
En lækker varm og fyldig ret med spidskål i ovnen. Ostegratineret spidskål med ricotta, svampe og gråærter er en god vinterret, som alternativ til salat eller grøn hovedret.
Forberedelse 20 min / Tilberedning 55 min / I alt 1 t 15 min
Opskriften giver til 4 personer
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Gråærter
- 1 spidskål
- 300 g brune champignon
- 4 skiver daggammelt brød
- 1 fed hvidløg
- 2-3 spsk olie
- 250 g Ricotta
- 50 g Arla Unika Havgus 8, alternativt parmesan
- 1 citron, saft og skal
- 2 tsk kapers
Fremgangsmåde
Dagen før:
- Skyl de tørrede Gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
På dagen:
- Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Gråærterne i 30-35 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra og lad gråærterne køle af.
- Tænd ovnen på 200°C varmluft
- Skær spidskålen i kvarte på langs.
- Rens champignon for evt. snavs og skær dem i kvarte.
- Skær brødet i mundrette stykker. Varm en pande op med olie og steg brød og champignon sammen med hakkede hvidløg i ca. 3-5 min.
- Find et ovnfast fad og læg de kvarte spidskål heri sammen med de kogte grå ærter. Fordel brød og champignon over dette. Drys med salt og peber.
- Top fadet med ricotta, citronsaft og revet Arla Unika Havgus.
- Sæt fadet i ovnen i 20-25 min. til osten er smeltet og spidskålen er mør.
- Top med citronskal og hakkede kapers inden servering.