Tærte med laks, Anicia linser og spinat - glutenfri tærtedej med ærtemel
Nem tærte med glutenfri tærtebund med dansk ærtemel og fyld af laks, spinat og Anicia linser.
Forberedelse 25 min / Tilberedning 25 min / I alt 50 min
Opskriften giver til 1 tærte
Ingredienser
Glutenfri tærtedej
- 200 g Dansk Ærtemel
- 1 dl cremefraiche
- 100 g smør
- ½ tsk. salt
Tærtefyld
- ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 350 g laks
- 5 æg
- 1 dl cremefraiche
- 200 g frisk spinat
- 1 fed hvidløg
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Skyl og kog Anicia linserne i rigeligt vand i 20-25 minutter. Hæld vandet fra
- Bland ærtemel og salt, og smuldre det kolde smør heri med hænderne
- Tilsæt cremefraiche og rør rundt med en ske
- Smør et tærtefad med smør
- Udrul dejen på et stykke papir eller dejen direkte ud i formen med fingrene
- Prik små huller i dejen med en gaffel
- Forbag dejen i ovnen i 5 minutter på 175 °C varmluft
- Imens skæres laksen i mindre stykker - husk at fjerne skindet
- Steg spinaten med hvidløg på en pande til det falder sammen
- Pisk æg, cremefraiche, salt og peber
- Fordel Anicia linserne i bunden af tærten, hæld æggemassen over og fordel herefter spinat og laks
- Bag i 20-25 min på 175 °C varmluft