Pizzasnegle er altid et sikkert hit, særligt i børnefamilien. Prøv denne version med linsefyld. De er både svampede og snaskede, som pizzasnegle skal være.
Kom lunkent vand i en skål, og oplæs gæren heri. Tilsæt først rugmel og herefter hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen godt sammen enten på en røremaskine eller i hånden. Kom saltet i dejen, og ælt i yderligere et par minutter. Lad dejen hæve i 1 time et lunt sted med et rent viskestykke over.
Linsefyld
Imens dejen hæver, laves linsefyldet. Skyl og kog Anicia linserne i 20-25 minutter i rigeligt, letsaltet vand. Hæld vandet fra de kogte linser, og stil dem til side.
Snit løg, hvidløg og peberfrugt fint. Kom olie på en pande, og steg først hvidløg og løg ved jævn varme i et par minutter. Tilsæt peberfrugt og kogte linser, og steg det i yderligere 5 minutter. Tilsæt oregano, basilikum, tomat-puré og vand, og rør linsefyldet godt sammen. Smag til med salt og peber, og stil linsefyldet til side.
Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til en aflang firkant med en tykkelse på cirka ½ cm. Fordel linsefyldet på dejen, og drys med ⅔ af den revne ost. Rul dejen sammen på den lange led, som en roulade. Skær 15 snegle. Kom dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve ved stuetemperatur i 20 minutter med et viskestykke over.
Drys resten af osten på pizzasneglene, og bag dem ved 200 grader varm-luft i 15-20 minutter, til de er gyldne.
Lad dem afkøle på en bagerist før servering, og nyd dem lune eller kolde.
Serveringsforslag
Pizzasneglene er perfekte til madpakken eller som eftermiddagssnack. De er også fryseegnet.
Tip
Du kan sagtens erstatte rugmel i denne opskrift med ærtemel.
Pure Dansk gør det nemmere at få linser, ærter og bønner på tallerkenen og få dem så lokalt som muligt, nemlig dyrket på de danske marker. Hele vejen fra jord til bord foregår i Danmark, hvor de høstes, renses og pakkes, før de lander på dit spisebord.