Spanakopitas med gråærter

Af Pure Dansk™

Spanakopitas med gråærter
Fryseegnet
Fryseegnet
Vegetarisk
Vegetarisk
Spanakopitas med gråærter

Sprøde fyldte trekanter med gråærter, spinat, dild og cremet feta. En lækker snack lige til at komme i madpakken.

I opskriften er der anvendt Danske Gråærter.

Spanakopitas med gråærter

Antal
36 stk.
Tid
1 time og 25 minutter

Ingredienser

Fyld

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Gråærter
  • 300 g frossen spinat  
  • 4 skalotteløg  
  • Saft og skal af 1 citron  
  • 2 tsk. friskkværnet peber  
  • 4 spsk. olivenolie  
  • 1 tsk salt  
  • 200 g lagret græsk feta  
  • 1 håndfuld dild
  • 200 g smør  
  • 1 pakke filodej  
  • Topping

  • 1 æg til pensling  
  • 2 spsk. sesamfrø
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og udblød gråærterne i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra gråærterne, og kog dem i rigeligt vand med lidt salt i 40-45 minutter.
  • Hak løget fint. Skyl og hak dild fint.
  • Sautér de finthakkede løg på en pande med olivenolie, indtil løgene bliver gennemsigtige.
  • Tilsæt spinat og lad væsken fordampe, indtil massen bliver sammenhængende.
  • Tilsæt de kogte gråærter og sautér det hele i yderligere 2 minutter.
  • Tilsæt dild, citronsaft og -skal, peber, salt og smuldret feta til panden.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Smelt smør i en gryde.
  • Skær filodejen i 5-6 cm brede strimler. Læg to lag filodej oven på hinanden og pensl det øverste lag med smør. Vend nu filodejens øverste lag med smør nedad, så smørlaget er i midten.  
  • Kom en lille skefuld fyld i bunden af filodejen og fold filodejen til en trekant, ved først at folde en trekant mod højre og efterfølgende mod venstre, indtil alt dejen er foldet.
  • Pensl de små trekanter med sammenpisket æg og drys med sesam.
  • Bag dine spanakopitas i cirka 20 minutter i ovnen, til de er gyldne og sprøde.