Om os

Vi kigger mod en fremtid, hvor vi er nødt til at ændre vores spisevaner for at sikre fremtidige generationers mulighed for en frodig og mangfoldig planet. Vi skal spise mindre kød og tænke mere bæredygtigt i forhold til vores råvarer, og vi skal erstatte nogle af vores nuværende energikilder i kosten med andre. Ikke nødvendigvis nye kilder, men kilder vi har glemt og skal finde frem igen.

Bønner, ærter, linser og lupinbønner er sunde, proteinrige planter fyldt med vitaminer og mineraler, som passer rigtig godt til at dyrke i vores klima.

Vi forbinder ofte bønner og linser med Middelhavets og Mellemøstens køkkener, men bælgfrugten har faktisk haft en historisk betydning i Danmark, og for 200 år siden var vi gode til at dyrke og spise bælgfrugter Men så kom kartoflen, den listige rad, fra Sydamerika og overtog bælgfrugternes rolle i kosten.

Hos Pure Dansk kan vi sagtens finde nye anvendelsesmuligheder for de gamle kendinge fra vores landbrugskultur. Det handler ikke kun om at tage fat i de gamle sorter, men om at bringe dem med ind i fremtiden.

Vi vil gøre det til en del af vores naturlige madvaner at spise flere bælgfrugter. Det er både godt for vores sundhed og for vores klima. Bælgplanternes rodbakterier danner kvælstof til at vokse af og giver dermed frugtbar jord. På denne måde kan vi udnytte bælgplanterne til at mindske mængden af gødning og minimere mængden af CO2, der forårsager klimaforandringer på vores jord. 

Vi ved, at vi skal spise mange flere grøntsager og planteproteiner, og vi ved, at det kræver meget at ændre vores dagligdags vaner, men det er de små skridt sammen i et større fællesskab, der får det til at rykke.

PureDansk_2_raw-1-of-18-tinified

Bag Pure Dansk står Astrid og Malene Søgaard, og vi er ottende generation af en gård på Djursland. Vi har kigget rundt om os og set, at noget har manglet på markerne og i køkkenerne. Hvorfor køber vi bønner og linser langvejs fra, når vi kan dyrke dem herhjemme?

Sammen med en flok visionære landmænd gør vi det nu muligt for dig, at købe lokalt dyrkede råvarer og let få dem ind i dine kostvaner. Det giver os alle sammen bedre muligheder for at tænke og spise mere klimavenligt i hverdagen. Alle vores bælgfrugter er dyrket og pakket i Danmark, så tæt på dig som muligt.

Når høsten er klar, bliver produkterne tilgængelige hos os og en række udvalgte forhandlere.

Følg med på vores Facebook, Instagram og Linkedin profiler, hvor vi deler inspiration, opskrifter og viden om danske bælgfrugter.

© Pure Dansk