
Smørstegt Rosenkål med Anicia linser og hasselnødder. En simpel og meget smagfuld salat, der tager ingen tid at lave
Forberedelse 15 min. / Tilberedning 20 min. / Tid i alt 35 min.
Denne opskrift giver tilbehør til 4 personer og hovedsalat til 2 personer
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 500 g rosenkål
- 2 spsk. hasselnødder
- 2 spsk. smør
- 1 spsk. olie
- Salt og peber
- Evt. vinaigrette på toppen
Fremgangsmåde
- Skyl Anicia linser og kog i ca. 25 minutter i rigeligt letsaltet vand
- Skyl imens rosenkål, skær i kvarte og halve.
- Rist hasselnødderne 5 minutter på en varm pande, uden at de brænder på. Hak herefter groft
- Varm en pande med smør og olie og steg rosenkålene i 10 minutter. Krydr med med salt og peber. Vend rosenkålene undervejs, så de bliver gyldenbrune over det hele
- Sig vandet fra Anicia linserne og tilsæt dem til panden med rosenkål de sidste par minutter
- Anret rosenkål og linser på en tallerken og hæld ristede hasselnødder over
Server med vinaigrette
- Bland 2 spsk olie, 1 tsk sennep, 1 tsk honning, lidt salt og 1 tsk hvidvinseddike eller citron