Lækre juleboller med ærtemel, chokolade, appelsin og rosiner - Pure Dansk™

Juleboller med ærtemel

Af Pure Dansk™

Lækre juleboller med ærtemel, chokolade, appelsin og rosiner - Pure Dansk™

Bløde krydrede juleboller med ærtemel, kardemomme, kanel, rosiner og chokolade. Smager skønt både med og uden smør. 

Forberedelse 20 min / Hævning 50 min / Tilberedning 20 min / I alt 1 t og 30 min 
Opskriften giver 12 stk. 

Ingredienser 

  • 1½ dl (210 g) Dansk Ærtemel
  • 6-7 dl hvedemel
  • 3½ dl sødmælk
  • 25 g gær
  • 3 spsk. sukker
  • 1 æg
  • 1½ tsk kardemomme 
  • 2½ tsk kanel
  • Skal af 1 appelsin 
  • 1 tsk salt 
  • 100 g blødt smør 
  • 80 g mørk Chokolade
  • 1 dl rosiner 
  • Perlesukker og hakket mandler eller hasselnødder til pynt    

Fremgangsmåde

  1. Rør sukker og gær ud i sødmælken, tilsæt ægget og pisk. 
  2. Tilsæt hvedemel, ærtemel, kardemomme, kanel og revet appelsinskal og ælt til en ensartet dej i 5 min. Tilsæt salt og ælt yderligere 2 min. 
  3. Skær smørret i tern og ælt det i dejen til den bliver blank og slipper skålens kanter. Tilsæt grofthakket chokolade og rosiner og ælt det hurtigt ind i dejen. 
  4. Lad dejen hæve under et klæde til dobbelt størrelse, i ca. 30 min. 
  5. Kom dejen ud på et meldrysset bord, del den i 12 stykker og form dem til boller.
  6. Placer bollerne tæt i en bradepande og lad dem efterhæve under et klæde i 20 min. Forvarm imens ovnen til 200° C alm ovn. 
  7. Pisk ægget og pensl bollerne med det, drys dem med perlesukker og hakket nødder.
  8. Bag bollerne i ca. 15-20 min. til de er gyldne.

Nyd julebollerne lune med smør.
Velegnede til at fryse ned, hvis de ikke spises med det samme. 

Dansk Ærtemel

Mel af Ingrid ærter har en mild smag af ærter, let sødme med noter af majs og nødder. Ingrid ærtemel minder i udseende og anvendelsesmuligheder om kikærtemel, og kan derfor anvendes som alternativ.

→ Køb Dansk Ærtemel