Glutenfri chokoladeboller med ærtemel

Af Pure Dansk™

Glutenfri chokoladeboller med ærtemel
Glutenfri
Glutenfri
Glutenfri chokoladeboller med ærtemel

Skønne og svampede gluten- og laktosefri chokoladeboller med ærtemel er et hit hos store som små, til både hverdag og fødselsdage. Nyd dem blot som de er, eller smurt med smør med en god kop te til.

Chokoladeboller uden gluten og fulde af smag? 

Det er muligt med dansk ærtemel, som tilføjer både protein og en let nøddeagtig dybde. Denne variant er et oplagt valg for dig, der leder efter glutenfrie boller med en svampet krumme og chokolade, der smelter i munden.

Med ærtemel som base får du chokoladeboller, der både mætter og tilfører ekstra plantebaseret protein. Den glutenfri opskrift er god, når du ønsker et sødt indslag, der stadig holder blodsukkeret stabilt.

Og til dig, der vil eksperimentere med alternative meltyper, så giver ærtemel i kombination med den mørke chokolade en unik smagsprofil, og gør dit bagværk både glutenfrit og næringsrigt.

Et hit blandt børn og voksne, og en nem opskrift på hjemmelavede chokoladebolle du bare må prøve. 

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Glutenfri chokoladeboller med ærtemel

Antal
12 chokoladeboller
Tid
45 minutter

Ingredienser

  • 120 gram Dansk Ærtemel
  • 25 gram gær
  • 20 g loppefrøskaller
  • 100 gram boghvedemel
  • 230 gram glutenfri havremel, alternativt havregryn blendet til mel
  • 6 dl lunkent vand
  • 1,5 dl yoghurt
  • 1 tsk. sirup
  • 40 gram plantesmør eller smør
  • 80 gram chokoladeknapper (min. 55%)
  • 1 tsk. salt
  • 1 sammenpisket æg
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Opløs gæren i det lunkne vand i en stor skål.
  • Blend glutenfri havregryn til en fin melmasse.
  • Tilsæt loppefrøskaller, ærtemel, boghvedemel, havremel til gæren, og bland det grundigt sammen. Lad massen stå og hvile i 5 minutter.
  • Tilsæt sirup, salt, yoghurt, smør og chokoladeknapper.
  • Pisk dejen grundigt sammen med en elpisker med dejkroge i 3-5 minutter, indtil dejen har samlet sig. Den skal have en klistret konsistens.
  • Stil dejen til hævning i skålen i 1 time, tildækket af et et fugtigt klæde.
  • Tænd for ovnen på 200 grader (alm. ovn) på dampfunktion. Hvis du ikke har dampfunktion, kan du alternativt stille et fad med vand i bunden af ovnen.
  • Brug 2 skeer til at forme dejen, uden at slå luften ud af dejen, så den bevarer lufthullerne. Læg herefter bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Pisk ægget sammen i en lille skål, og pensl bollerne med æggeblandingen.
  • Bag bollerne i cirka 25-30 minutter. De er færdige, når du kan høre en hul lyd ved at banke på undersiden.
  • Lad bollerne køle lidt af, inden du serverer dem, så de kan samle sig til den rette tekstur.
  • Serveringsforslag

    Nyd bollerne smurt med smør eller blot som en sød snack i madpakken.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter