Myslibarer med gråærter

Af Pure Dansk™

Myslibarer med gråærter
Glutenfri
Glutenfri
Myslibarer med gråærter

Sødmefulde, nemme myslibarer med gråærter lige til at komme i madpakken eller have med på farten. I denne opskrift anvendes gråærterne som alternativ til nødder og mandler. Disse myslibarer kan også laves glutenfri ved at anvende glutenfri havregryn.

Haps! Hjemmelavede myslibarer med gråærter giver dig et sund energiboost

Sunde myslibarer behøver ikke komme fra supermarkedet – især ikke når gråærter bringer både nordisk identitet og næringsværdi ind i køkkenet. Den milde smag og høje proteinmængde gør gråærter oplagte i bagværk, og i myslibarer giver de en mættende og nærende base uden behov for tilsat sukker. 

Det er en nem opskrift til dig, der vil prøve noget nyt og lave dine egen myslibarer fra bunden. Du kan også prøve vores myslibarer med Anicia linser, hvor der indgår banan og kerner. 

De passer lige som et lille mellemmål på en travl dag, eller når du vil have et sødt og sundt energiboost på farten. 

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske gråærter.

Danske gråærter

Danske gråærter

Myslibarer med gråærter

Antal
8 myslibarer
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • ¾ dl (67,5 g) tørrede Danske Gråærter
  • 100 g finvalsede havregryn
  • 50 g tørrede tranebær
  • 110 g fast honning
  • Pynt

  • 45 g mørk chokolade
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede gråærter, og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne, og kog dem i 30-35 minutter i rigeligt, letsaltet vand. Hæld kogevandet fra, og lad gråærterne køle helt af.
  • Hak gråærterne og tranebærrene med en kniv, til de er mellemfint hakkede.
  • Bland havregryn, hakkede gråærter og tranebær i en skål.
  • Smelt honningen i en gryde. Det skal kun lige være smeltet og må ikke koge.
  • Hæld den smeltede honning over blandingen med havregryn, gråærter og tranebær, og rør det godt rundt, til du har en klistret og samlet masse.
  • Beklæd et firkantet ildfast fad (cirka 20 x 20 cm) med bagepapir, og hæld massen heri. Pres den godt sammen eventuelt ved at lægge et stykke bagepapir ovenpå og presse med håndfladerne, til overfladen er jævn.
  • Bag myslibarerne i ovnen i 30 minutter ved 180C varmluft.
  • Smelt den mørke chokolade i et vandbad, og pynt myslibarerne med chokoladen.
  • Stil fadet med myslibarerne i køleskabet i 30 minutter, til de er helt afkølede.
  • Tag fadet ud af køleskabet, og skær 8 myslibarer.
  • Serveringsforslag

    Myslibarerne kan også skæres ud og pakkes ind i husholdningsfilm, så de er klar som en snack i madpakken.

    Tip

    Myslibarerne kan holde sig i 5 dage i køleskabet i en lufttæt beholder.

    Denne opskrift finder du i vores Bagebog — Bag med bælgfrugter