Varme hveder med ærtemel - Pure Dansk™

Varme hveder med dansk ærtemel

Hjemmelavede varme hveder smager fantastisk, ligemeget om du spiser dem på selve Store Bededag eller aftenen før. Prøv denne opskrift med dansk ærtemel, som tilfører både en dejlig sødme, protein og ekstra kostfibre. 

Læs mere

Nemt koldhævet brød med dansk ærtemel - Pure Dansk™

Nemt koldhævet brød med dansk ærtemel

Et lækkert brød til hverdagen, weekendens morgenbord eller på madpakken. Bagt med få ingredienser og uden surdej. Dansk ølandshvedemel og ærtemel tilfører brødet en sprød krumme, masser af protein og gør brødet mættende.

Læs mere

Fastelavnsboller med dansk linsemel

Gammeldags Fastelavnsboller med Anicia linser

Hvis du elsker fastelavnsboller, så skal du prøve denne udgave med danske Anicia linser. Vi tør godt love, at du ikke bliver skuffet - tværtimod. De er cremet, luftige, søde og sprøde udenpå, ligesom en fastelavnsbolle skal være. Og så er de nemme at lave.

Læs mere

Fuldkornsrugbrød med danske linser og kerner

Hjemmebagt fuldkornsrugbrød med danske linser og kerner

Rugbrød med danske Anicia linser og masser af kerner er nemt at lave, da det er uden surdej og derfor ikke kræver flere dages planlægning. Rugbrødet er fyldt med kerner og linser. Er du vild med rugbrød med en sprød skorpe og en saftig konsistens med masser af frø og kerner, skal du smage dette. 

Læs mere

Banangranola med ahornsirup og danske Anicia linser

Banangranola med ahornsirup og danske Anicia linser

En lækker crunchy banangranola, der kan spises som topping på din yoghurt eller is. Anicia linserne giver en nøddeagtig smag og sprødt bid. Bananerne giver sødme og binder godt. Har du et par modne brune og plettede bananer, er de ekstra søde og gode at anvende, og du mindsker samtidig madspild ved ikke at smide dem ud. 

Læs mere

Bagt grød med skovbær og Ingrid ærter

Bagt grød med skovbær og Ingrid ærter

Bagt grød er en sjov og anderledes grød, som passer godt til både morgenmad i hverdagen, weekendbrunchen eller som dessert. Du kan variere indholdet af frugt efter smag og sæson. På den måde bliver grøden aldrig ensformig.

Denne udgave indeholder Ingrid ærter, som er en god kilde til protein og sammen med havregrynene giver et højt indhold af kostfibre, der holder dig mæt længe. 

Læs mere

Surdejsboller med danske Anicia linser

Surdejsboller med linser

Boller med surdej kan noget helt specielt, men ved at komme Anicia linser i opnår de nye højder. Anicia linserne giver en fantastisk struktur og bid til surdejsbollerne, da de ikke koger ud under tilberedningen. Start dagen før du skal bruge bollerne, da surdejen skal opfriskes, dejen skal laves, og de efterfølgende skal koldhæve i 12 timer.

Læs mere

Honningristet granola med linser

Honningristet granola med linser

Hjemmelavet knasende granola med sprøde linser oven på yoghurt, A38 eller ymer er en lækker og nærende morgenmad. I denne opskrift har vi udblødt vores danske Anicia linser natten over. Hvis du har kogte linser tilovers fra frokostsalaten eller aftensmaden, kan du også anvende dem.

Læs mere

Pandekager med banan og ærtemel

Pandekager med banan og ærtemel

Pandekager med banan og ærtemel smager sødt og dejligt. Ærtemelets høje indhold af kostfibre er med til at give en god mæthedsfornemmelse og gøre bananpandekagerne sundere. De kan både serveres lune på morgenbordet, men er også en lækker snack til madpakken eller som dessert.

Læs mere

Koldhævede boller med danske hestebønner

Koldhævede boller med hestebønner

Skal du servere lækre og nemme boller i weekenden eller på madpakken, så er disse hestebønneboller perfekte. Foruden at være dejlig svampede og luftige indeni, er de også spækkede med gode næringsstoffer fra vores danske hestebønner. Start gerne minimum 12 timer før eller dagen før, du skal bruge bollerne, da de skal koldhæve.

Læs mere

Linseknækbrød med danske linser og ærtemel

Linseknækbrød

Er du vild med sprøde og knasende knækbrød med kerner og frø, så er disse linseknækbrød lavet med danske linser og ærtemel måske din nye favorit. De sprøde linseknækbrød er gode både til morgenmad med ost, en nem snack eller som tilbehør til tapas med vores ærtehummus.

Læs mere

I vores opskriftsunivers finder du inspiration til opskrifter med bælgfrugter

Her kan du finde hverdagens favoritter, som linselasagne, pizza med Ingrid ærter, boller i karry lavet med danske linser og frikadeller med hestebønner. Der er også inspiration til nemme retter og opskrifter der kræver længere tid i køkkenet. Fælles for alle vores opskrifter er, at der indgår danske linser, ærter og bønner i lækre smagfulde retter med fokus på danske og friske råvarer. 

Vi vil gerne med vores opskriftsunivers vejlede og inspirere til linser, ærter og bønner til morgenmad, frokost, aftensmad og dessert. I vores opskrifter anvendes der linser, ærter og bønner i alt fra kage, is og brød. Du kan også finde glutenfri opskrifter på brød med ærtemel og linsemel. Vi er vilde med de supersunde og lækre danske bælgfrugter, og du vil derfor hver uge finde nye retter i vores opskriftsunivers.

→ Find viden om iblødsætning og kogning af bælgfrugter