Smørstegte rosenkål med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Smørstegte rosenkål med Anicia linser
Smørstegte rosenkål med Anicia linser

Smørstegt Rosenkål med Anicia linser og hasselnødder. En simpel og meget smagfuld salat, der tager ingen tid at lave.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia linser.

Danske Anicia linser

Danske Anicia linser

Smørstegte rosenkål med Anicia linser

Antal
4 personer
Tid
35 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 500 g rosenkål
  • 2 spsk. hasselnødder  
  • 2 spsk. smør 
  • 1 spsk. olie 
  • Salt og peber 
  • Evt. vinaigrette på toppen 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl Anicia linser og kog i ca. 25 minutter i rigeligt letsaltet vand.
  • Skyl imens rosenkål, skær i kvarte og halve. 
  • Rist hasselnødderne 5 minutter på en varm pande, uden at de brænder på. Hak herefter groft.
  • Varm en pande med smør og olie og steg rosenkålene i 10 minutter. Krydr med med salt og peber. Vend rosenkålene undervejs, så de bliver gyldenbrune over det hele.
  • Sig vandet fra Anicia linserne og tilsæt dem til panden med rosenkål de sidste par minutter.
  • Anret rosenkål og linser på en tallerken og hæld ristede hasselnødder over.
  • Serveringsforslag

    Server med vinaigrette: Bland 2 spsk. olie, 1 tsk. sennep, 1 tsk. honning, lidt salt og 1 tsk. hvidvinseddike eller citron