
Nem opskrift på lækker hjemmelavet pasta med dansk ærtemel og uden æg. Servér med simpel salviesmør, og du har en enkel pastaret med få ingredienser.
Forberedelse 45 min / Tilberedning 15 min / I alt 1 t
Denne opskrift giver til 4 portioner
Ingredienser
Hjemmelavet pastadej:
- 1 dl (70 g) Dansk Ærtemel
- 5 dl økologisk hvedemel
- ½ tsk. salt
- 2 dl lunken vand
Salviesmør:
- 100 g smør
- 5 salvieblade
Fremgangsmåde
Pasta:
- Ælt ærtemel sammen med hvedemel, vand og salt
- Ælt i 10-15 minutter til dejen er glat og ensartet
- Sæt dejen i køleskabet i 30 minutter
- Mens dejen hviler i køleskabet forberedes topping til pasta retten
- Efter 30 minutter tages dejen ud og rulles på en pastamaskine. Husk at drysse godt med mel på dejen undervejs, så den ikke klistrer sammen
- Bring vand med salt i kog i en gryde
- Kog pastaen i 1-2 minutter
- Hæld vandet fra og anret
Salviesmør:
- Brun smøret i en gryde ved middelvarme med salvieblade. Lad smøret bruse op indtil det er brunet.
- Tag gryden med det brunede salviesmør af blusset.
Servér de kogte pasta med brunet salviesmør og ristet brød, eller denne lækre lune linsesalat med grillede grønt og feta som tilbehør.