Sommersymfoni med bær og gråærter

Af Pure Dansk™

Sommersymfoni med bær og gråærter
Sommersymfoni med bær og gråærter

Nem og lækker sommerdessert med rabarberkompot, bær, flødeskum og gråærter. Gråærternes noter af hasselnødder passer perfekt til det syrlige fra bær og cremede fra fløden.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Gråærter.

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Sommersymfoni med bær og gråærter

Antal
4 personer
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Gråærter
  • 2 dl fløde
  • 200 g danske bær, hvad der er i sæson (hindbær, jordbær, kirsebær, stikkelsbær, ribs, solbær)  
  • Rabarberkompot

  • 150 g rabarber
  • 1½ dl sukker 
  • ½ dl vand 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne og kog i 30-35 minutter, i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra og lad gråærterne køle helt af.  
  • Skyl og skær rabarber i mindre stykker.
  • Kog rabarber, sukker og vand op i en gryde, indtil rabarberne er møre, cirka 10 minutter. Lad rabarberkompotten køle helt af. 
  • Pisk fløden let og luftig til flødeskum.
  • Skær bær i mindre stykker.
  • Hak gråærterne groft.
  • I et glas eller skål fordeles 1 spsk. rabarberkompot i bunden, efterfulgt af flødeskum, bær og gråærter skiftevis i to lag. 
  • Børnevenlig Sommer Dessert

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter