Svampepostej med perlebyg og ærtemel

Af Pure Dansk™

Svampepostej med perlebyg og ærtemel - Pure Dansk™
Svampepostej med perlebyg og ærtemel - Pure Dansk™

Hjemmelavet postej med svampe, perlebyg og ærtemel af Ingrid ærter. Cremet og let af smøre ud, som alternativ på rugbrødet.

I opskriften er der anvendt Dansk Ærtemel.

Svampepostej med perlebyg og ærtemel

Antal
4-6 portioner
Tid
55 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (35 g) Dansk Ærtemel
  • 50 g perlebyg
  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 250 g svampe
  • 100 g hasselnødder
  • 1½ spsk Shoyu eller soya
  • 1 håndfuld friskhakket timian 
  • 1½ dl fløde
  • 2 æg
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Olie 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl perlebyg grundigt i vand og kog i ca. 20 min i letsaltet vand. Der skal være bid i, men de må ikke være hårde. Hæld evt. overskydende vand fra efter kogning, og lad dem køle af.
  • Hak hvidløg og løg fint og steg i olie til løgene er klare og bløde. Kom løgblandingen i en skål sammen med det afkølede kogte perlebyg.
  • Rens svampene, hak dem fint og steg i olie til er gyldne, og tilsæt friskhakket timian og shoyu. Steg yderligere 1 minut. Tilsæt de stegte svampe, timian og shoyu i skålen med løg blandingen.
  • Rist hasselnødderne på en varm tør pande i et par minutter. Gnid de løse skaller af de ristede hasselnødder, og hak dem fint. Tilsæt de hakkede ristede nødder i svampe- og løgblandingen. Smag til med salt og peber.
  • Til sidst tilsættes fløde og æg, og røres rundt. Saml farsen med ærtemel. Konsistensen skal være sammenhængende og cremet - ikke tør. Hvis farsen er for våd tilsæt lidt mere ærtemel.
  • Kom farsen i en smurt form, og bag postejen ved 175°C varmluft i 35- 40 minutter.
  • Serveringsforslag

    Servér eventuelt postejen på voresrugbrødmed ristede svampe eller rødbeder.