Gratineret spidskål med gråærter, ost og brune svampe - Pure Dansk™

Gratineret spidskål med gråærter, ost og brune svampe

Af Pure Dansk™

Gratineret spidskål med gråærter, ost og brune svampe - Pure Dansk™

En lækker varm og fyldig ret med spidskål i ovnen. Ostegratineret spidskål med ricotta, svampe og gråærter er en god vinterret, som alternativ til salat eller grøn hovedret. 

Forberedelse 20 min / Tilberedning 55 min / I alt 1 t 15 min 
Opskriften giver til 4 personer 

Ingredienser 

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Gråærter
  • 1 spidskål
  • 300 g brune champignon
  • 4 skiver daggammelt brød
  • 1 fed hvidløg
  • 2-3 spsk olie
  • 250 g Ricotta
  • 50 g Arla Unika Havgus 8, alternativt parmesan 
  • 1 citron, saft og skal 
  • 2 tsk kapers

Fremgangsmåde

Dagen før: 

  1. Skyl de tørrede Gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 

På dagen:

  1. Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Gråærterne i 30-35 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra og lad gråærterne køle af.
  2. Tænd ovnen på 200°C varmluft 
  3.  Skær spidskålen i kvarte på langs. 
  4. Rens champignon for evt. snavs og skær dem i kvarte.
  5. Skær brødet i mundrette stykker. Varm en pande op med olie og steg brød og champignon sammen med hakkede hvidløg i ca. 3-5 min.
  6. Find et ovnfast fad og læg de kvarte spidskål heri sammen med de kogte grå ærter. Fordel brød og champignon over dette. Drys med salt og peber.
  7. Top fadet med ricotta, citronsaft og revet Arla Unika Havgus.  
  8. Sæt fadet i ovnen i 20-25 min. til osten er smeltet og spidskålen er mør.
  9. Top med citronskal og hakkede kapers inden servering.  
Servér som et grønt måltid eller et alternativ til salaten