Tærte med laks, Anicia linser og spinat - glutenfri tærtedej med ærtemel

Af Pure Dansk

Tærte med laks, Anicia linser og spinat - glutenfri tærtedej med ærtemel
Glutenfri
Glutenfri
Tærte med laks, Anicia linser og spinat - glutenfri tærtedej med ærtemel

Nem og smagfuld tærte med laks, spinat og Anicia linser. Lavet med glutenfri tærtedej med ærtemel. Perfekt til frokost eller aftensmad.

Glutenfri og proteinrig tærte med laks og spinat

Denne tærte med laks og spinat er et hit på middagsbordet. Den er lavet med en nem og hurtig glutenfri tærtedej, som består af dansk økologisk ærtemel og få ingredienser.  Ærtemelet tilfører en dejlig mild smag og sprødhed til den glutenfri tærtebund, og er et godt alternativ til andre glutenfri meltyper, som eksempelvis kikærtemel, majsmel og boghvedemel. Tærtefyldet består af laks, Anicia linser og spinat, som tilsammen skaber en smagfuld og nærende hverdagsret. Denne tærte er rig på protein, kostfibre, vitaminer og mineraler fra både bælgfrugter, spinat og laks. 

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel og Danske Anicia Linser.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Tærte med laks, Anicia linser og spinat - glutenfri tærtedej med ærtemel

Antal
1 tærte
Tid
45 minutter

Ingredienser

Glutenfri tærtedej

  • 200 g Dansk Ærtemel
  • 1 dl cremefraiche 
  • 100 g smør
  • ½ tsk. salt 
  • Tærtefyld

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 300 g laks
  • 5 æg
  • 1 dl cremefraiche
  • 200 g frisk spinat 
  • 1 fed hvidløg 
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog Anicia linserne i rigeligt letsaltet vand i 20-25 minutter. Hæld kogevandet fra linserne, og stil dem til side.
  • Tærtedej

  • Bland ærtemel og salt i en skål. Smuldr smørret heri med hænderne.
  • Tilsæt cremefraiche og rør det hele godt sammen med en ske. 
  • Smør et tærtefad med smagsneutral olie eller smør.
  • Rul dejen ud på et stykke bagepapir med en kagerulle, eller tryk dejen direkte ud i den smurte tærteform med fingrene.
  • Prik små huller i dejen med en gaffel.
  • Forbag tærtedejen i ovnen i 5 minutter ved 175 grader varmluft.
  • Tærtefyld

  • Fjern skindet fra laksen og skær den i mindre stykker.
  • Hak hvidløg fint og skyl spinaten.
  • Steg spinat og hvidløg på en varm pande i lidt olie til spinaten falder sammen.
  • Pisk æg, cremefraiche, salt og peber sammen i en skål.
  • Fordel de kogte Anicia linserne, spinat og laks i den forbagte tærtedej, og hæld æggemassen over.
  • Bag tærten i 20-25 min ved 175 grader varmluft til den er gylden og æggemassen er stivnet.
  • Serveringsforslag

    Sérver tærten sammen med lækkert brød og en sprød grøn salat eller tomatsalat med linser og burrata ost.

    Tip

    Denne tærte kan også laves med udblødte Anicia linser. Her skal linserne ikke koges, men blot udblødes i en skål med vand i 10-12 timer. De udblødte linser tilsættes i tærtefyldet, som beskrevet med kogte linser.

    Påske Forår Sommer Hverdagsmad Børnevenlig Nem Aftensmad Frokost Tærte Bagværk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter