Nem og lækker sommerdessert med rabarberkompot, bær, flødeskum og gråærter. Gråærternes noter af hasselnødder passer perfekt til det syrlige fra bær og cremede fra fløden.
Forberedelse 35 min / Tilberedning 15 min / I alt 45 min
Opskriften giver til 4 personer
Ingredienser
- ½ dl (45 g) tørrede Danske Gråærter
- 2 dl fløde
- 200 g danske bær, hvad der er i sæson (hindbær, jordbær, kirsebær, stikkelsbær, ribs, solbær)
Rabarberkompot
- 150 g rabarber
- 1½ dl sukker
- ½ dl vand
Fremgangsmåde
Dagen før:
- Skyl de tørrede Gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
På dagen:
- Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne og kog i 30-35 minutter, i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra og lad gråærterne køle helt af.
- Skyl og skær rabarber i mindre stykker
- Kog rabarber, sukker og vand op i en gryde, indtil rabarberne er møre, cirka 10 minutter. Lad rabarberkompotten køle helt af.
- Pisk fløden let og luftig til flødeskum
- Skær bær i mindre stykker
- Hak gråærterne groft
- I et glas eller skål fordeles 1 spsk. rabarberkompot i bunden, efterfulgt af flødeskum, bær og gråærter skiftevis i to lag.