
Nem tærtedej med ærtemel - kun 4 ingredienser og du har en dejlig smagfuld tærte, som kan fyldes med alverdens grønt og danske bælgfrugter.
Forberedelse 10 min / Tilberedning 5 min / I alt 15 min
Opskriften giver til 1 tærte
Ingredienser
Glutenfri tærtedej
- 200 g Dansk Ærtemel
- 1 dl cremefraiche
- 100 g smør
- ½ tsk. salt
Fremgangsmåde
- Bland ærtemel og salt, og smuldre det kolde smør heri med hænderne
- Tilsæt cremefraiche og rør rundt med en ske
- Smør et tærtefad med smør
- Udrul dejen på et stykke papir eller dejen direkte ud i formen med fingrene
- Prik små huller i dejen med en gaffel
- Forbag dejen i ovnen i 5 minutter på 175 °C varmluft
Tærte er en perfekt måde at få tømt køleskabet for kedelige grøntsager og undgå madspild, og en mættende måde at få et helt måltid til hele familien på ingen tid. Tærtedejen med ærtemel er glutenfri, fuld af protein og kostfibre og en god basis for tærte. Se vores forslag til tærte fyldt med med laks, spinat og Anicia linser, tærte med broccoli, hestebønner, hytteost og svampe, tærte med grøntsager, Anicia linser og karamelliserede løg.