Gratineret spidskål med gråærter, ost og brune svampe

Af Pure Dansk™

Gratineret spidskål med gråærter, ost og brune svampe - Pure Dansk™
Vegetarisk
Vegetarisk
Gratineret spidskål med gråærter, ost og brune svampe - Pure Dansk™

En lækker varm og fyldig ret med spidskål i ovnen. Ostegratineret spidskål med ricotta, svampe og gråærter er en god vinterret, som alternativ til salat eller grøn hovedret.

Vegetarisk hverdagsfavorit med spidskål, gråærter og gratineret ost

Gratineret spidskål bliver endnu mere indbydende, når den kombineres med proteinrige gråærter, smeltet ost, smagsfulde brune svampe og drysset med salte kapers på toppen. En vegetarisk ovnret, der balancerer sprødhed, umami og cremet fylde i hver eneste bid.

Lad retten hygge sig i ovnen, og glæd familien med nem hverdagsret fuld af smag og tekstur. Et lækkert og bæredygtigt måltid, der passer perfekt til dig, der leder efter grønne alternativer, og hvor hverdagen tilsiger en enkel, nærende og smagfuld ret, der passer perfekt ind i en travl kalender.

Kan spises for sig, eller eventuelt sammen med grøntsagsdeller med ærtemel, som passer godt ind i en vegetarisk madplan.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Gråærter.

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Gratineret spidskål med gråærter, ost og brune svampe

Antal
4 personer
Tid
1 time og 15 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Gråærter 
  • 1 spidskål
  • 300 g brune champignon
  • 4 skiver daggammelt brød
  • 1 fed hvidløg
  • 2-3 spsk. olie
  • 250 g Ricotta
  • 50 g Arla Unika Havgus 8, alternativt parmesan 
  • 1 citron, saft og skal 
  • 2 tsk. kapers
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog gråærterne i 30-35 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra og lad gråærterne køle af.
  • Tænd ovnen på 200°C varmluft.
  • Skær spidskålen i kvarte på langs. 
  • Rens champignon for evt. snavs og skær dem i kvarte.
  • Skær brødet i mundrette stykker. Varm en pande op med olie og steg brød og champignon sammen med hakkede hvidløg i ca. 3-5 minutter.
  • Find et ovnfast fad og læg de kvarte spidskål heri sammen med de kogte gråærter. Fordel brød og champignon over dette. Drys med salt og peber.
  • Top fadet med ricotta, citronsaft og revet Arla Unika Havgus.  
  • Sæt fadet i ovnen i 20-25 minutter, til osten er smeltet, og spidskålen er mør.
  • Top med citronskal og hakkede kapers inden servering
  • Serveringsforslag

    Servér som et grønt måltid eller et alternativ til salaten.