Pandekagelagkage med gråærter, jordbær og creme

Pandekagelagkage med gråærter, jordbær og creme

Af Pure Dansk™

Pandekagelagkage med gråærter, jordbær og creme

De lækreste glutenfri pandekager med gråærter, lavet som en pandekagelagkage med creme og jordbær. Perfekt sommerlig kage til fødselsdagen eller kagebordet.   

Forberedelse 20 min /  Tilberedning 40 min / I alt 1 time  
Opskriften giver til ca. 8-10 stykker

20 stk pandekager:
  • 160 g tørrede Danske Gråærter 
  • 200 g smør
  • 150 g mandelmel
  • 130 g sukker
  • 1 stang ægte vanilje eller tonkabønne
  • 3 L/M æg
  • ½ liter sødmælk
  • ½ tsk kardemomme
  • Lille nip salt
  • 2 dl vand inden bagning  

  • 500 g jordbær, eller andre bær kan også bruges 
Kagecreme: 
  • ½ liter fløde
  • 2 æg
  • 4 æggeblommer
  • 140 gram sukker
  • ½ stang ægte vanilje
  • 2 spsk maizena 
  • 2 spsk cremefraiche 18%

Fremgangsmåde

Dagen før: 

  1. Skyl de tørrede Gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 

På dagen:

  1. Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne.  
  2. Brun smørret og køl det af til stuetemperatur.
  3. Kom udblødte gråærter, sukker, mælk, vanilje og æg i en blender og blend det hele sammen til en ensartet masse.
  4. Kom mandelmel og brunet smør i dejen og blend det hele yderligere 2-3 minutter.
  5. Lad dejen hvile i 15 min, tilsæt 2 dl vand og blend igen inden bagning.
  6. Bag pandekagerne ved lav varme på en sliplet pande.
Husk at røre i pandekagedejen under bagningen og tilsæt gerne en smule vand, hvis din dej bliver tykkere, mens den står og trækker inden bagning.
  1. Lav kagecremen ved at komme fløde, æg, æggeblomme, sukker, vanilje og  maizena i en kasserolle og opvarm det under omrøring.
  2. Lad kagecremen koge stille og roligt igennem, til maizenaen er kogt igennem, mens du pisker i den.
  3. Hæld kagecremen i en bøtte og køl kagecremen af, til den sætter sig, cirka 2 timer på køl. 
  4. Pisk i den nedkølede kagecreme og tilsæt cremefraiche 18%.
Samling af pandekagelagkage:
  1. I en bageform med bagepapir i bunden kommer du skiftevis pandekager, kagecreme og jordbær i skiver. Sæt pandekage lagkagen på køl i minimum 5 timer inden du skærer i den. Pynt din pandekagelagkage med flormelis og jordbær.

 

Opskriften er udviklet af Umut Sakarya