Hjemmelavet pasta med ærtemel og salviesmør

Af Pure Dansk™

Hjemmelavet pasta med ærtemel og salviesmør - Pure Dansk™
Uden æg
Uden æg
Hjemmelavet pasta med ærtemel og salviesmør - Pure Dansk™

Nem opskrift på lækker hjemmelavet pasta med dansk ærtemel og uden æg. Servér med simpel salviesmør, og du har en enkel pastaret med få ingredienser.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Hjemmelavet pasta med ærtemel og salviesmør

Antal
4 portioner
Tid
1 time

Ingredienser

Hjemmelavet pastadej

  • 1 dl (70 g) Dansk Ærtemel
  • 5 dl økologisk hvedemel  
  • ½ tsk. salt
  • 2 dl lunken vand 
  • Salviesmør

  • 100 g smør
  • 5 salvieblade 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Pasta

  • Ælt ærtemel sammen med hvedemel, vand og salt.
  • Ælt i 10-15 minutter til dejen er glat og ensartet.
  • Sæt dejen i køleskabet i 30 minutter.
  • Mens dejen hviler i køleskabet forberedes topping til pasta retten.
  • Efter 30 minutter tages dejen ud og rulles på en pastamaskine. Husk at drysse godt med mel på dejen undervejs, så den ikke klistrer sammen.
  • Bring vand med salt i kog i en gryde.
  • Kog pastaen i 1-2 minutter.
  • Hæld vandet fra og anret.
  • Salviesmør

  • Brun smøret i en gryde ved middelvarme med salvieblade. Lad smøret bruse op indtil det er brunet. 
  • Tag gryden med det brunede salviesmør af blusset. 
  • Serveringsforslag

    Servér de kogte pasta med brunet salviesmør og ristet brød, eller denne lækre lune linsesalat med grillede grønt og feta som tilbehør

    Italiensk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter