Skyl perlebyg grundigt i vand og kog i ca. 20 min i letsaltet vand. Der skal være bid i, men de må ikke være hårde. Hæld evt. overskydende vand fra efter kogning, og lad dem køle af.
Hak hvidløg og løg fint og steg i olie til løgene er klare og bløde. Kom løgblandingen i en skål sammen med det afkølede kogte perlebyg.
Rens svampene, hak dem fint og steg i olie til er gyldne, og tilsæt friskhakket timian og shoyu. Steg yderligere 1 minut. Tilsæt de stegte svampe, timian og shoyu i skålen med løg blandingen.
Rist hasselnødderne på en varm tør pande i et par minutter. Gnid de løse skaller af de ristede hasselnødder, og hak dem fint. Tilsæt de hakkede ristede nødder i svampe- og løgblandingen. Smag til med salt og peber.
Til sidst tilsættes fløde og æg, og røres rundt. Saml farsen med ærtemel. Konsistensen skal være sammenhængende og cremet - ikke tør. Hvis farsen er for våd tilsæt lidt mere ærtemel.
Kom farsen i en smurt form, og bag postejen ved 175°C varmluft i 35- 40 minutter.
Serveringsforslag
Servér eventuelt postejen på voresrugbrødmed ristede svampe eller rødbeder.