Glutenfri gulerodsboller med ærtemel

Af Pure Dansk™

Glutenfri gulerodsboller med ærtemel
Glutenfri
Glutenfri
Fryseegnet
Fryseegnet
Glutenfri gulerodsboller med ærtemel

Luftige glutenfri boller med ærtemel, der tilfører en dejlig sødmefuld smag sammen med de revne gulerødder. De glutenfri boller er nemme at lave, og gode både som morgenmad, til den lille sult eller i madpakken.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Glutenfri gulerodsboller med ærtemel

Antal
12 boller
Tid
1 time og 35 minutter

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 6 dl lunkent vand
  • 20 g loppefrøskaller
  • 2 ½ dl (175 g) ærtemel
  • 245 g glutenfrit havremel
  • 130 g revne gulerødder
  • 60 g solsikkekerner
  • 30 g græskarkerner
  • ½ dl rapsolie
  • 1 tsk. sukker
  • 1 ½ tsk. salt
  • 1 ½ dl yoghurt naturel
  • 1 æg til pensling
  • Frø og kerner til drys
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Opløs gæren i det lunkne vand i en skål. Tilsæt loppefrøskaller, ærtemel og havremel i gærvandet, og bland det grundigt sammen med en grydeske.
  • Lad dejen stå og hvile i 5 minutter.
  • Skræl og riv imens gulerødderne. Tilsæt revne gulerødder, solsikkekerner, græskarkerner, rapsolie, sukker, salt og yoghurt til dejen.
  • Pisk dejen grundigt sammen med en elpisker med dejkroge i 3-5 minutter, indtil dejen har samlet sig. Den skal have en klistret konsistens.
  • Dæk skålen til med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
  • Tænd ovnen på 200 grader på dampfunktion. Hvis du ikke har dampfunktion, kan du stille et fad med vand i bunden af ovnen og tænde ovnen på 200 grader.
  • Brug 2 skeer til at forme dejen med. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Pisk ægget sammen, pensl bollerne med æggeblandingen, og drys bollerne med frø og kerner.
  • Bag bollerne i 25-30 minutter. Lyder det hult, når du banker under bollerne, er de færdige.
  • Lad bollerne køle helt af på en bagerist inden servering.
  • Serveringsforslag

    Server bollerne med smør, ost eller med en dejlig cremet hummus lavet med Ingrid ærter.

    Tip

    Har du en rest kogte linser kan de tilsættes i bolledejen i stedet for græskarkerner eller solsikkekerner.

    Spises bollerne ikke med det samme, kan de fryses ned.

    Denne opskrift finder du i vores NYHED! Bagebog — Bag med bælgfrugter
    Nem Proteinrig Børnevenlig Mellemmåltid Madpakke Boller Brød Morgenmad Bagværk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter