Fortsæt til indhold
Cremet nem græskarsuppe med dejlig fyldig smag og varme krydderier. Crunchy Ingrid ærter på toppen er det perfekte tilbehør, for et sprødt bid.
Danske Ingrid Ærter
Græskarsuppe med crunchy Ingrid ærter
4 personer
50 minutter
Ingredienser
1 hokkaido græskar 4 spsk. olie 1 tsk. kanel 1 tsk. spidskommen 1 stort løg 2 fed hvidløg 2-3 cm frisk ingefær 1-2 tsk. karry 1 l grøntsagsbouillon 1 dl fløde
Til topping
½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter 2 spsk. olie Creme fraiche Salt
Hold skærmen tændt
Sådan gør du
Crunchy Ingrid ærter
Skyl Ingrid ærterne og læg dem i blød i rigeligt vand i minimum 12 timer i køleskabet Hæld vandet fra og kog dem i 20-25 min. Tænd ovnen på 200C varmluft. Fordel de kogte ærter på en bageplade beklædt med bagepapir og bland dem med olie. Drys med salt. Stil til side.
Græskarsuppe
Skyl græskar og skær midt over og fjern kernerne. Skær det i mindre tern og fordel på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld olie over og krydre med salt, kanel og spidskommen. Bag græskartern og Ingrid ærter i 20-25 min. til de er henholdsvis møre og crunchy. Imens pil løg og hvidløg. Snit det fint. Riv ingefæren fint. Varm en gryde op og steg løg og hvidløg til løgene er klare. Tilsæt ingefær og karry og rist det i 2-3 min. Tilsæt bagte græskartern sammen med boullion. Blend suppen. Kom fløde i og giv den et opkog. Smag til salt og peber.
Serveringsforslag
Servér din varme græskarsuppe toppet med creme fraiche og crunchy Ingrid ærter.
Produkter
Pure Dansk gør det nemmere at få linser, ærter og bønner på tallerkenen og få dem så lokalt som muligt, nemlig dyrket på de danske marker. Hele vejen fra jord til bord foregår i Danmark, hvor de høstes, renses og pakkes, før de lander på dit spisebord.
→ Alle produkter
Få knasende, sprøde nyheder i din indbakke. Tilmeld dig og modtag inspiration, opskrifter og viden om vores danske økologiske linser, ærter og bønner.