
Hjemmelavet postej med svampe, perlebyg og ærtemel af Ingrid ærter. Cremet og let af smøre ud, som alternativ på rugbrødet.
Forberedelse 20 min / Tilberedning 35 min / I alt 55 min.
Opskriften giver 4-6 portioner
Ingredienser
- ½ dl (35 g) Dansk Ærtemel
- 50 g perlebyg
- 1 stort løg
- 1 fed hvidløg
- 250 g svampe
- 100 g hasselnødder
- 1½ spsk Shoyu eller soya
- 1 håndfuld friskhakket timian
- 1½ dl fløde
- 2 æg
- Salt
- Friskkværnet peber
- Olie
Fremgangsmåde
- Skyl perlebyg grundigt i vand og kog i ca. 20 min i letsaltet vand. Der skal være bid i, men de må ikke være hårde. Hæld evt. overskydende vand fra efter kogning, og lad dem køle af.
- Hak hvidløg og løg fint og steg i olie til løgene er klare og bløde. Kom løgblandingen i en skål sammen med det afkølede kogte perlebyg.
- Rens svampene, hak dem fint og steg i olie til er gyldne, og tilsæt friskhakket timian og shoyu. Steg yderligere 1 minut. Tilsæt de stegte svampe, timian og shoyu i skålen med løg blandingen.
- Rist hasselnødderne på en varm tør pande i et par minutter. Gnid de løse skaller af de ristede hasselnødder, og hak dem fint. Tilsæt de hakkede ristede nødder i svampe- og løgblandingen. Smag til med salt og peber.
- Til sidst tilsættes fløde og æg, og røres rundt. Saml farsen med ærtemel. Konsistensen skal være sammenhængende og cremet - ikke tør. Hvis farsen er for våd tilsæt lidt mere ærtemel.
- Kom farsen i en smurt form, og bag postejen ved 175°C varmluft i 35- 40 minutter.