Hjemmelavet pasta med ærtemel og salviesmør - Pure Dansk™

Hjemmelavet pasta med ærtemel og salviesmør

Af Pure Dansk™

Hjemmelavet pasta med ærtemel og salviesmør - Pure Dansk™

Nem opskrift på lækker hjemmelavet pasta med dansk ærtemel og uden æg. Servér med simpel salviesmør, og du har en enkel pastaret med få ingredienser. 

Forberedelse 45 min / Tilberedning 15 min / I alt 1 t

Denne opskrift giver til 4 portioner
 

Ingredienser

Hjemmelavet pastadej:

  • 1 dl (70 g) Dansk Ærtemel
  • 5 dl økologisk hvedemel  
  • ½ tsk. salt
  • 2 dl lunken vand 

Salviesmør:

  • 100 g smør
  • 5 salvieblade 

Fremgangsmåde

Pasta:

  1. Ælt ærtemel sammen med hvedemel, vand og salt
  2. Ælt i 10-15 minutter til dejen er glat og ensartet
  3. Sæt dejen i køleskabet i 30 minutter
  4. Mens dejen hviler i køleskabet forberedes topping til pasta retten 
  5. Efter 30 minutter tages dejen ud og rulles på en pastamaskine. Husk at drysse godt med mel på dejen undervejs, så den ikke klistrer sammen 
  6. Bring vand med salt i kog i en gryde
  7. Kog pastaen i 1-2 minutter
  8. Hæld vandet fra og anret


Salviesmør:

  1. Brun smøret i en gryde ved middelvarme med salvieblade. Lad smøret bruse op indtil det er brunet. 
  2. Tag gryden med det brunede salviesmør af blusset. 

Servér de kogte pasta med brunet salviesmør og ristet brød, eller denne lækre lune linsesalat med grillede grønt og feta som tilbehør

Dansk Ærtemel

Mel af Ingrid ærter har en mild smag af ærter, let sødme med noter af majs og nødder. Ingrid ærtemel minder i udseende og anvendelsesmuligheder om kikærtemel, og kan derfor anvendes som alternativ.

→ Køb Dansk Ærtemel