Smørstegt Rosenkål med Anicia linser - Pure Dansk™

Smørstegte Rosenkål med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Smørstegt Rosenkål med Anicia linser - Pure Dansk™

Smørstegt Rosenkål med Anicia linser og hasselnødder. En simpel og meget smagfuld salat, der tager ingen tid at lave

Forberedelse 15 min.  / Tilberedning 20 min. / Tid i alt 35 min.
Denne opskrift giver tilbehør til 4 personer og hovedsalat til 2 personer 

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 500 g rosenkål
  • 2 spsk. hasselnødder  
  • 2 spsk. smør 
  • 1 spsk. olie 
  • Salt og peber 
  • Evt. vinaigrette på toppen 

Fremgangsmåde

  1. Skyl Anicia linser og kog i ca. 25 minutter i rigeligt letsaltet vand 
  2. Skyl imens rosenkål, skær i kvarte og halve. 
  3. Rist hasselnødderne 5 minutter på en varm pande, uden at de brænder på. Hak herefter groft 
  4. Varm en pande med smør og olie og steg rosenkålene i 10 minutter. Krydr med med salt og peber. Vend rosenkålene undervejs, så de bliver gyldenbrune over det hele 
  5. Sig vandet fra Anicia linserne og tilsæt dem til panden med rosenkål de sidste par minutter
  6. Anret rosenkål og linser på en tallerken og hæld ristede hasselnødder over

Server med vinaigrette 

  1. Bland 2 spsk olie, 1 tsk sennep, 1 tsk honning, lidt salt og 1 tsk hvidvinseddike eller citron