Karamelliseret fennikel med Anicia linser og citron

Af Pure Dansk™

Karamelliserede fennikel med Anicia linser og citron - Pure Dansk™
Vegetarisk
Vegetarisk
Karamelliserede fennikel med Anicia linser og citron - Pure Dansk™

Karamelliserede fennikel med Anicia linser, citron og kål, toppet med parmesan. God som tilbehør til f.eks. gryderetter eller pastaretter.

Fennikel får en ny rolle, når den karamelliseres og serveres med proteinrige Anicia linser og friskpresset citron

Tekstur og smag går hånd i hånd i dette nordiske bud på en moderne vegetarret. Den karamelliserede fennikel møder den nøddeagtige smag fra Anicia linser og et frisk strejf af citron i denne elegante og enkle ret.

Kombinationen af sødme, syre og umami gør måltidet ideelt som tilbehør, som en let hovedret eller frokostservering – især til dem, der søger et plantebaseret alternativ med dybde.

En smuk og smagfuld vegetarret, der egner sig til både hverdag og gæstemiddag, når du vil have grønne måltider med substans.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Karamelliseret fennikel med Anicia linser og citron

Antal
4 personer
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • 1,5 dl (135 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 2 fennikel
  • 1 spsk fennikelfrø
  • 1 citron, skal og saft herfra
  • 2-3 kviste frisk timian
  • 3-4 stilke grønkål eller palmekål
  • 1 dl vand
  • 50 g smør
  • Olie til stegning
  • Salt og peber
  • Topping

  • Fast modnet ost, Vesterhavsost, Arla unika havgus 12, alternativt parmesan 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl Anicia linserne og kog i ca. 25 minutter i rigeligt letsaltet vand 
  • Skyl begge fennikel. Den ene fennikel skæres i både på den lange led i 4-6 både afhængig af størrelsen og den anden fintsnittes. Gem toppene fra begge fennikel.
  • Varm en pande med olie til middelvarme og kom fennikelbådene på panden, indtil de har en brunet overflade. Skru ned for varmen og tilføj en klat af smørret og den friske timian. Krydr med salt. 
  • Kom bådene over på en tallerken og stil dem til side. 
  • Varm panden op til middelvarme igen og tilføj lidt olie. Tilsæt fintsnittet fennikel og steg til de er gyldne og tager farve. Når de har en blød konsistens og har fået en let bruning, tilføjes fennikelfrø og steges med i 4-5 min.
  • Skyl og pluk grønkålen ved at fjerne stokken.
  • Tilføj kogte linser, saft og skal fra citronen, vand og plukket grønkål
  • Lad det hele stege til grønkålen er faldet sammen og væsken fra panden er fordampet. Tilsæt smør og finthakkede fennikeltoppe. Rør rundt, og lad smørret smelte. 
  • Anret linseblandingen på en tallerken, top med fennikel skåret i både og revet modnet ost.