Lagkage med flødecreme, bær og bunde med Ingrid ærter
Af Pure Dansk™
Lækker og frisk lagkage med hjemmelavede lagkagebunde fyldt med masser af flødecreme, hindbærsyltetøj og friske bær. Helt som den lagkage, vores farmor altid laver. Den perfekte lagkage til dine fødselsdagsgæster og andre fester.
Skyl Ingrid ærterne, og iblødsæt dem i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. Hæld iblødsætningsvandet fra. Kog Ingrid ærterne i rigeligt vand i 25-30 minutter, til de er helt møre. Hæld kogevandet fra, og lad dem køle af.
Hjemmelavet vaniljecreme
Lav vaniljecremen inden lagkagebundene, så den kan nå at køle af og sætte sig.
Kom æggeblommer, sødmælk, sukker, maizena, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde, og rør det sammen. Varm cremen op under middelvarme, mens der piskes let. Tag gryden af varmen, så snart cremen begynder at tykne. Kom cremen i en skål, og sæt den på køl med tætsluttende husholdnings-film om skålen.
Lagkagebunde
Kom æg, sukker og vaniljesukker i en skål, og pisk det til en luftig æggesnaps. Blend de kogte Ingrid ærter i æggesnapsen med en foodprocessor eller en blender.
Bland hvedemel, kartoffelmel, bagepulver og salt sammen i en skål. Sigt melblandingen i skålen med æggesnapsen, og vend forsigtigt det hele sammen med en dejskraber.
Smør lagkageformene med smør. En springform (22 cm i diameter) kan alternativt anvendes, hvis du ikke har lagkageforme. Fordel dejen i lagkageformene eller i springformen. Lav gerne en fordybning med fingeren i midten af dejen, så den ikke hæver op i midten under bagningen i ovnen.
Bag lagkagebundene ved 175 grader varmluft i 8-10 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte. Anvendes en springform, skal bunden bages i 25-30 minutter. Lad bundene køle helt af i formen, inden de forsigtigt skæres fri. Anvendes en springform, skæres ”kagen” i 3 lige tykke lagkagebunde med en skarp kniv.
Lagkagebundene kan sagtens bages dagen i forvejen, og de kan også fryses ned.
Læg et stykke bagepapir imellem hver bund, inden de lægges i fryseren.
Flødecreme
Mens lagkagebundene køler af, laves flødecremen.
Pisk al fløden til flødeskum i en skål. Tag vaniljecremen ud af køleskabet, og vend halvdelen af flødeskummet med vaniljecremen til en lækker flødecreme. Gem resten af flødeskummet, da det skal bruges til at toppe lagkagen med sammen med friske bær.
Find et kagefad eller et rundt fad, som lagkagen kan samles på. Start med at lægge en kagebund på fadet, og smør med 2 spsk. hindbærmarmelade efterfulgt af et godt lag flødecreme. Placér en lagkagebund ovenpå, og smør den med 2 spsk. marmelade og et lag flødecreme. Læg den sidste laglagebund på, og fordel flødeskummet ud over hele kagen. Pynt kagen med masser af friske bær.
Pure Dansk gør det nemmere at få linser, ærter og bønner på tallerkenen og få dem så lokalt som muligt, nemlig dyrket på de danske marker. Hele vejen fra jord til bord foregår i Danmark, hvor de høstes, renses og pakkes, før de lander på dit spisebord.