Hjemmelavet postej med svampe, perlebyg og ærtemel af Ingrid ærter. Cremet og let af smøre ud, som alternativ på rugbrødet.
I denne opskrift har vi anvendt vores
Dansk Ærtemel.
Dansk Ærtemel
Del
Svampepostej med perlebyg og ærtemel
4-6 portioner
55 minutter
Ingredienser
½ dl (35 g) Dansk Ærtemel
50 g perlebyg
1 stort løg
1 fed hvidløg
250 g svampe
100 g hasselnødder
1½ spsk Shoyu eller soya
1 håndfuld friskhakket timian
1½ dl fløde
2 æg
Salt
Friskkværnet peber
Olie
Hold skærmen tændt
Sådan gør du
Skyl perlebyg grundigt i vand og kog i ca. 20 min i letsaltet vand. Der skal være bid i, men de må ikke være hårde. Hæld evt. overskydende vand fra efter kogning, og lad dem køle af.
Hak hvidløg og løg fint og steg i olie til løgene er klare og bløde. Kom løgblandingen i en skål sammen med det afkølede kogte perlebyg.
Rens svampene, hak dem fint og steg i olie til er gyldne, og tilsæt friskhakket timian og shoyu. Steg yderligere 1 minut. Tilsæt de stegte svampe, timian og shoyu i skålen med løg blandingen.
Rist hasselnødderne på en varm tør pande i et par minutter. Gnid de løse skaller af de ristede hasselnødder, og hak dem fint. Tilsæt de hakkede ristede nødder i svampe- og løgblandingen. Smag til med salt og peber.
Til sidst tilsættes fløde og æg, og røres rundt. Saml farsen med ærtemel. Konsistensen skal være sammenhængende og cremet - ikke tør. Hvis farsen er for våd tilsæt lidt mere ærtemel.
Kom farsen i en smurt form, og bag postejen ved 175°C varmluft i 35- 40 minutter.
Serveringsforslag
Servér eventuelt postejen på voresrugbrødmed ristede svampe eller rødbeder.
Over 300 gratis opskrifter
Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
Pure Dansk gør det nemmere at få linser, ærter og bønner på tallerkenen og få dem så lokalt som muligt, nemlig dyrket på de danske marker. Hele vejen fra jord til bord foregår i Danmark, hvor de høstes, renses og pakkes, før de lander på dit spisebord.