Svampepostej med perlebyg og ærtemel - Pure Dansk™

Svampepostej med perlebyg og ærtemel

Af Pure Dansk™

Svampepostej med perlebyg og ærtemel - Pure Dansk™

Hjemmelavet postej med svampe, perlebyg og ærtemel af Ingrid ærter. Cremet og let af smøre ud, som alternativ på rugbrødet. 

Forberedelse 20 min / Tilberedning 35 min / I alt 55 min.
Opskriften giver 4-6 portioner 

Ingredienser

  • ½ dl Dansk Ærtemel
  • 50 g perlebyg
  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 250 g svampe
  • 100 g hasselnødder
  • 1½ spsk Shoyu eller soya
  • 1 håndfuld friskhakket timian 
  • 1½ dl fløde
  • 2 æg
  • Salt
  • friskkværnet peber
  • Olie 

Fremgangsmåde

  1. Skyl perlebyg grundigt i vand og kog i ca. 20 min i letsaltet vand. Der skal være bid i, men de må ikke være hårde. Hæld evt. overskydende vand fra efter kogning, og lad dem køle af.
  2. Hak hvidløg og løg fint og steg i olie til løgene er klare og bløde. Kom løgblandingen i en skål sammen med det afkølede kogte perlebyg.
  3. Rens svampene, hak dem fint og steg i olie til er gyldne, og tilsæt friskhakket timian og shoyu. Steg yderligere 1 minut. Tilsæt de stegte svampe, timian og shoyu i skålen med løg blandingen.
  4. Rist hasselnødderne på en varm tør pande i et par minutter. Gnid de løse skaller af de ristede hasselnødder, og hak dem fint. Tilsæt de hakkede ristede nødder i svampe- og løgblandingen. Smag til med salt og peber.
  5. Til sidst tilsættes fløde og æg, og røres rundt. Saml farsen med ærtemel. Konsistensen skal være sammenhængende og cremet - ikke tør. Hvis farsen er for våd tilsæt lidt mere ærtemel.
  6. Kom farsen i en smurt form, og bag postejen ved 175°C varmluft i 35- 40 minutter.
Servér eventuelt postejen på vores rugbrød med ristede svampe eller rødbeder.