Nem glutenfri tærtedej med ærtemel - Pure Dansk™

Glutenfri tærtedej med ærtemel

Af Pure Dansk

Nem glutenfri tærtedej med ærtemel - Pure Dansk™

Nem tærtedej med ærtemel - kun 4 ingredienser og du har en dejlig smagfuld tærte, som kan fyldes med alverdens grønt og danske bælgfrugter

Forberedelse 10 min / Tilberedning 5 min / I alt 15 min
Opskriften giver til 1 tærtebund

Ingredienser 

Glutenfri tærtedej


Fremgangsmåde

  1. Bland ærtemel og salt, og smuldre det kolde smør heri med hænderne
  2. Tilsæt cremefraiche og rør rundt med en ske 
  3. Smør et tærtefad med smør
  4. Udrul dejen på et stykke papir eller dejen direkte ud i formen med fingrene 
  5. Prik små huller i dejen med en gaffel 
  6. Forbag dejen i ovnen i 5 minutter på 175 °C varmluft 

Tærte er en perfekt måde at få tømt køleskabet for kedelige grøntsager og undgå madspild, og en mættende måde at få et helt måltid til hele familien på ingen tid. Tærtedejen med ærtemel er glutenfri, fuld af protein og kostfibre og en god basis for tærte. Se vores forslag til tærte fyldt med med laks, spinat og Anicia linser, tærte med broccoli, hestebønner, hytteost og svampe, tærte med grøntsager, Anicia linser og karamelliserede løg

Dansk Ærtemel

Mel af Ingrid ærter har en mild smag af ærter, let sødme med noter af majs og nødder. Ingrid ærtemel minder i udseende og anvendelsesmuligheder om kikærtemel, og kan derfor anvendes som alternativ.

→ Køb Dansk Ærtemel