Tærte med laks, Anicia linser og spinat - glutenfri tærtedej med ærtemel

Tærte med laks, Anicia linser og spinat - glutenfri tærtedej med ærtemel

Af Pure Dansk

Tærte med laks, Anicia linser og spinat - glutenfri tærtedej med ærtemel

Nem tærte med glutenfri tærtebund med dansk ærtemel og fyld af laks, spinat og Anicia linser.   

Forberedelse 25 min / Tilberedning 25 min / I alt 50 min
Opskriften giver til 1 tærte 

Ingredienser 

Glutenfri tærtedej

Tærtefyld

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 350 g laks
  • 5 æg
  • 1 dl cremefraiche
  • 200 g frisk spinat 
  • 1 fed hvidløg 
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl og kog Anicia linserne i rigeligt vand i 20-25 minutter. Hæld vandet fra
  2. Bland ærtemel og salt, og smuldre det kolde smør heri med hænderne
  3. Tilsæt cremefraiche og rør rundt med en ske 
  4. Smør et tærtefad med smør
  5. Udrul dejen på et stykke papir eller dejen direkte ud i formen med fingrene 
  6. Prik små huller i dejen med en gaffel 
  7. Forbag dejen i ovnen i 5 minutter på 175 °C varmluft 
  8. Imens skæres laksen i mindre stykker - husk at fjerne skindet
  9. Steg spinaten med hvidløg på en pande til det falder sammen
  10. Pisk æg, cremefraiche, salt og peber
  11. Fordel Anicia linserne i bunden af tærten, hæld æggemassen over og fordel herefter spinat og laks
  12. Bag i 20-25 min på 175 °C varmluft