeråcreme. 
  3. Afslut med en skefuld råcreme drysset med linse granola.