Glutenfri tærtedej med ærtemel

Af Pure Dansk™

Glutenfri tærtedej med ærtemel
Glutenfri
Glutenfri
Uden æg
Uden æg
Vegetarisk
Vegetarisk
Glutenfri tærtedej med ærtemel

Nem tærtedej med ærtemel - kun 4 ingredienser og du har en dejlig smagfuld tærte, som kan fyldes med alverdens grønt og danske bælgfrugter.

Glutenfri tærtedej med protein fra ærtemel

Tærte er en perfekt måde at få tømt køleskabet for kedelige grøntsager og undgå madspild på, og med en tærte får du også nemt et mættende og sundt måltid til hele familien på ingen tid.

Når du bager med ærtemel, får du en ærtedej, der både er glutenfri og rig på planteprotein og sunde kostfibre. Den let nøddeagtige smag fra bælgfrugterne passer godt til både salte og søde tærtefyld, samtidig med at dejen får en smuk, gylden farve. En oplagt base til dig, der ønsker at bage uden hvede og samtidig få mere næring ind i bagværket.

Se vores forslag til tærte fyldt med laks, spinat og Anicia linser, tærte med broccoli, hestebønner, hytteost og svampe, tærte med grøntsager, Anicia linser og karamelliserede løg

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk ærtemel.

Dansk ærtemel

Dansk ærtemel

Glutenfri tærtedej med ærtemel

Antal
1 tærtebund
Tid
15 minutter

Ingredienser

  • 200 g Dansk Ærtemel
  • 1 dl cremefraiche 
  • 100 g smør
  • ½ tsk. salt 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Bland ærtemel og salt, og smuldr det kolde smør heri med hænderne.
  • Tilsæt cremefraiche og rør rundt med en ske.
  • Smør et tærtefad med smør.
  • Udrul dejen på et stykke papir, eller tryk direkte ud i formen med fingrene.
  • Prik små huller i dejen med en gaffel.
  • Forbag dejen i ovnen i 5 minutter på 175 °C varmluft.
  • Serveringsforslag

    Tærtedejen kan bruges til mange forskellige tærtevariationer.