Bagt blomkål med gråærter, brunet salviesmør og pesto

Af Pure Dansk

Bagt blomkål med Gråærter, brunet salviesmør og pesto - Pure Dansk™
Vegetarisk
Vegetarisk
Bagt blomkål med Gråærter, brunet salviesmør og pesto - Pure Dansk™

Simpel grøn ret med masser af smag. Gråærterne giver både smag i den grønne pesto i stedet for nødder og bruges som topping på det bagte blomkål med brunet smør med salvie.

Grøn luksus på tallerkenen

Her er en vegetarret med både dybde og elegance, perfekt til dig der elsker grøn mad med karakter.

Når blomkål bages hel og dryppes med nøddebrunt smør og blød salvie, får den en uimodståelig smag og tekstur. Gråærter tilfører fylde og bid, mens en frisk pesto afrunder retten. En sofistikeret vegetarisk servering, der imponerer både til hverdag og gæstemiddag. 

Grøntsagerne er i centrum i denne moderne fortolkning af grøn comfort food. Kan serveres som en skøn forret eller som en deleret til social dining. 

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Gråærter.

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Bagt blomkål med gråærter, brunet salviesmør og pesto

Antal
2-3 personer
Tid
1 time

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Gråærter
  • ½ blomkål
  • 50 g smør
  • 2 spsk. rapsolie
  • 3 salvieblade
  • 1 øko citron
  • Salt og peber
  • Pesto

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Gråærter
  • 1 stor håndfuld frisk bredbladet persille eller andre friske krydderurter
  • 1 lille fed hvidløg
  • 1 dl rapsolie
  • 12 g fast modnet ost fx Arla Unika Havgus 12
  • Saften fra ½ citron
  • Salt og peber 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog gråærterne i 30-35 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra.
  • Lav pestoen ved at skylle persillen og duppe den tør med et viskestykke. Kom persille i en minihakker sammen med olie, citronsaft, halvdelen af de kogte gråærter, hvidløg og ost. Blend det hele til en ensartet pesto og smag den til med salt og peber.
  • Bræk bladene af blomkålen og del blomkålshovedet i to. Gem den anden halvdel til en af vores mange andre retter med blomkål og danske bælgfrugter
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Tænd en pande på høj varme, og når den ryger tilsættes smør og rapsolie. Lad det bruse op, det er netop her at smørret brunes. Det kan gå hurtigt, så hold øje.
  • Lad det blot bruse op og derefter kommes det halve blomkålshoved på panden med skæresiden nedad sammen med salviebladene. 
  • Steg i 3-4 min. til blomkålen er gyldent. 
  • Kom blomkålen over i ildfast fad med skæresiden opad. Bag i ovnen i 30-40 min. (afhængig af størrelsen) Tjek det løbende. Det skal være mørt, men stadig med lidt bid. 
  • Vend de kogte gråærter i det brunede smør. 
  • Når blomkålen er færdig tages det ud og anrettes på en stor tallerken på bund af den grønne pesto. Top blomkålen med brunet smør med salvie og Gråærter, salt og peber samt citronskal og saft.