Tærte med laks, Anicia linser og spinat - glutenfri tærtedej med ærtemel

Af Pure Dansk

Tærte med laks, Anicia linser og spinat - glutenfri tærtedej med ærtemel
Glutenfri
Glutenfri
Tærte med laks, Anicia linser og spinat - glutenfri tærtedej med ærtemel

Nem tærte med glutenfri tærtebund med dansk ærtemel og fyld af laks, spinat og Anicia linser.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel og Danske Anicia Linser.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Tærte med laks, Anicia linser og spinat - glutenfri tærtedej med ærtemel

Antal
1 tærte
Tid
50 minutter

Ingredienser

Glutenfri tærtedej

  • 200 g Dansk Ærtemel
  • 1 dl cremefraiche 
  • 100 g smør
  • ½ tsk. salt 
  • Tærtefyld

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 350 g laks
  • 5 æg
  • 1 dl cremefraiche
  • 200 g frisk spinat 
  • 1 fed hvidløg 
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog Anicia linserne i rigeligt vand i 20-25 minutter. Hæld vandet fra.
  • Bland ærtemel og salt, og smuldre det kolde smør heri med hænderne.
  • Tilsæt cremefraiche og rør rundt med en ske. 
  • Smør et tærtefad med smør.
  • Udrul dejen på et stykke papir eller dejen direkte ud i formen med fingrene.
  • Prik små huller i dejen med en gaffel.
  • Forbag dejen i ovnen i 5 minutter på 175 °C varmluft.
  • Imens skæres laksen i mindre stykker - husk at fjerne skindet.
  • Steg spinaten med hvidløg på en pande til det falder sammen.
  • Pisk æg, cremefraiche, salt og peber.
  • Fordel Anicia linserne i bunden af tærten, hæld æggemassen over og fordel herefter spinat og laks.
  • Bag i 20-25 min på 175 °C varmluft.
  • Aftensmad Frokost Tærte

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter