
Bløde krydrede juleboller med ærtemel, kardemomme, kanel, rosiner og chokolade. Smager skønt både med og uden smør.
Forberedelse 20 min / Hævning 50 min / Tilberedning 20 min / I alt 1 t og 30 min
Opskriften giver 12 stk.
Ingredienser
- 1½ dl (210 g) Dansk Ærtemel
- 6-7 dl hvedemel
- 3½ dl sødmælk
- 25 g gær
- 3 spsk. sukker
- 1 æg
- 1½ tsk kardemomme
- 2½ tsk kanel
- Skal af 1 appelsin
- 1 tsk salt
- 100 g blødt smør
- 80 g mørk Chokolade
- 1 dl rosiner
- Perlesukker og hakket mandler eller hasselnødder til pynt
Fremgangsmåde
- Rør sukker og gær ud i sødmælken, tilsæt ægget og pisk.
- Tilsæt hvedemel, ærtemel, kardemomme, kanel og revet appelsinskal og ælt til en ensartet dej i 5 min. Tilsæt salt og ælt yderligere 2 min.
- Skær smørret i tern og ælt det i dejen til den bliver blank og slipper skålens kanter. Tilsæt grofthakket chokolade og rosiner og ælt det hurtigt ind i dejen.
- Lad dejen hæve under et klæde til dobbelt størrelse, i ca. 30 min.
- Kom dejen ud på et meldrysset bord, del den i 12 stykker og form dem til boller.
- Placer bollerne tæt i en bradepande og lad dem efterhæve under et klæde i 20 min. Forvarm imens ovnen til 200° C alm ovn.
- Pisk ægget og pensl bollerne med det, drys dem med perlesukker og hakket nødder.
- Bag bollerne i ca. 15-20 min. til de er gyldne.
Nyd julebollerne lune med smør.
Velegnede til at fryse ned, hvis de ikke spises med det samme.