Juleboller med ærtemel

Af Pure Dansk™

Lækre juleboller med ærtemel, chokolade, appelsin og rosiner - Pure Dansk™
Fryseegnet
Fryseegnet
Lækre juleboller med ærtemel, chokolade, appelsin og rosiner - Pure Dansk™

Bløde krydrede juleboller med ærtemel, kardemomme, kanel, rosiner og chokolade. Smager skønt både med og uden smør.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Juleboller med ærtemel

Antal
12 stk.
Tid
40 minutter

Ingredienser

  • 1½ dl (210 g) Dansk Ærtemel
  • 6-7 dl hvedemel
  • 3½ dl sødmælk
  • 25 g gær
  • 3 spsk. sukker
  • 1 æg
  • 1½ tsk kardemomme 
  • 2½ tsk kanel
  • Skal af 1 appelsin 
  • 1 tsk salt 
  • 100 g blødt smør 
  • 80 g mørk Chokolade
  • 1 dl rosiner 
  • Perlesukker og hakket mandler eller hasselnødder til pynt
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Rør sukker og gær ud i sødmælken, tilsæt ægget og pisk. 
  • Tilsæt hvedemel, ærtemel, kardemomme, kanel og revet appelsinskal og ælt til en ensartet dej i 5 min. Tilsæt salt og ælt yderligere 2 min. 
  • Skær smørret i tern og ælt det i dejen til den bliver blank og slipper skålens kanter. Tilsæt grofthakket chokolade og rosiner og ælt det hurtigt ind i dejen. 
  • Lad dejen hæve under et klæde til dobbelt størrelse, i ca. 30 min. 
  • Kom dejen ud på et meldrysset bord, del den i 12 stykker og form dem til boller.
  • Placer bollerne tæt i en bradepande og lad dem efterhæve under et klæde i 20 min. Forvarm imens ovnen til 200° C alm ovn. 
  • Pisk ægget og pensl bollerne med det, drys dem med perlesukker og hakket nødder.
  • Bag bollerne i ca. 15-20 min. til de er gyldne.
  • Serveringsforslag

    Nyd julebollerne lune med smør.

    Tip

    Velegnede til at fryse ned, hvis de ikke spises med det samme. 

    Børnevenlig Jul Boller Bagværk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter