Gratineret spidskål med gråærter, ost og brune svampe

Af Pure Dansk™

Gratineret spidskål med gråærter, ost og brune svampe - Pure Dansk™
Gratineret spidskål med gråærter, ost og brune svampe - Pure Dansk™

En lækker varm og fyldig ret med spidskål i ovnen. Ostegratineret spidskål med ricotta, svampe og gråærter er en god vinterret, som alternativ til salat eller grøn hovedret.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Gråærter.

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Gratineret spidskål med gråærter, ost og brune svampe

Antal
4 personer
Tid
1 time og 15 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Gråærter 
  • 1 spidskål
  • 300 g brune champignon
  • 4 skiver daggammelt brød
  • 1 fed hvidløg
  • 2-3 spsk. olie
  • 250 g Ricotta
  • 50 g Arla Unika Havgus 8, alternativt parmesan 
  • 1 citron, saft og skal 
  • 2 tsk. kapers
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Gråærterne i 30-35 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra og lad gråærterne køle af.
  • Tænd ovnen på 200°C varmluft.
  •  Skær spidskålen i kvarte på langs. 
  • Rens champignon for evt. snavs og skær dem i kvarte.
  • Skær brødet i mundrette stykker. Varm en pande op med olie og steg brød og champignon sammen med hakkede hvidløg i ca. 3-5 min.
  • Find et ovnfast fad og læg de kvarte spidskål heri sammen med de kogte grå ærter. Fordel brød og champignon over dette. Drys med salt og peber.
  • Top fadet med ricotta, citronsaft og revet Arla Unika Havgus.  
  • Sæt fadet i ovnen i 20-25 min. til osten er smeltet og spidskålen er mør.
  • Top med citronskal og hakkede kapers inden servering.
  • Serveringsforslag

    Servér som et grønt måltid eller et alternativ til salaten.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter