Enkel spansk inspireret tapasret, som oprindeligt er krydrede kikærter med spinat. Nyd den som en ret i sig selv med ristet brød, eller lad den indgå som en del af flere små retter.
Tilbehør: Ristet brød med grillet gedeost og frisk timian
1 stk. Gedeost (180 g)
4 skiver lyst brød
Olivenolie
Frisk timian, eller anden krydderurte
Hold skærmen tændt
Sådan gør du
Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne og kog dem i 20-25 minutter i letsaltet vand. Hæld vandet fra.
Mens ærterne koger gøres de øvrige ingredienser klar.
Hak løg og hvidløg fint, og skyl den friske spinat.
Fjern kernerne fra chilipeberen, og hak den fint.
Varm en pande med olie, og svits løg, hvidløg og hakket chili peber.
Tilsæt spidskommen og paprika, og vend det i løgblandingen.
Tilsæt spinat og steg det på panden til det falder let sammen.
Tilsæt de kogte gule Ingrid ærter, og 1 spsk. rød balsamico.
Lad det simre i 3 minutter, og smag til med salt og peber.
Ristet brød med grillet gedeost og frisk timian
Tænd ovnen på 200 °C (varmluft).
Beklæd en bageplade med bagepapir, og fordel brødet på bagepladen.
Pensl de 4 skiver brød med olivenolie.
Skær gedeosten i skiver, og fordel det ovenpå brødet.
Kom brødet i den varme ovn i ca. 8 minutter indtil let smeltet og brun.
Tag det ristede brød med grillet gedeost ud af ovnen og anret det med frisk timian.
Serveringsforslag
Servér de krydrede Ingrid ærter med spinat med sprøde skiver ristet brød med grillet gedeost. Prøv også vores friske tomatsalat med linser, som et let og enkelt tilbehør til denne ret.
Produkter
Pure Dansk gør det nemmere at få linser, ærter og bønner på tallerkenen og få dem så lokalt som muligt, nemlig dyrket på de danske marker. Hele vejen fra jord til bord foregår i Danmark, hvor de høstes, renses og pakkes, før de lander på dit spisebord.