Mysliboller med gråærter og ærtemel

Af Pure Dansk

Mysliboller med gråærter og ærtemel
Fryseegnet
Fryseegnet
Mysliboller med gråærter og ærtemel

Vores koldhævede mysliboller er dejlig søde og mættende med gråærter, ærtemel, æbler og rosiner. Vi har tilsat gråærter i denne opskrift i stedet for nødder.

Bag de lækreste mysliboller med gråærter og få en sund morgenmad

Hjemmebagte mysliboller med ærtemel og kogte gråærter giver et sundt twist på klassiske morgenmadsboller, og det er en nem opskrift for dig, der vil prøve at bage med bælgfrugter.

Kombinationen af bælgfrugter, kerner og tørret frugt skaber en saftig, nærende bolle med masser af smag og mæthed. Perfekte til morgenbordet, madpakken eller som et sundt mellemmåltid på farten.

Vi har kommet en masse sunde og smagfulde ting i bollerne, så mens bælgfrugterne giver et naturligt indhold af protein og fibre, tilføjer kerner, havregryn og byg- eller speltflagerne i myslien tekstur, mens æbler, rosiner og krydderier sørger for sødme og en dejlig mild smag. 

Få en god start på dagen og servér en greenie med grønkål og Anicia linser til. 

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Gråærter og Dansk Ærtemel.

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Mysliboller med gråærter og ærtemel

Antal
14 boller
Tid
1 time

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Gråærter
  • 120 g Dansk Ærtemel
  • 250 g hvedemel
  • 4 dl vand
  • 10 g gær
  • 1 tsk. sukker
  • 2 æbler
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl bygflager eller speltflager
  • 1 spsk. solsikkekerner (kan udelades)
  • 1 dl A38 eller yoghurt naturel
  • 30 g rosiner
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1½ tsk. salt
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede gråærter. Sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne, og kog dem i 30-35 minutter i rigeligt, letsaltet vand. Hæld kogevandet fra gråærterne, og lad dem køle af.
  • Kom vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, og rør rundt.
  • Skyl æblerne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Pres de revne æbler fri for væske, og kom dem i skålen med vand og gær.
  • Tilsæt havregryn, spelt- eller bygflager, solsikkekerner, A38, kogte gråærter, rosiner og kardemomme. Rør det hele godt sammen med en grydeske, og kom ærtemel, hvedemel og salt i. Rør godt rundt, til du har en samlet klistret dej.
  • Dæk skålen til med et låg eller husholdningsfilm, og lad dejen koldhæve i køleskabet i minimum 12 timer. Vi laver altid dejen om aftenen, så den er klar næste morgen.
  • Brug 2 skeer til at placere bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag bollerne ved 225 grader varmluft i 13-15 minutter, til de er gyldne.
  • Serveringsforslag

    Lad dem afkøle på en bagerist, og nyd de lækre, friskbagte mysliboller lune med smør eller som en snack i madpakken.

    Denne opskrift finder du i vores Bagebog — Bag med bælgfrugter
    Mild Proteinrig Fiberrig Nem Boller Snacks Morgenmad Bagværk Madpakke Brunch

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter